OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Whitechapel a All Shall Perish poznám, veľmi dobré veci a na ten džob pre kovboja už musím hodiť ucho :-)
Inac mna Despised Icon nebavi vobec, trochu vela povodneho hardcoru na mna.A k tomu Cleansingu, nepovazoval by som to za nejaky benchmark, prvy EP album Job For A Cowboy s nazvom Doom vysiel v roku 2005 cize dva roky pred Cleansing, a prave nim bol definovany podla mna styl.
Born of Osiris ma niektore dobre veci, ale tiez v niektorych castiach uz trochu moc pretechnizovane a zbytocne prekombinovane, mna ten cely progresivno deathovy styl nejak obchadza
@ Ricardinho: Já vím že Suicide Silence nebyli s debutem první, ale poslechni si desky, co po jejím vydání vyšly... Z toho jsem usoudil, že "The Cleansing" by se dalo nazvat jako benchmark. Despised Icon vydali "Consumed by Your Poison" v roce 2002. Jinak mě teď zaujala druhá deska Born of Osiris.
Meresz
Checkni si Job For A Cowboy, Whitechapel, All Shall Perish, Annotations Of An Autopsy, Mass Destruction. Su to lepsie veci ako The Cleansing, aspon podla mna:)
The Cleansing je totálny masaker, zatiaľ najlepší deathcorový album aký som počul. I keď veľa deathcoru nepoznám :-)
k.8.a
Ako som pisal, vacsina ludi si mysli, ze to kde sa growluje a vrieska v kombinacii s breakami je deathcore. To co povazujem ja za deathcore a to z coho deathcore aj vznikol je povodny americky brutal death s prvkami hardcoru a hlavne grindu, z toho pochadza aj tebou spomenuty "jekot" a jeho striedanie s growlom. V podstate to bola odpoved na stale komercnejsi a melodickejsi metalcore, do ktoreho kapely zacali vsuvat melodicke vokaly a podobne aditiva, ktore tam povodne neboli a urcite ani nepatria, aspon sa takto sa vyjadruju kapely, ktore tento styl vytvorili a su v nom dnes spicka (Job For A Cowboy, Whtechapel). Tiez veci ako Facelles a Hiroshima su podla mna prilis pretechnizovane a tym padom nemaju udernost, co je pre deathcore podstatne. Arsonists je podla mna trochu tvrdsi metalcore s emo vyzazou a prijebanymi textami...ale kazdemu podla jeho gusta.
A prave tebou spomenuty Cleansing by som urcite nepovaoval za zaklad stylu a uz vobec nie to od coho vsetci prebrali zaklady. Job For A Cowboy, Whitechapel, All Shall Perish a ini tu boli predtym. Suicide Silence ma v sebe najviac grindovych prvkov zo vsetkych DC kapiel a poviem ti pravdu, ze aj ja som si na ten jecak musel chvilu zvykat
@ Ricardinho: "vsetky tvoje oblubene veci maju od Deathcoru poriadne daleko" <= Nemám v plánu se dohadovat, ale ty kapely mají ze všech obvyklých žánrů k deathcore podle mého nejblíže. Arsonists Get All the Girls metalcore? War from a Harlots Mouth mathcore? Hiroshima Will Burn tech-death bez deathcoreových vlivů? OK, pak prosím o vysvětlení co je deathcore a co už je metalcore / mathcore a tech-death s jasně danými rozdíly... :-D
Mé vysvětlení je takové, že mě ten uniformní deathcore, na který ty přísaháš nebaví. Nedávno jsem si poprvé pustil Suicide Silence - The Cleansing a pochopil jsem, že to je referenční album stylu. Nelíbí se mi tam zpěv - hlavně ten jekot, taky střídání pouze těch dvou poloh, které potom převzaly prakticky všechny žánrové kapely. Mám raději pestrost a vlastní xicht a to je to co většině kapel v této škatulce tak zoufale chybí. Nejspíš právě proto jsou mí "deathcore" oblíbenci podle Vás málo deathcore...
Je fakt zaujimave aky odpad je dnes vo vseobecnosti povazovany a vydavatelstvami prezemtovany za deathcore. Ja osobne som az na par vynimiek poriadnu deathcorovu kapelu az na par vynimiek uz poriadne dlho nepiocul. Okrem nemeckych veci co som odporucal v inej diskusii akurat tak Annotations Of An Autopsy
Inac k8ighta, presna ako napisal Schizmo. vsetky tvoje oblubene veci maju od Deathcoru poriadne daleko. Aspon od toho co ja povazujem za deathocre. Arsonists Get All the Girls a deathcore, Hiroshima will Burn a deathcore?:)))) Staci trosku viac popucuvat skutocne veci stylu a oslobodit sa od pocitu, ze vsetko kde je trochu growlu a breakov je deathcore:)
* přibývajícími (samozřejmě)
Corroosion
Já jsem pár skladeb z EP slyšel na myspace a víc se mi pozdávaly ty z debutu. Jinak s přibívajícími poslechy se mi to líbí víc a víc. :-)
Corroosion
Znova sem si je stahnul, zbezne poslech a nic moc...
Corroosion lopatarna, ale da se to. EP me bavilo vic nez deska.
Ještě budu pokračovat v tom OT...
Nedávno si mě na FB přidala nějaká Turínská kapela Corroosion, která nedávno vydala debutové album "Punish the Mind". Sice mi takové spamování (agresivní marketing) není moc příjemný, ale desku jsem si stahl a poslechl. No musím říct, že se mi docela líbí. Zaškatulkoval bych ji ke spíš jednodušší (lopatoidní?) brakedownové odnoži, ale mě se to překvapivě docela líbí. Co na to říkáte vy? ;-)
MY AUTUMN je strašná sračka... hrozně stereotypní muzika
@ Fred: Podobnou odpověď jsem očekával, ale nyní máš představu o tom co se mi líbí. Dá se potom doporučit něco co se k těmto kapelám přibližuje?
tento příspěvek zahraničního fanouška ke skeletonwitch hovoří za vše:-)
I love this band, These fuckers really give me hope that Metal will come back to its glory days cuz im tired of faggy bands like Bring me the horizon being called metal when they are just poser fags. These fuckers right here are the real deal!
no to bude asi tím, že jedinými zástupci DC z toho, co jsi jmenoval, jsou DESPISED ICON. ARSONISTS jsou veselý mix všemožných corových odrůd navrch se samply, HARLOTI spíš neurotickej hardcore/metal, BTM - tekk brutal death, FACELESS - prog death metal, THE RED CHORD - deatm metal/hardcore, ARUSHA - metal hardcore, takovej techničtější Architects, HIROSHIMA - kopírka Faceless...
ano, můžete namítnout, že jde o slovíčkaření a škatulkovaní, ale zároveň se dostávále k jádru pudla, že ten deathcore, co se ti líbí, vlastně deathcore ani není...
@ Fred: Ty víš co ze světového DC já rád? :-) Z toho co jsi zmiňoval však znám jen poslední desku WhiteChapel a nebaví. O zbytku jsem alespoň četl. Jinak mám rád spíš profláklá jména jako Despised Icon, Arsonists Get All the Girls, War from a Harlots Mouth, Beneath the Massacre, The Faceless (někdo to tam taky řadí), The Red Chord, The Arusha Accord, Hiroshima Will Burn a pár dalších na které si zrovna nevzpomenu.
Když to klapne, tak se vyptám v sobotu... ;-)
Aktuální deska DMD je zřejmě to nej z polského deathcore a jedna z nejzábavnějších DC desek letoška s naprosto zabijáckým zvukem i produkcí... škoda jen, že po lidské stránce to stojí za prdlačku...
co se týče CZ kapel a deathcore, tak poslední dobou se toho vyšvihnulo dost... za největší příslib do budoucna bych označil AT8ONTHEPINGPONGTABLE, časem i SUFFOCATE WITH YOUR VOMITUS, z kombinování s deathmetalem asi VICTIMS... a další budou přibývat...
kejtě bych doporučil míň prolézat net, fóra a přít se o nesmyslech a pořádně si nastudovat aktuální dění na světové scéně - je miliarda deathcore kapel a když ne originálních, tak kvalitatativně na velmi vysoké úrovni...
pokud bych měl doporučit, tak namátkou: MY AUTUMN, EMMURE, RED SHORE, WHITECHAPEL, BOY WILL DROWN, WITHIN THE RUINS, MISS MAY I, TONY DANZA - vše s aktuální deskou
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek