PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
:-)
„Nemohu dýl, Liduško!“ „No nešť! Já dýl.“ A oba si padli do náručí.
Fandim, tiez by som chcel v zivote nieco dokazat:-(
Zajímavá zpětná vazba po těch létech:-) Pozitivní směr ti samozřejmě přeju a jen dodávám, že z mé strany docela jistě šlo o jistý druh "básnické licence".
Poprsenka
Dívčina se úspěšně dostala do zákulisí díky vzkazu uvnitř podprsenky. Protože hodit si jí je prostě rock'n'roll....Jinak Sabatonům už díky tomu pár let vedu fan club. Co se jednomu zdá jako zoufalé gesto, jinému ovlivní život. Bez ohledu na názor autora u mě to bylo pozitivním směrem =)
MEGADETH-mozna zas takovy pruser nebyl, ale za ocekavanim zustali jednoznacne naprosto.
Blbej - tupej zvuk, jak v ochozech tak pod podiem - Mustaine (jestli vubec zpival) nebyl skoro vubec slyset, celkem to bylo hodne tlumeny bez jiskry. Velke zklamani.
Byl jsem tam jenom v patek a to od ALESTORM
Nejlepsi byli a prekvapili URIAH HEEP - i diky tomu, ze nemeli metalove otupely zvuk tj. vsechno hrnout spodkem at to duni. A dali do toho srdce.
well, tie zdroje nie su az tak spolahlive, megadeth v prahe so slayer hrali excelentne + ako bonus spacirka rattleheada po podiu pocas peace sells, tak to bola chutovecka.. jediny problem s megadeth je ze hraju dookola ten isty set, teraz to trochu osviezili novymi skladbami, na metalfeste som ale nebol, taze neviem, sonisphere + prazsky koncert boli ultra
Na Sonisphere nevím, ale v Praze byli fakt skvělí. Žádná show, ale to se ani nečekalo. Bylo to jak z cédéčka, všechno šlapalo naprosto famózně. A Mustaine výjimečně dobře zpíval :)
Letos jsem bohužel mohl jet jen na neděli.....a teda ta byla suprová.
Naprosto mě rozsekali Death Angel....teda viděl jsem je potřetí a vždycky mě udivuje, kde se v nich bere tolik energie.
Čeští Seven měli pěkný koncert. Příjemně se poslouchali i Brainstorm. No a pro mě bylo úžasné i vystoupení Soulfly....jasně, Max je tlustej, nateklej, sotva se hýbe, hlas už taky skoro nemá....ale byl to Max:-) Pro mě splněný sen. Nejlepší moment byl, když si pozval na stage své dva syny.
Jeden z koncertů co jsem v posledních letech viděl byl Sonisphere 2010, + z 02 se Slayer mám zprávyod spoleh. zdrojů a rovněž na hovno. mě MEGADET poslední roky živě vůbec nesednou.
Co bylo blbě? Jako v posledních koncertech co jsem u nich viděl již tradičně, zvukovej chaos, navíc potichu, prakticky do poloviny amfíku to sotva doléhalo (nějaká energie), nuda celkově, Mustaineho zpěv se uplně ztrácet, i přes slabý potichý sound. Já jsem to odzíval a šesté skladbě odešel. Děs.
A ze zvědavosti, proč byl Megadeth takovej průser?
Co Megoši posrali? Před Slayer byli zcela úchvatní. Co bylo v Plzni blbě? I když, dovedu si dost dobře představit, že to mohlo stát za hovno, podle Mustainova hlasového projevu různě na youtube. Tehdy v Praze se ale povedlo úplně všechno...
@ k.eight.a.: Nikdy jsem neřekl, že jsem metalový všehomíra a nadznalec. Prostě se mi nelíbilo jejich vize doom metalu, a z desky jsem je slyšel. Když doom metal, tak třeba loni While Heaven Wept se mi velmi líbili.
Nejlepší dle mého BLIND GUARDIAN, WASP a Uriah heep hra na jistotu bez něčeho navíc, MEGADETH průser jak Baroš, kdo je ještě drží v prvních liniích? :-))
@ JaymzH: Zeptám se tě znalče, zda jsi někdy slyšel Triptykon / Celtic Frost z nahrávek, když je nazýváš hudebním průserem? Na MetalFestu jsem sice nebyl, ale loni na BA patřili jednoznačně k vrcholům, na tom jsme se s přáteli celkem jednoznačně shodli.
ne
ne:))
Megadeth - průser, Axxis - buranský bigbít, Powerwolf - překvapení, W.A.S.P, Behemoth, Uriáši, Soulfly - špička
Bude?
Chystá se recenze na ročník 2012? Opět to byla výborná záležitost, i když pár zásadních nedostatků tu zůstalo od loňska. Jinak výborné kapely LOTD, Uriáši, Megadeth, série Powerwolf - Axxis - Behemoth - Kreator a nedělní zápřah Death Angel + Brainstorm. Hudební průsery Triptykon (nudné a utahané), Vader (hodně špatný zvuk), WASP (nemám je rád) a idioti v kempu, kteří pouštěj muziku do půl pátý ráno. Jo a smrt Gambrinusu.
Metalfest
Jak vidno, každému chutná něco jiného. Já jsem byl hodně překvapený kapelou Suicidal Angels - ti se mi docela líbili. Accept zahráli svůj vysoký standard a Saxon - v 60ti letech takto křepčit - to je téměř zázrak (jak dlouho to ještě vydrží?).
Naproti tomu co někteří píšou, si myslím, že Cradle of Filth měli docela slušné vystoupení. Je jasné, že se festivalové vystoupení nedá srovnávat s koncertním, ale i tak - já jsem žádný průser neviděl ani neslyšel. Ono je dneska jaksi v módě na tuto kapelu plivat. Občas je dobré odhodit předsudky... mám natočených pár videí z tohoto vystoupení a tak můžu s klidným svědomím napsat, že Cradle podali dobrý výkon.
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek