OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
v obdobi under the bottom a gamballe mi prisli jako jedna z nejzajimavejsich a nejlepsich kapel, co muzeme svetu nabidnout.. pak me to zacalo spis mijet, i kdyz jsou porad na urovni, tohle smerovani neni zrovna pro me :)
(posledni dve alba jsem neslysel vubec, tak az budu mit nekdy chvilku... :)
Tak jsem se tenkrát pletl.
těch vlivů by se dalo najít víc..., ale DG jsou skvělí, takže není co řešit
Mě to přijde jako paskvil mezi kapelama LUCIE a RAMMSTEIN.:) "Superstar" šla, hlavně textově.
njn , vtedy boli asi najosobitejsi, teraz je to už trošku rammstein, korn štyl ale vlastný xycht maju stále
U mě vede DARK - Gamballe (1998) a Merizo Nanen (2002).
aj DARK - Gamballe je solidna jeba :)
Nejlepší je debut:). Opravdu solidní death metal.
túto výbornú kapelku mi odporúčil ten pod mnou ;)inak,Superstar je naj album
súhlasím , velmi dobra kapelka, hoc som sa ich albumov dosť prepočúval ...si myslim že v ramci CZ/SK hudobnej scény su stále nadpriemer aj keď sa už toršku opakuju, dás to prepačiť :)
No jo, místo deathu hrajou popík, to jim pár staromilců možná neodpustí, ale já jsem za to rád :) Pro mě je to jedna z mála kapel, která zpívá česky a opravdu to o něčem je. Místy je Desed sice možná trochu víc abstraktní a surrealistický, než by musel, ale jinak tomu nemám moc co vytknout :)
O tomhle albu mám opravdu pochyby.
Túto kapelu som spoznal tak, že asi pred 4. rokmi išiel na už teraz ,,nebohom" vysielaní programu Nočná hudba na ČT2, ich klip Baletky v hlavě a bolo to v záplave rockových a metalových klipov od aj známych, prevažne anglicky spievajúcich kapiel. Už som nejak zaspával a nevidel ani na televízor, ale zrazu sa mi zazdalo, že asi ,,Rammstein sa naučili česky", či čo. Nevenoval som tomu pozornosť, až keď som videl zase od nich klip na song Tryskáč, tak som ani neveril...Nie je to silené, trápne a tie texty majú aj nejaký druhý plán...a toto si zatiaľ vo veľkej väčšine zachovávajú...
Sepulcore: mam skoro stejny problem :-). Napr. SAD HARMONY se me libeji mnohem vice. Jinak jejich Zyezn Gamballe & Mental World mam hodne rad, ale to byla uplne jina doba :-).
O,o
Zajímavé, jak se mi tahle CZ banda velkým obloukem celý život vyhýbá :)) Z naší scény dávám přednost jiným... lepším...
...měl jsem trochu pochyby..., proto jsem novinku slyšel až včera a dnes hned po probuzení podruhé... a je to opět paráda, již teď mě berou víc než předchozí nahrávka... Zhasínám je přímo boží...
A zvuk ze Šopy masakrózní!
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek