OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Andi byl v "Kiskeho" skladbách dost trapný. Nejhorší byla Eagle (nejlepší začátek Kípra 2); ostatní vcelku dával. Jako fromtman však nemá chybu. Kapela šlapala na 100%! Dobrá show. Výtky na adresu pořadatelů jsou bezpochyby oprávěné. Kouření na koncertech by se už konečně mělo stát minulostí.
Pořadatelsky na hovno (už z důvodu výberu haly, fiasku na konci, apod.) ale hudebně paráda. Přes chabý playlist mi nečekaně každá písnička bavila, asi především díky dobrému zvuku a Andimu, který je snad čím dál lepší.
Jinak mi jsme taky přišli cca v 19:30 a v hale jsme se pohybovali vcelku obstojně, nakonec jsme se usídlili vzadu, kde bylo dosti místa. Jinak to vštrání teda dosti kvituju. V nějakém davu jsem sice nebyl, ale raději větrat než nevětrat.
Bolševický duch Pragokoncertu se nezapře, opět.
Koncert
Já jsem ze včerejšího koncertu odcházel s podobnými pocity. Hudebně a zvukově bylo vše v pořádku, ale jinak to skutečně stálo za hovno!
Jen samotný příchod (dorazil jsem něco po 19:30) zanmenal prodrat se davem nějaké slušné místo (byl jsem vzadu nalevo od zvukaře). A pak to začalo.
To, že min. každé páté hovado trpí urgentním nedostatkem nikotinu na koncertu pominu, ale to, že tam neustále někdo větral otevíráním velkých vrat, když teplota venku byla cca kolem -5 a lidem šla pára od huby a od země (ledu?) pěkně záblo, to už se mi fakt nelíbí. Na záchod jsem nemusel, neboť tentokrát jsem si škopek odpustil (při prodírání se davy nazpět domů jsem si blahořečil). Mimochoden v levé části vzadu bylo dost místa - asi v důsledku toho větrání.
Koncert taky klidně mohli dát od 19:00 - jak má pak člověk po 0:00 honit dopravu, sakra!
Rozporuplné pocity!
Diký zasranýmu pargokoncertu byl pražský koncert Helloween totálně na hovno. Do malé sportovní haly prodali zřejmě lístků jak do velké, už když jsem tam na osmou přišli, tak na ploše byla hlava na hlavě, stejně na balkoně a furt chodili další lidi.... ty čuráci překročili limit snad o 1000 i víc lidí.... sám bych se snad někam davem promačkal, ale s buchti, tak jsme stáli během Stratovariusů za sloupem a vychutnávali si nulový výhled, roztříštěný zvuk a falešný zpěv... pak jsme šli domů, šest stovek v prdeli... Zcela nepochybně překročili hygienická zařízení o počtu lidí. Jen štestí, že tam lidi nezačali omdlévat, páč jak jsem občas zahlédl, dole v hledišti to muselo být děsný. Ale jak nezačnou lidi chcípat, těmhle čůrákům to projde a dál si budou pořádat podobné akce, jen aby to dali do levnějšího nájmu a víc na tom trhli.... zkurvená tahle agentura....
winter78
Boli casy, ked sa ho aspon snazil zakryt... pfui :-D
"Povedzme si úprimne, po odchode Tima Tolkkiho to už nie je to, čo bývalo."
Povězme si upřímně, je to lepší.
Uz sa tešim na Prešov :)
Ty vole, aký pupok si nechal narásť Deris ?? :-))
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek