OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Bilbo_Turambar: perfektní - díky, vyzkoušíme
Michna (aj ostatní) ak sa ti páči Micic, Chimp aj Abasi tak tento ujo ťa tiež nesklame
http://www.youtube.com/watch?v=bIwjJPpFbCU
teraz vydal aj druhý album.
http://www.paulwardingham.com/fr_store
ohlasy sú veľmi pozitívne :)
Cockless Elegy: díky za tip v podobě Micice. Další kapelou z tohoto ranku je Halcyon a už i TesseracT je po vzoru Periphery k mání v čistě instrumentální verzi.
bude
AAL uplne super co sa tyka hudby a aj panov z kapely. Velmi prijemni ludkovia. BTBAM mali priserny zvuk, v rychlych pasazach som sa uplne stracal a to som si myslel, ze ich mam celkom napocuvanych. "We are Doyle" predkapela uplne zbytocna. Videl som tam Rudiho ponevierat sa, report nebude? :)
Animals jsem včera viděl a slyšel poprvé a bylo to krásné překvapení. Vynikající muzikanti. Paráda.
Bylo to božské, ale krátké...navíc docela luxusní zvuk, což jsem u BTBAM postrádal...klidně mohli mít víc prostoru - naprosto zbytečná sračkopředkapela "How are you doing?"...
Dajte ešte nejaké zaujímavosti s koncertu AAL a pod. sem...
Tak to bolí, aj tie zápisy sú niekdy aj bez toho hrozné..., ten pocit s tým AAL, fúha!!!
myslim ze do 40 minut trval set... Pozdravujeme pani ucitelku :)
Ako dlho hrali ? Ach keď mi dneska tetuška v škole na zápise povedala, že som mohol príjsť aj zajtra tak som myslel že tam urobím incident do televíznych novín :D
*AAL
Tak, tak. Včera absolútne neuveriteľné! Ale myslím, že jednoznačný víťaz boli AAS - nie len kvôli perfektnému zvuku :-)
bratislava
vcera parada, ako AAL tak aj BTBAM, u mna tak na remizu (aj ked dlho viedli AAL) :-D
Ano, tie chlapčenské vokály v 26 rokoch vadia, keď už vadili predtým možno... Ja ani neviem či ísť. Snáď AAL koncertujú po svete často a ešte len budú
Já jsem AAL našel díky kamarádovi relativně nedávno, ale oslovilo mě to hned napoprvé. Hlavně tím, že tam není ten debilní uřvaný moderní vokál, který mě znervózňuje a v drtivé většině zní ve všech skladbách stejně. AAL je bez této rušivé části a já si můžu plnými doušky užívat těch rytmů/nerytmů a perfektně složené muziky a harmonických špeků. Muzika, která má svou duši. Chtěl jsem na ně do Blavy, ale kvůli práce nemůžu, tak snad se mě zadaří Praha.
Tak Maxim je taky parádní, já si teď na těhle instrumentálkách dost ulítávám. Tady sem si dovolil napsat něco o dalším z nich: http://www.ucto2000.cz/MUZICA/PHP/clanek.php?t=./../TEXTY/c023.txt
a rovnou můžeme zmínit i tvorbu mladíka Davida Maxima Micice...naprosta bomba:)
http://got-djent.com/article/david-maxim-micic-bilo-ep-released-available-free-download
Keith Marrow
Vidíš o ňom počúvam veľa chvály ale ešte som ho nepočul musím sa nato pozrieť mojím pravým očkom :D Ale strašne som zvedavý na nový Animals as Leaders, laťka je sakramentsky vysoko.
Mě právě přijde CHIMP SPANNER ještě lepší, takovej víc pocitovej :-) Ale zrovna tahle hudba se tak blbě popisuje. To se prostě musí slyšet. A naživo hraje SPANNER společně s členama FELLSILENT (RIP). To jen tak pro zajímavost... Jinak jedna z dalších parádních záležitostí je panáček KEITH MERROW. Jeho placka "Awaken the Stone King" je sice spíš progresivní moderní metal než djent, ale příběh je to taky epickej.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek