PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
(možno to ale nebude celý album ale len nejaká hosťovačka:)
je jedno či bude tvrdší či mäkší, len nech baví po celú dĺžku (ako debut) :) Adore bola fakt veľmi dobrá skladba, jedna z najlepších
inak naživo tie skladby zneli fajn, vrátane dynamiky a drivu, takže možno to bolo len produkciou..
na druhej strane "adore" je zatiaľ najlepšia skladba, ktorú s ADA doteraz spravila..
a späť k prvému, myslím že s cardosovou produkciou bude nová vec skôr tvrdšia než mäkšia, čo je asi dobrá vyhliadka..
v pohode :) album bol aj tak o niečo slabší ako Air, na novinku sa teším a dúfam že sa zadarí lepšie
(teda aspoň čo sa týka mňa, ale myslím, že je to jedno a to isté)
bohužiaľ, ten moment už asi prešiel.. na novinku bude ale určite.
recenzia na In Your Room niekedy bude?
ak som dobre prečítal indície a nepriame potvrdenie od anneke na facebooku, tak práve začína nahrávať nový počin v portugalsku s danielom cardosom.. :)
kudos!
tonouch: nikdy jsem netusil, jaky jsou to frajeri i vizualne :))
vdur ad "tvoja potreba vyberať si diskusie, ktoré zjavie ladia k tvojmu letmovkusu": sorry, ale gathering s anneke mam doted hodne rad.. to, ze jak anneke tak gathering bez ni jsou dnes otres, mi jeste nebrani o nich cist (a pote rypat :p)
jinak je dobry, jak anneke po vic jak deseti letech jeste resi metal, pritom posledni +/- metalova deska, co nazpivala, bylo nighttime birds.. ale tipl bych si, ze na jeji koncerty chodi 80% metalistu, takze to stigma asi porad citi
nevadí, zkus tady
http://www.youtube.com/watch?v=ovu4VKPSkK4
http://www.myspace.com/turbo4 - Hráče jsem tam nikde nenašel. Asi jsem se blbě díval..
to je pravdepodobne kvôli tomuto:
http://en.wikipedia.org/wiki/Turbo_%28band%29
inak nedokážem si pomôcť, vždy keď pomyslím na niečo ako "maďarská kapela turbo", začnem si spievať "petroleum lampa" od omegy :))
jj, třeba Hráč je nezapomenutelná hitovka
Díky za hudební tip, Turbo právě poslouchám na myspace a nestačím se divit. :)
mňa zase tvoja potreba vyberať si diskusie, ktoré zjavie ladia k tvojmu letmovkusu ;)
ale dobre: ja som pri vete o legendách nemal ani tak na mysli snijdersa, o ktorom som vedel, že tam bude, skôr jelmera a jamieho, ktorých som tam nečakal.
poznámka o annekinom aparáte skôr naznačovala, že dnes už nehrá jednu pasáž (o jedinom akorde), ale v niekoľkých songoch je z nej regulérna gitaristka.
možno som to nenapísal dosť jasne, report som písal uprostred pracovného dňa a pri nedostatku spánku, nabudúce si dám väčší pozor, aby som bol nepriestreľný aj z tvojej strany ;)
jinak me porad fascinuje tvuj obvykly psychologicky naskok a obvykly vhled v debatach (v-dur - [1.12.2010 17:54] :))
vdur: Snijderse jsem vubec neznal a kdyz jsem cumel na jeho profil na discogs (kde mj. chybi credits k poslednim dvema album celestial season), tak jsem z vety "Former drummer for Celestial Season" usuzoval, ze bude prave neco jako Jamie - soucast uplne puvodni sestavy...
nikoliv nymand ze sestavy tesne pred rozpadem, ktera stejne uz s tvorbou kapely v 90s nemela nic spolecnyho (to nema byt ovsem nic proti stoner rockove fazi CS, nazivo byli dost fajn)
+ jeden liverpoolsky námorník :D
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs616.ash2/156826_175055325856948_100000574440782_512282_5803496_n.jpg
inak viac fotiek tu:
http://www.facebook.com/album.php?fbid=173994105961400&id=100000524346558&aid=41192
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek