PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Já žeru Betweeny a koncert byl parádní. Animals jsem předtím neznal, ale učarovali mě. Krásná hudba. Obě kapely na jednom koncertě byl skvělý tah.
... pre randal doporucujem stuple do usi al. lepsie stuple do usi (napr. alpine partyplug, kt.mam ja). potom to uz je o niecom inom. najlepsi je samozrejme dobry zvukar :-).
bol som v BA ... AAL ma fakt prekvapili ze to bolo zabavnejsie nez na CD ...stratila sa ta umelost, tosin neni o com druhy gitarista bol typek pekne slapali s bubenikom..a v randali ma moc zvuk nedostava ...vacsinou chcem odtial odist:D ale teraz im 8strunky fakt pekne zneli... mrte tlak;-) djent djent :D:D a BTBAM uz som videl po niekolky-krat ...az ked zacali hrat starsie veci ma to chytilo ...bassa bicie hrali vyborne..spev som nepocul lebo randal :D a prva lajna...a aspon mam brnkatko :D vyborny koncert;) .... Enter Shikari z Roxy tu nebude?
BETWEEN THE BORED AND MI
Pro mě byl celej večer plynulým přehodem mezi "tím, co je IN" a "ryzím poctivým muzikantstvím". Chronologicky. Při DOYLE jsem odešel, AAL v pohodě vydržel, při BTBAM jsem chvílema štěstim slzel. Tak kdo byl ten hedlajner, he? :))
Mimoriadna akcia to bola.
animals boli dobri ale BTBAM ma uplne rozlozili este teraz som z ich koncertu mimo :) klobuk dole ;)
AAL byli výborní, ale podle mě je BTBAM převálcovali hned prvním songem a válcovali je dál až do konce setu.
"Jejich hudba zdaleka nenabízí tak mistrné kytarové party, jaké před chvílí předváděli kolegou zmiňovaní jazzmani a nemají ani tolik technického a namakaného bubeníka"
Přiznávám, Betweeni jsou pro mě srdcovka, ale muzikanti to nejsou o nic horší než jejich předskokani.
som rad, ze nechceli miesat politiku do vyborneho hudbneho vecera (az na zvuk ...).
zatial pre mna koncert roka.
BTBAM
Super koncert. Mna osobne o trochu viac bavili BTBAM ako AAL, ale samozrejme pri vystupeni AAL sa obcas dostavila povestna "mraznicka na zatylku". Kvitujem forik s Nirvanou:)
AAL
Koncert obou kapel (Doyle popímíjím - neviděl jsem; přišel jsem později) byly parádní. A také mě překvapilo, že na set Animal As Leaders se dívalo více lidí než na následující BTBM. Na fóra moc nechodím a "IN" scénu až tolik nesleduju, takže jsem před koncertem měl za to, že AAL budu se zájmem sledovat já a možná tak ještě 15 - 20 spřízněných zasvěcenců a ono ejhle - po Rock Café už před začátkem běhala děcka v kapelních tričkách, o kapele se diskutovalo atd.
Překvapilo mě to. Ale musím říci, že pozitivně - jestliže jsou mladší ročníky schopny takto vřele a vstřícně přijmout kvalitní INSTRUMENTÁLNÍ kapelu, je to pro současnou scénu docela dobrá vizitka a já osobně z toho mám radost. :-)
Btw.: Potěšil mě i včasný začátek celého vystoupení - ve 20.02 h už se hrálo. :-)
Co se týče zpěvu Tommyho Rogerse - jo, také jsem koukal, jak tenhle chlapík naživo moc pěkně, čistě intonuje; chvílemi mi jeho vokál přišel paradoxně přišel ještě lepší než na desce. :-) Rozhodně palec nahoru!
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Atmosférický black metal / post-metal. Hodně odlehčená produkce plná vybrnkávaček, náladových pasáží a košatých atmosférických vsuvek. Zuby se moc necení, možná občas mléčné jedničky. Příjemný poslech, vyloženou hitovku však na "Succumb" nenajdete.
Šíleně plodný oneman projekt, Aaron Edge se utrhl ze řetězu s sází jednu desku za druhou. "Agglomeration" je třetí z letošních již pěti alb. A překvapivě to drží slušnou kvalitu. Pokud tedy máte rádi dusivý sludge doom s výbuchy disonantního šílenství.
Hulváti z Jura sú takí naši DARKTHRONE: o pol generácie mladší a s koreňmi v grinde miesto blacku, no doživotne verní metalovej klasike (s čoraz hrubším zvukom). „Kromaňon“ a „Abeceda nenávistí“ sa zapíšu do zlatého fondu. Zbytok asi nie, čo vôbec nevadí.
Oproti EP "God Made Me An Animal" ubral Greg Puciato (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN), ale i skupina jako celek, na nekompromisnosti, objevují se více i zpěvné a melodické polohy, nicméně je to stále hodně nasraný a uřvaný post-hardcore té nejvyšší kvality.
Strhující rozsáhlé kompozice, které buď zcela pohltí, nebo unudí. Já se hlásím k první možnosti. Je to jako snové divadlo severského death metalu. Za mě je to zatím rozhodně jedna z nejzajímavějších desek letošního roku.
Singl „Winter Storm Vigilantes“ je povedená záležitost, která byla slibnou návnadou na nové album. Velká očekávání byla nakonec zbytečná. S trochou dobré vůle se na albu najdou dvě další slušné skladby, jinak je to stále ten samý a nenápaditý kolovrátek.
Vložit diskusní příspěvek