OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
mimochodom na dnešné pomery je až neuveriteľné, ako je Zelená pošta nahratá - ten dynamický rozsah je na "rock" úplne neskutočný
mne sa najviac lúbi Karneval Kôz (-:
http://www.youtube.com/watch?v=J1E_-lVujMg Toto je jedna z najlepších hrátok s menom za poslednú dobu a dôkaz, že aj v telke sa môže raz za čas objaviť dobrá reklama :)
Milá Jovovič
Mám sa dobre, ďakujem za opýtanie.
Vaša Patejdla.
Na záver programu vystúpi skupina Vaša Patejdla...
...Naša Patejdla???
počujete v "smutnej rannej električke" nejaké motívy skopčené od deep purple, alebo doors?
Áno, medajlu :)
Viem, že Pavol Hellhammel nie je až taká novinka, ale aj tak sa stal heslom môjho dňa. Heslom, ktorého sa neviem nabažiť a preto by som chcel zlatú medajlu tvorcovi tohto mena udeliť.
a to je len smietka v mori mien ;)
Človek by nepovedal, čo sa z mien slovenskej muziky dá vyčarovať. (oba zmysly som mal na mysli)
Absolútne súhlasím!!!! Ten album Hex už asi nikdy neprekonajú... A mám obavy, že ani žiadna ďalšia kapela, na to sa všetky zaoberajú až príliš prvoplánovou tvorbou...
mimochodom, k tej otazke v poslednom odstavci, podla mna sa k tomu najblizsie dostal v 1994 HEX na bezmennej doske - akokolvek nepravdepodobne to znie v porovnani s tym, co robili potom, je to vyborna, takmer svetova doska so slovenskymi textami
odporucam zohnat si a vypocut
urcite posadnutost, zvlast v diskusii k nahravke, ktora mala sama problemy so zakazmi - to, co sa stalo z hammela o 10 (... 20... 30) rokov neskor (umelecky a mozno aj osobnostne) je uplne ina debata
komous Hammel = blacklist
posadnutost?
inak sračky typu desmod tu vládli vo forme všelijakých duchoňov a konárikov vždy..
a kvalitné veci nemusia byť nutne závislé od masmédií, aby sa presadili..
akurát že na to treba asi viac než len kamaráta dramaturga v rádiu_fm..
škoda, náznakov je vždy dosť, aj dobrých kapiel.. už len medzi nimi vzniknúť niečo fakt výnimočné..
pekný článok,posledná veta je perfektná. ja si ale myslím že podobný album v dnešnej dobe už asi nevznikne,sračky typu Desmod alebo Rytmus budú vládnuť ešte poriadne dlho.keď som niekedy náhodou donútený počúvať Funrádio alebo Európu 2 som zhrozený aké zvratky ľudia dobrovoľne počúvajú
Asi opak podcastu..
chybicka se vloudila: 'nadcastovy' (Hajek)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek