OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
ty vole tento album je uplna krasa uz to pocuvam snad pol roka a furt ma to bavi ...podla mna by si zasluzil urcite minimalne tu osmicku:))))
McCoy je boh... UP THE MUTHA-FUCKIN CHARLIE BRONSON!!!!
ach jo
cancer kids je paráda
nějaké staré věci od youth attack jsou ke stažení zde:
http://iloveyouthattack.blogspot.com/
pokud se nepletu, tak to schválil přímo führer mccoy
youth attack je skvely label:)
z ich stajne este odporucam menom CANCER KIDS (album sa vola possible dream alebo tak nejak) aj to skus dreckus ja sa urcite po tom bucket full of teeth porozhliadnem:)
včera na 7 Nails zrovna nepřesvěčili, zato Harm´s Way zněli dost dobře
Gaza na živo supr, jedna z nejlepších kapel letošního BA
jo a prvni tri epka vydali na youth attack ;)
jsem si sehnal nails i weekend nachos a dost dobry, ale zvlast ti druzi me po case zacnou nudit.. ovsem v ramci prolizani starych zapomenutych brecek ve stylove obdobnych kanalech jsem objevil naprostej klenot:
Bucket Full Of Teeth - alba 1 az 4
stydim se ze se k tomu dostavam az po nejakych 5 letech, naprosto genialni mix power violence, noise, ambientu, stoneru i toho isisovskyho "postmetalu" a buhviceho jeste...
hlavne to neni nijak postaveny na hlavu, trochu mi to pripomnelo Gasp, ale mnohem lepsi (nemluve o tom, ze to hrave prekonava 99% dnesnich experimentalnich hardcore/metal kapel)
absolutne opomijena kapela, maximalni mozny doporuceni!
(pro zacatek asi nejlepsi album IV)
Gaza bola naživo podľa mňa dosť dobrá
ale viem presne komu sa nepáčili :)
kto to tu spomínal, že gaza naživo nič moc?
aj koncerty hraju 13-minutove? ;)
neděle
NAILS ve společnosti RISE AND FALL a HARM'S WAY tuhle neděli na 007 v Praze!
nezabudnite ze 5.4. budu Nails hrat v BA v Randali aj s Rotten Sound, Gaza, Trap Them a Haust
kratke stopaze su super...ked si zoberiete jeden z najkultovejsich grindcore albumov setkych cias ASSUCK - MISERY INDEX ma tiez len nejakych 15 minut...a daughters by som moc neprirovnaval k nails to je ako prirovnat phobiu a dillinger escape plan a povedat ze dillinger je napaditejsi:D (mozno hej ale v uplne inom style)
nails je inac super totalna pocta oldschoolu hrubozrny grinding/crust toto na scene preplnenej pseudoudemelckymi chujovinami chybalo:D
dalsia super kapela v mojom hladaciku po venomous concept:)
jo a ten weekend nachos si fakt zozente kombinacia powerviolence s hatebreed a eyehategod (fakt nekecam) sa len tak nevidi
tak som ho asi len zle pochopil ;)
Nails sú v poho, mne sa taktiež páčia...
inak tí NAILS znejú dobre, vyskúšam..
to je dobre, že to vravíš ;)
podľa mňa jediné, čo thorn napísal, bolo to, že nails a daughters majú podobné stopáče a daughters sú na rozhlohe kratších stopáží zaujímavejší..
všetko ostatné je len mayakovanie o niečom, čo nikto netvrdí :)
nejde tu o stopáž
Thorn tu hovorí o svojráznosti Nails a pritom ich porovnáva so štýlovo úplne odlišnými Daughters... a robí to na základe dĺžky albumu, čo je teda dosť zvláštne
Hardcore a power violence sa vždy vyznačoval krátkymi stopážami, takže dĺžka "Unsilent Death" nie je ničím neobvyklá
btw ak chcete poriadny výplach, ktorý sa štýlovo podobá na Nails (avšak je omnoho "hrubozrnejší" a "nakopávací") určite odporúčam nový Weekend Nachos a ich album "Unforgivable"... taktiež short fast and loud
fakt, veď tí majú oveľa dlhšie albumy..
Souhlas, ti Daughters jsou úplně jinde, taky mi připadá tohle porovnání totálně mimo
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek