OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
sklamanie z recenzii
Jedine, s čím sa dá súhlasiť, bolo vychválenie ABSU, po Mayhem snáď najlepší výkon festivalu, určite vrchol nedele !!! Satyricon mal problém so zvukom, to hej, ale Mayhem ??? Sepultura - absolútne sklamanie, vlastne "Sepultura revival", toto sa počúvať dlho nedalo, aspoň bol čas pozrieť do druhej často areálu. Snáď najslabší spevák festivalu!!!
A malá pripomienka, to ste skutočne v 4člennom zložení nie schopní odsledovať festival každý deň do konca ???
počet kapel
Taky nechápu proč musí Shindy mít na BA skoro 80 kapel....kdyby byly minimálně 45 min sety,mohlo ubýt spousta HC kapel,kterých na můj vkus bylo letos ažaž.Např. Draconian skončili svůj i tak krátký set ještě o 7 minut dříve než měli :-( .Přibylo by času na odpočinek pro ty,kteří zrovna hrajícímu stylu nehoví a příznivci by si přišli na své.Nevím jak vám,ale u kapely na kterou jedu na BA se mi zdá i 50 minut málo :-) a uteče to strašně rychle.
tak tak, predlzit sety, zredukovat kapely... taki Kataklysm boli posledny den vynikajuci, ale skoncili pomaly skor, ako zacali... zopar songov, kyticka a rychlo prec z podia, to nie je pre niektore kapely prilis dostojne...
Ok, tak půlhodinové;-) Navíc, vždyť nemusíš koukat na všecko co tam hraje...
Žádný set 25 minut neměl, dle mého časování bylo naprosto parádní. Delší sety by mě u některých kapel unidili k smrti.
Stejný názor mám i já. Dal bych tak 12-15 pořádných setů na den. Ty 25 minutové vystoupení jsou dost na prd. Jet do Francie pro Dagobu, aby kazila dojem při Ahab a pak zahrála pro 500 posledních vytrvalců...no nevím.
To stálo za to pro ně vůbec jet? Jak to tam vůbec vypadalo ve tři ráno? Já bych to zredukoval na začátek hraní minimálně ve 12:00 a konec v 1:00 a trochu přebrat program :-)
Dagoba hrála ve tři ráno, protože se jim rozbilo auto a musela pro ně jet dodávka BA až do Francie. A byli celkem fajn, ale to zvučení do vynikajícího setu Ahab dost vadilo.
A byla velká chyba, pokud jste minuli Khold.
Ta hláška o MA tam byla dodána 20sekund před uzávěrkou - nic na čem bych trval, jen přišel moment, kdy mi to tam napadlo hodit a navíc se mi to zdálo vtipný ...každopádně kam se serou Decapitated a Cryptopsy na Morbid Angel.:-)
Kydy na adresu Skyforger fakt pobavili, ono hlodov hlavne made by RIP by sa našlo viac, restecp tiež Strayovmu nezlomnému boju za "nových" Morbid Angel, na druhej strane oproti tej vieske na Abysse je tento report na medailu.
no jo, ja osobne mam turisas dost rad.
Turisas boli zlí, už keď som ich videl pred pár rokmi prvýkrát. A vôbec nešlo o tvrdosť.
turisas boli v pohode. chytlave, skoro popove, a hlavne dobry oddych. je pravda ze pre navstevnikov assaultu mozno trochu prilis jemna hudba ale ked tam moze byt anathema tak preco nie aj turisas.
a este doplnim ze v reporte nespomenuti Khold aj AHAB boli vyborni a kto nevidel moze lutovat. Akurat AHAB nehorazne sprznila DAGOBA zvuciaca na vedlajsom podiu. tam kde mali AHAb tichsie pasaze tak nemali sancu. dokonca som sa presunul na pravu stranu podia, co najdalej od francuzov ale nepomohlo to. naozaj skoda... na dagobu som uz neostal, nezaujimaju ma a naviac ma nastvali (ahab bola pre mna jedna z top 3 kapiel kvoli ktorym som sa na tohorocny assault tesil)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek