OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Zeitgeist vidím jako snůšku blbostí, která se tváří seriózně a objevně. První část nás po půlhodině dat, dat a dat dovede k tomu, že mnoho mytologií má podobnou strukturu. To ale ví každý, kdo se tím zabývá. No a ta část, která "dokazuje", že všechny války a průšvihy světa způsobila USA, to už je fanatismus.
Baba pěkná,ale předešlej zpěvák měl lepší hlásek.
Statny sektor
No s tym statnym sektorom je to myslim pravda trochu ich nakopnut aby sa pohli a boliohybnejsi a rychlejsi by naozaj nezaskodilo. Cakat na nejaku zubnu opravu alebo operaciu mesiace to je naozaj zufale. Ked som chcel na Sk vybavit vodicak zabralo to cele 3 tyzdne lebo tlaciaren a lisovna je len v BA. Zijem v Australii a tu som mal novy vodicak za 10min. Statny sektor by sa mal spamatat myslim aj inde vo svete nielen vo Svedsku. K Arch Enemy skvela muzika aj ked pomalicky to naozaj zacina byt jedna a ta ista melodia. Angela je skvela baba s bombastickym hlasom a sebavedomia myslim ma na rozdavanie :D Tvrda praca a vzdelanie to patri k sebe, niekde v rozhovore spomenula Zeitgeist ja osobne som tiez fanusikom tychto dokumentov a dufam ze velke korporacie raz dostanu na frak aby sa konecne vo svete pomahalo a nielen par bohatych "vyvolenych" ovladalo tento krasny svet. ARCH ENEMY keep going
Andělka to vidí trochu naivně. Žije v jedné z nejbohatších a nejbezpečnějších zemí světa, živí se tím, že dělá svůj koníček a dnem i nocí ji někdo chválí nebo na ni uznale koukaj chlapi na ulici. Kdyby žila ve střední Africe, kde by nevěděla, kdo ji kdy znásilní, zabije, jestli jí nějaká horda nevystřílí rodinu samopalem, protože patří k nějakýmu neoblíbenýmu kmeni, jestli neumře hlady, možná by si nechala zajít chuť na ty revoluce a kreativní chaos a možná by se ráda přestěhovala do toho přeregulovanýho Švédska, kde musí chudinka čekat pár měsíců na zubaře. Ať si přečte něco z historie. Tohle patří k patnáctiletýmu pankáčovi a ne ke čtyřicetiletý ženský.
Bože dobrý na nebesiach!
To je ten rozhovor taký dobrý, že musel byť aj pustený v rádiu aj uverejnený na tomto webzine? Angela tento rok v poskytnutých rozhovoroch bľaboce samé snušky nemúdrostí na spoločensko-politické témy a dianie! Stačilo mi jej vyjadrenie v rozhovore v májovom Sparku 2011 a mal som dosť! V rozhovore pre Spark uverejnený v januári 2009 toľko blbostí netrepala, lebo tam bola sama za seba a nemusela zrejme ,,konštruovať" ideologické postoje za kapelu, ktorá chce silou-mocou reagovať na súčasné dianie vo svete!
@ ha-Ryportér: Zatím se tu valná většina lidí vymezuje proti ní, potažmo AE a já bohužel nebudu výjimkou. To co dělají, dělají dobře. Bohužel je to prostě kalkul.
Rozhovor mě moc nevzal, je znát, že sebevědomí má dost slušné a asi právem, ale žádný filosof tedy není. Taky souhlasím s tím, že kapela má obrovský potenciál, který z velké části brzdí její nevýrazný řev.
Četl jsem pozitivní ohlasy na novou desku, tak jsem si ji stahnul... Vše při starém i když je tam pár skladeb které kopou. To je však na tak dlouhé album sakra málo.
autor je sexistický primitív
som taký vzťahovačný...
to nebolo na teba :)
autor - [1.6.2011 20:53]
podľa čoho tak usudzuješ?
autor - [1.6.2011 20:53]
basistka Bolt Thrower se na tebe zlobí. pravděpodobně jsi ještě neexistoval na světě v době, kdy ona začala hrát death metal.
Mně právě na AE vůbec nebaví kytary - jejich melodie mě celkem nudí. Ale Angelu hodnotim vokálně dost vysoko. Spousta chlapíků jí může závidět...
Ja som zástanca jednoznačne pôvodného speváka tejto skupiny, ale chápem že s ním by sa dnes nemohli AE vyhrievať na výslní ako teraz
Mě na nich fascinuje hlavně fakt, že takový potenciál na straně kytaristů dovolí vzniknout takové prázdnotě.
Ale jak je vidět podle místního vosího hnízda, tak vizuál získává slušně :) Protože jinak by nikdo necítil potřebu se k AE pořád vyjadřovat a vymezovat.
V-Dur: A to je právě to o co jde. Arch Enemy jsou na rozdíl od Carcass a Spiritual Beggars (dvou kapel kde působil / působí M.Amott) pouze kapelou, která kladné body získává hlavně díky vizuálu.
Rudi: Jsi taký citlivý a slovensky zženštilý. :-)
Metalopolis je hrozné miesto :))
zase treba uznať, že existuje aj kopec oveľa horších alternatív.. predstavte si, že by práve do ich muziky spieval nejaký ujačaný umelec alebo zachrípnutý mačo..
Arch Enemy je fajn hudba, ale len do okamihu, kym nezacne vrieskat ta zenska... Neviem, mozno sa niekomu lubi, ale mna skor odradza, proste mi tam vobec nesekne. Uz an nema velmi co ponuknut kapele a tie casy, ze kazdy je z nej, schopne vyzerajucej zenskej v tvrdsej metalovej kapele - pokakany su uz tiez davno prec!
od té skvele zpevacky jsem teda jeste neslysel zazpivat jediny tóóón .... divné.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek