OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
taky
jsem se se tomuhle albu nedávno vrátil a pořád mě to baví. Ono to má svůj specifický náboj a drive. Teď musím říci, že 6,5 bodu je opravdu málo. Je to tak za 8.
K tomuto albumu som sa dostal čistou náhodou (v 80s som Tank síce poznal z nejakej výberovky, ale albumy som nemal a nepočul), no priznávam, že je to vcelku príjemná záležitosť... Mám dojem, že budem mať zopár nostalgických večerov v jeho spoločnosti....
Stray, 6,5 boda na toto je malo, slape to,nema slabe miesta, trochu podhodnotene,stari pani si hanbu neurobili
Facing je zrovna pecka jako prase:). Alba s Doogiem - no, mě se líbí, ale dokážu pochopit, že se dost lidem líbit nemusí:))
Yngwie není podle mě konzistentní skladatel, takže dost záleží jak se mu povede ta která kolekce... Mě se hodně líbilo Facing the Animal s Matsem Levénem.
to k.eight.a
A co u Yngwieho, tam se ti líbil?
Nechápu, tak nízké hodnocení.Deska šlape dobře, Dougie zpívá perfektně bez zbytečně vypjatých poloh. Pro mě tak za 8.
A vůbec, tenhle novej TANK se mi líbí víc než poslední řadovka RAINBOW.
zavedene kapele?
TANK vydal prvni fosnu v roce 1982. Podle me tohle je zavedena kapela. Navic ma za sebou opravdu vynikajici desky (napr. Honour & Blood). Nejspis tam Doogie zpiva, protoze ho to bavi, tezko cekat, ze v dnesni dobe TANK vystreli na vrchol jako kdysi i kdyz "stari" fandove (treba ja) jsou verni. Navic, je tam od roku 2008, takze o nejakem kratkem angazma uz nemuze byt rec.
Tak moc bych si přál aby se Doogie White dostal k nějaké zavedené kapele kde by byl jeho hlas ozdobou, tak jako svého času na "Stranger In Us All".
Tank? Sice jsem neslyšel, ale obávám se že to nebude mít dlouhého trvání.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek