OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Už jsem na to byl upozorněn. Díky.
ORIENTAL METAL COMPILATION
Add novinka "ORIENTAL METAL COMPILATION"
http://www.metalopolis.net/news.asp?id=26607
Dalasi, Pentagram jsou také Turecká metalová kapela:
http://www.metal-archives.com/bands/Pentagram/268
http://en.wikipedia.org/wiki/Mezarkabul
Stejné jméno má i indická kapela ...
...raných...
Já jsem to jen někde pochytil (a možná to platilo pro SRN). Každopádně ceny CD od NB jsou momentálně v běžné distribuci asi nejvyšší, vadí mi to.
@ Pekárek: Já nevím, ale vycházel jsem z informací na wikipedii, což nemusí být nutně aktuální.
Nedělají u nás distribuci Nuclear Blast Warneři?
Jinými slovy z těch velkých metalových vydavatelství je nezávislý jen Century Media, Relapse Records a možná i Nuclear Blast.
Major labely
Tak jsem se trochu dovzdělal a předávám informace těm kteří v tom do teď, tak jako já, neměli jasno...
Roadrunner Records - přidružení k Warner Music Group.
Metal Blade Records distribuuje Sony (dříve Warner / 1988 - 1992)
Century Media je nezávislé vydavatelství.
Nuclear Blast je nezávislý, ale distribuci mají u Caroline/EMI.
Nuclear Blast America a Century Media spolu strategicky spolupracují.
Earache distribuuje EMI.
k.eight.a - Major label? [25.5.2011 14:47]
odpovedel sis presne jako bych ti odpovedel i ja.
Nekde, myslim, ze ve zdejsim rozhovoru se Zdeňkem Šimečkem nebo asi spise nedavno na Marastu v rozhovoru s Vladou s FLESHLESS , to bylo celkem hezky neprimo popsane- myslim, ze ty major jsou hlavne schopni kapele udelat poradnou koncertni snuru a propadaci, studio atd..
K tem dodavetelum majoru bych jeste dodal VICTORY, PROSTHETIC, HYDRAHEAD, SOUTHERN LORD, FATWRECK, METALMIND ...
Major labely - oprava
* Warner, EMI, Sony a Universal
Major label?
OT: Při čtení recenze si pokládám otázku co je vlastně považováno za "major label". Dnes jsou ML jen Warner, Sony, EMI a BMG.
Za "major labely" v metalové subkultuře by se daly považovat Nuclear Blast, RoadRunner, Century Media, Metal Blade a dříve možná EarAche, kterým šlape na paty Relapse.
Já osobně vidím album o něco výše než na 6,5 bodu. A to se přiznám hned z kraje, že Black Sabbath s Ozzym pro mě představují pouze několik oblíbených skladeb, ale jako celek je to nuda.
Na Last Rites bude určitě platit za pecku první Last Rites, jak už je zmíněno v recenzi. Pak bych ale zmínil i skladbu 8, jenž skvěle graduje a patří k nejlepším. Marně ale nezní ani předposlední Nothing Left.
Je mi ale jasný, že Last Rites nemusí sednout každému. O což se asi Pentagram nikdy nesnažili, protože některá jejich starší alba nešly poslouchat preventivně vůbec...
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek