OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Takže recenzia je to, kde sa píše o priebehu festivalu. Každý deň sa človek dozvedá niečo nové.
Ano, a tvůj názor je správný proto, že je správný.
OMFG
recenzent bol asi zhulený
Po takejto recenzii druhého dňa BA už asi v živote nebudem čítať recenzie a čokoľvek od takéhoto hudobného amatéra !!! Nazvať jedno z naj vystúpení na BA - Debustrol ako dôvod na prestávku svedčí o amaterizme a egoizme, set Debustrolu bol určite v prvej štvrtine najlepších predstavení na BA a vynechať absolútny hudobný - koncertne, a aj zvukovo nad očakávanie, set MAYHEM, to svedčí o absolútnom amatérizme recenzenta (alebo bol skutočne spitý a zhulený ???)
Veď to bol doslova orgazmus, a keď hrali Freezing Moon a aj spoza oblakov vyšiel mesiac ??? To by dokázal snáď len Akira Kurosawa tak dokonale zladiť :)
Cathedral byli možná zvlaštní, ale třeba Cosmic Funeral byla naživo skvělá. Lepší jak na albu.
Parodie byl Morbid Angel.
Vincent z kola ven !!!!
Fakt to chce nadhled a potom si Cathedral užijete naplno.
Od Cathedral jsem nic nečekal, jejich alba jsem nijak neobdivoval a rád mám vlastně jen debut a předposlední "zahradu", ovšem stát pár metrů od podia se mi vyplatilo a po druhém songu sem pochopil o co tady vlastně jde.
Furt mi ta hudba a zpěv příjdou divný, ale teď už cítím ducha tý muziky.
A co takhle trochu nadhledu?
Cockless Elegy - tak tebe nepomoze ani rohypnol,ani joint, co tak transplantacia lavej hemisfery mozgovej ?
Cathedral byla parodie na hardrock, jeste dlouho byli nejen mi k smichu, a to mam tenhle styl rad...
Aj tak nič nema na sobotnajšieho šikmookého kuchára v stánku s rezancami. :)
LW - [22.8.2011 18:14]
O nekritickém obdivu a fanatismu to právě nebylo.. (aspoň doufám, že to tak nevyznělo). Jen se mi Cathedral líbili;) A neříkej, žes nepoznal nadsázku ve slově "objektiv";)
Nekritický obdiv a fanatizmus je tá pravá a jediná objektívna prizma!! Ale no tak, chalani, ruku na srdce.. Bolo to zlé.
Astennu - [22.8.2011 17:04]
Yes, přesně;)
IMHO - pokud mě tvorba dané kapely nebaví, nemá smysl se nutit do návštěvy koncertu.. A nebo nastavit jiný než a priori negativní "OBEJKTIV";)
Cathedral byli super. Lee Dorian mozna "neumi zpivat" podle standardnich meritek, ale to uz patri k jeho jedinecnosti :-)
Ooouuu jeeeee
Nevies spravne pocuvat, mam ale recept, tabletku rohypnolu do piva a jointa do papule :-)
veď to, aj na CD je počuť, že nevie spievať ;)
CATHEDRAL, Band of the Universe :-)
Cathedral boli tohto roku najskvelejsi, 4 typi , 4 osobnosti, bezchybny vykon dokonale zohratej maschiny...skoda len vyberu skladieb, tupym metalovym lebkam sa nebolo treba vobec podliezat a set mohol byt viac orientovany psychedelickym stone smerom t.j. albumy 2000 - 2010.
Spev Lee Doriana bol bozi, ako z cd ! O tom ma neprevedci ani 15000 okolomna ci podomnou stojacich tupanov ci samozvanych kritikov.
CATHEDRAL !!!
Scar Symmetry hrali len 6 songov ? :-/
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek