OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Habitual Levitations
...už je možné počuť / stiahnuť celý novinkový album....a ten kráča jasne cestou predošlého "Valley Of Smoke" ... po troch prepočutiach u mňa definitíva častého posluchu ... love it...
Intronaut zverejnili uz /pokial viem/ druhu skladbu z chystaneho albumu a myslim ze sa na Jozefa mame na co tesit
http://www.visions.de/news/18114/Intronaut-Exklusive-Premiere
Sicky: Tím "velkým uměním" si to hezky vystihl, líp se to říct nedá. Hodně se taky v souvislosti s nima zmiňuje jazz, ale já tam teda žádnej neslyšim... Jednoznačně nejslabší album z těch 4 nebo 5 co zatim nahráli.
mne sa zdá prehistoricism nudnejší ;)
souhlas s Cherubianem, ty čistý zpěvy jsou krok špatným směrem. Celkově je to album až moc "velký umění". Ta drsnější poloha na Prehistoricism bavila víc.
No tak sem si to teď po ňáký době poslech a je to slabota. Hnusný čistý zpěvy (fakt hnusný) a hudba pořád na jedno brdo... Líběj se mi akorát když vokál pořádně zařve, tak jak to dělal dřív. A to že sem měl Intronaut před timhle albem rád. Album roku??? Hahaha...
hudba pre hlavu
Napocuval zatail len song valley of smoke z youtube. Je to originalne, muzikantsky vycibrene, kazdopadne, je to muzika dost pre hlavu...co ma plusy aj minusy. Niekedy mam pocit, ze je za tym prilis velke usilie zniet v kazdom momente zaujimavo.
hudba pre hlavu
Napocuval zatail len song valley of smoke z youtube. Je to originalne, muzikantsky vycibrene, kazdopadne, je to muzika dost pre hlavu...co ma plusy aj minusy. Niekedy mam pocit, ze je za tym prilis velke usilie zniet v kazdom momente zaujimavo.
Osobne me nevadi kapely, ktere hudebne rozjimaji nikam se nezenou a za kazdou cenu nechteji exhibovat svoji vyjimecnost. INTRONAUT jsem se vzdycky snazil pochopit a udelal jsem si na ne i pomerne dost casu.
Ne ze by me nejak vadili a treba je otazka casu, kdy me zacnou i bavit, ale stejne jako u ostatni jejich pocinu, tak i aktualni me nechava pomerne chladnym a co vic silene to evokuje hudbu k serialu "Maly pitaval z velkeho mesta".
s titulom album roka by som sa velmi neponahlal (viem, solefald nemoze sadnut kazdemu:-)), kazdopadne 3 vysoke hodnotenia tu uz dlhsie neboli.
Souhlasim s Dreckusem. V pomalych pasazich skoro genialni, v rychlejsich a tvrdich se nudim. No, dam tomu jeste cas. Ale odhaduju, ze na posledni Hacride to mit nebude.
intronaut jsem si poslechl az ted na zaklade recenze a i kdyz to neni zrovna moje krevni skupina, tak je to fakt pusobivy - bohuzel pro me mi nejvic sedi v pasazich kdy tak urputne netlaci na pilu, tam jsou opravdu genialni :)
kdyz uz zaznelo to srovnani s isis, tak je krasne videt, ze to v pripade intronaut jde delat porad sakra dobre, aniz by bylo potreba jakkoliv menit zakladni ingredience (kdezto pani mistri se davno placali v nudnych breckach)
nemahruj
"Kurva to je cd" - tak tohle je jediná věc, kterou nejsem schopen posoudit, páč jsem to recenzoval z vinylu:-)
MP3 som ani nedopočúval do konca a hned som si objednal originál . Kurva to je cd !
...aj keď som hudobne trochu inde, ako väčšina tu chodiacich, tentokrát sa jasne zhodneme ... láska na prvé počutie a nepochybne aj metalový album roka 2010. Niet čo riešiť: 10/10...
vyborne
u mna laska na prve pocutie :)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek