OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Inac od Benighted ma najviac bavi asi album Icon, ale neni to az tak uplne moja krvna skupina. Aborted mi vyhovuje ovela viac, ti hrali deathgrind tak tri albumy predtym, Global Flatline je proste moderny britalny dethik s trochou dethcorovych vplyvov (tie breaky by som tam fakt necakal, aj ked uz na Strychnine boli naznaky). Inac paradoxne, napriek tomu, ze BTM hraju jedenj z najtechniskejsich stylov moderneho deathu, pocuva sa to velmi jednoducho. Gitary sice hadzu brutalne technicke zalezitosti, ale rytmika je dost jednocuha, v postate iba cisty blastbeat so zopar breakami. Ked som skusal taky Necrophagist alebo Spawn Of Possesion hned som mazal:) BTM je taky prijemny extremny relax aj ked je pravda, ze nejake srdce sa v tom hlada dost tazko.
presne tak, Asylum Cave. No na mna to vsetko posobi tak akurat - vyvazene. Taky fajny - moderny chliev :-) Podobne ako spominany Aborted.
Diky za tip, Immersed nepoznam, vyskusam. Inak ani BTM neni zly, teda novinka, ale na mna to predsa len posobi dost strojovo. Hudobnici vyborni, len ten zazitok, ta dusa mi tam chyba.
Od Benighted myslis Asylum Cave? To tiez neni zla vec, ale trochu vela grindu na moj vkus. Tie brutal deathove casti su huste, ale tie grindoven pasaze moc nemusim. Ked chces typy, v poslednej dobe sa mi do ruk dostala kanadska vec Immersed a ich album In The Ire Of Creation co vysiel na Unique Leader. Dost ma to chytilo, taky brutalny technicky death/core, neni to take hypertechnicke ako BTM, ale je to dobre.
S tym poslednym Aborted mas, Ricardinho pravdu. uz dlho ma nic nedostalo, ako prave posledna vec od nich. Naposledy mozno Benighted. Ale ja sa nepohybujem v tomto druhu hudby dlho, nie som nejaky znalec, tak by si mi mohol hodit zopar tipov, ak chces...
Incongruous
Pre mna tiez po prvom vypocuti sklamanie, prva skladba Symptoms sa mi zdala brutalne prekombinovana, ked niekto vie hrat je to v pohode, ale zalozit na tom album by bol fakt humus:)). Po viacerych vypocutiach som zmenil nazor, skladby dobre odsypaju a niektore pasaze su dokonca az chytlave a na pomery BTM dost jednoduche. Za vsetky skladba Damages
http://www.youtube.com/watch?v=4r3oK3MAv0A
Podobnu hitovku chalani nemali ani na Mechanics Of Disfunction. Velmi prijemne prekvapenie po dost nudnom EP Maree Noire. Podobne ako Global Flatline od Aborted aspirant na album roka 2012.
Incongruous (2012)
Tak poslouchám poprvé novou nahrávku "Incongruous" a jsem zatím trochu zklamán. První song je dost hrůza, takovej rádoby Necrophagist.
dril baby dril v ranku pro mě jsou beneath prostě nejlepší..a baví mě cokoliv od nich neskrytě
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek