OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Treachery!!
Ani obraz ani zvuk
První recenze na Enslaved:
http://musicserver.cz/clanek/38136/Soulfly-Enslaved/
a toto:
http://musicserver.cz/clanek/38227/Slyseno-v-predstihu-Soulfly-Enslaved/
Vobčas mi to přijde jako mix Behemoth šmrncelj Soulfly.Mínus Max Cavalera a Rizzo vokál a kytara fakt žádnej zázrak.Plus bicí Dava,ale měl zůstat u Borknagar.
To ano, pokud chtěl překonat jen Omen, povedlo se mu to.
Velmi zaujimava myslienka :) I napriek tomu hodnotim zatial novinku pozitivnejšie ako album Omen, ktory bol zufaly...
Tak jsem to jednou odzíval a pocity stejné jako posledně. Nenápaditá nuda a zoufalství. Hlavní Cavaleruv problém posledních let je v tom, že použije a nahraje vše, co ho napadne. Vznikají tak nedodělané slátaniny v duchu pracovníhího dema. V dobách Arise a Chaos A.D., by to nepoužili ani na B-strany singlů.
Phoenix,Arizona.Max přichází na smluvený rozhovor s novinářem do místní kavárny.Usedá ke stolku,novinář objednává dvě kávy a sundává sluneční brýle.Max zalapá po dechu:"to si kurva ze mě děláš prdel?"Novinář se usměje a povídá:"redakce tě Maxi nechává zdravit a tentokráte se musíme přiznat,že jsme na net nahrávku Soulfly umístili zcela úmyslně,protože někdo ty lidi varovat musí.Je to prostě hrozná deska a já se rozhodl,že budu ten kdo ti to řekne do očí..."Max soptí vzteky:"volám právníka a budu vás kokoty všechny žal..." šátrá po mobilu,který mu zrovna zvoní a bere příchozí hovor."Glorie,nebudeš věřit,ale mám tady toho kokota co mě loni prudil při vydání Cavalera Conspiracy,představ si,že mě vylákal na rozhovor pod falešným jménem!"Max se otáčí k reportérovi zády a šeptá do mobilu:"co mám s tím debilem udělat?"Gloria:"řekni tomu čurákovi ať jde do prdele a že ho budem žalovat!A pak koukej mazat na nákup,zase jsi se na to dneska vybodnul!"Max se otáčí se slovy:"slyšíš debile?Mám ti vzkázat,že tě..." Max se zarazí.Reportérova židle zeje prázdnotou.U stolu stojí číšník,pokládá dvě kávy a ptá se:"přejete si platit?"Max zaskočen,šátrá v kapasách a říká si pro sebe:kurva,musim si koupit novou maskáčovku,tohle mám děravý už,kurva to jsem poztrácel všechny drobný nebo co...?
Sao Paulo,Brazílie:Igor zrovna doposlouchal nové album Soulfly a drbe se na hlavě,přemýšlí a pak vytáčí kalifornské číslo."Hej tady Igor,Sepultura,vlastně už ne,zkrátka jsem se dozvěděl,že budete točit novou desku a nemáte bicmena,tak mě napadlo..." z druhé strany mu skočí do řeči nadšený a překvapený hlas:"kurva,to je super vole,to mě ani nenapadlo ti zavolat,ty by jsi do toho fakt šel?Kurva,to je bomba,já myslím,že Strife někoho takovýho jako jseš ty potřebujou!" Igor si vydechne úlevou a v duchu si říká:ty vole klika,aspoň se budu moct vymluvit bráchovi na únavu a nebudu muset točit nový Cavalera Conspiracy,brácha si na to nějakýho pankáče už najde...
No no no, skor Dark Ages :)
Enslaved
Na prvý posluch celkom prekvapenie. Myslím že ide o najpestrejšiu nahrávku od vydania "Prophecy".
Novy song
http://www.youtube.com/watch?v=sUshySNMCus&feature=related
novy song
je prekvapivo kvalitnejsi ako vsetko na Omen-e
Ano,pokial nie si zaujatý voči Cavalerovi ;)
Soulfly malo niekedy nejake dobre obdobie ???
Ono je zas tažké podla mna vydat dobrý album,ked mal za sebou Conquer,Dark Ages a Prophecy-čo je podla mna najlepšie obdobie SOULFLY :)
Dobra skladba. Apropoo, v tejto skladbe hostuje typek z Cattle Decapitation (meno si teraz nevybavim, sorrač)
Dufam, ze si kapela po OMEN trocha opraví meno.
Max sa dal na death metal hej? :D čo je to tam za hosťa, znie to trochu ako morbid angel, až na ten typicky "štadionovy" refrén...
Najprv som si myslel, ze sa jedna o fake :-). Zaujimave.
http://www.youtube.com/watch?v=5BPdUUgMpQw
alebo by mohli natočit nový NAILBOMB ,-)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek