OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Marty: Být pěst na oko na MORu většinou značí kvalitu:)))
metalwarrior: Já tam byl taky a byl jsem na ně moc zvědavej. Ale podle mě tam byli trochu jako "pěst na oko". Navíc strašnej zvuk. Asi takové menší prostory jako teď jim sluší více.
Ja som bol na Riverside minulý rok v Bratislave v MMC klube,to vystúpenie bolo dokonalé bez najmenšej chybyčky.a to bol asi ten problém,zdalo sa mi to moc sterilné.Na ten večer mi neostali žiadne konkrétne spomienky
Pořád mi v paměti svítí vystoupení Riverisde na MOR 2006 jako jeden z nej koncertů mého života. Je to dávno a ani jsem je tenkrát neznal, ale vzpomínám si jen, jak mě to totálně rozsekalo a jak nás tam na ně bylo možná sto z těch 30 tisíc:)
Mě teda věci z novýho EP moc neoslovily; tak nějak jsem doufal, že nová tvorba se bude spíš držet směru naznačenýho na ADHD. A zrovna "zaklínačskej" song mi přijde...no, tak nějak banální. Dám tomu ještě pár poslechů :)
Ještě bych se pozastavil nad famózním zvukem, kterej mě zrovna v EXITu opravdu hodně překvapil.
A Left Out byla IMO jednoznačnej vrchol večera :)
Geniální song z witchera ukončil jeden z nejlepších koncertů, co jsem viděl. Vyplatilo se mi na ně jet až z Ostravy:-) Možná mi chybělo víc emo songů v čele s in two minds či embryonic, na druhou stranu taková left out potěšila velicem, ale velice hodně...btw styl uvadeni songu a veskery frontmanuv suchy projev hodnotim velice kladne :-)
setlist
Setlist jsem nahrával já, jsem si jistej se všemi skladbami, jen pořadí může být trochu odlišné. Second Life Syndrome byla zkrácená, začínala basovou linkou (cca 2:35 u studiové verze písničky), stejně přídavek Reality Dream I. Forgotten land hráli tutově, zkrácenou verzi už mají nějaký čas ke streamování na oficiálním webu.
Koncert povedenej, místy jsem v mixu musel hledat klávesy, ale zvuk byl rozhodně lepší než u předkapely.
Playlist
Tak jsme, koukám, při hledání playlistu čerpali ze stejných zdrojů. :-)
Na recenzi EP se těším.
Jindra: Pravda, závěr jsem taky musel vynechat ve snaze netrmácet se na druhý konec Prahy noční linkou plnou opilců:-))
Playlist jsem našel někde na last.fm, takže jsem si ani neuvědomil, že poslední skladba byla taky z nového EP.
Mimochodem jeho recenze se chystá.
Pekná reportáž ako obvykle.
Forgotten Land
Dalasi,
napsal jsi to hezky. I mě důraz na Second Life Syndrome překvapil; očekával jsem výběr skladeb spíše z posledního alba. Ale je pravda, že to nebylo překvapení negativní.
Co se týče tebou vychvalované návštěvy - já si nemyslím, že to bylo tak žhavé, jak uvádíš; při rozumně nastavené ceně vstupného (350 Kč v předprodeji) jsem očekával i více duší. Kolik se v klubu nacházelo diváků? 150? Ještě, že je Chmelnice tak malá a pocit "zaplněnosti" v ní vzbudí (s trochou nadsázky) i školní třída. Nehledě na to, že Shindy asi není schopen v Exitu uspořádat akci tak, aby začínala včas a tak, jak je předem avizována; tudíž mnoho návštěvníků pak okolo třiadvacáté hodiny utíká od hrající kapely pryč, neboť musí stihnout vlaky a metro. I já jsem s nezkonalým smutkem a hlavně naštváním musel vyrazit dříve; ještě před přídavky.
Na této webové adrese jsem objevil jakýsi playlist toho večera; nevím, kdo ho tam vyvěsil ani to, zda je zcela důvěryhodný:
http://www.setlist.fm/setlist/riverside/2011/music-hall-exit-chmelnice-prague-czech-republic-13d3f985.html
Pokud je tedy playlist pravdivý (což díky svému zmíněnému předčasnému odchodu skutečně nemohu potvrdit), tak z nového EP nezaznělo jen tebou uváděná skladba "Living In The Past", ale jako závěrečný přídavek i "Forgotten Land".
A znovu souhlasím: Na novém minialbu Riverside "zepičtěli" a navzdory proklamacím Mariusze Dudy o návratu k prvním dvěma deskám jsou na poslední nahrávce spíše "Dream Theater" než "Porcupine Tree". :-) Každopádně mě to ípíčko hodně baví.
A ještě bych rád zmínil jednu pozitivní věc: Příjemně nastavené ceny merchadisingu - zejména cena DVD Reality Dream neměla chybu...
ten doraz na Second Life Syndrome ma velmi neprekvapuje.Nic lepsie odvtedy nevydali a take 'emocie' uz na dalsich doskach nenamiesali.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek