À TERRE - Embrasser La Nuit
Nebezpečný sludge, doom, post metal s nádherně kanální francouzštinou. Zahulený zvuk a dusivé nálady, až se z toho svírá hrudník. À TERRE mě na první poslech dostali, uvidíme jak trvanlivé to bude.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Saxon
Dle mně Saxon těžce nakopávají do řiti jak Maideny, tak Priest, i když i ty si kdykoliv velice rád poslechnu...
Tak to nemal šancu, rovno mohli celý náklad zošrotovať a nasypať do základov.
ano
ano jeden z poprednych momentov heavy sceny. priznam, avsak vysiel vo velmi konkurencnom prostredi. spomeniem powerslave, a defenders of the faith.
Saxon-jedna z mojich najobľúbenejších kapiel.Biff Byford-jeden z najlepších spevákov vůbec.Kapela ktorá spolu s Priestom neostala stáť na mieste a na druhej strane ostala verná koreňom.Crusader je jednoznačne důležitý album v histórii Heavy Metalu.
Crusader- také skvelé ozvučené bicie som dlho nepočul,ešte k tomu v 84, super piesen ale asi ich v tej dobe predsa len zatienil Iron Maiden s Powerslaveom
Jak se říká,Blaze mě prostě dostal do kolen...
No právě já byl fakt překvapen jaký solo desky udělal. Ale silikonový mesiaš je můj favorit. Ten živák jsem zatim slyšel jednou tak nehodnotím.
To já říkám furt!Ironi mu nesedli, ale solovky jsou naprosto skvělý.Hodně rád mám ten živák.To je síla!!!
Jo u Meidnů to bylo podobný ale z jiných důvodů. Ty dvě alba nejsou vůbec špatná kdyby je naspíval Bruce to bys koukal jak by to znělo. On Blaze je výborný zpěvák ale s Mejdny mu to nefungovalo.
Jeho solo desky jsou super !!!
Abych řekl pravdu,já mám raději "kolegy" IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST nebo z Německa třeba STORMWITCH.I když souhlasím,že Crusader je jejich nejlepší fošna.Mám jí rád!
Pro mne je Saxon srdeční záležitost a proto ve svém hodnocení budu jen stěží objektivní ale přesto - tuto desku jsem poprvé získal na kazetě po určité době jsem si ji za velký prachy sehnal na vinilu no a teď ji mám samozřejmě na CD. A znám jí nazpaměť. Byla to doba kdy heavy metal byl na vrcholu moc desek nevycházelo ale to co vyšlo bylo většinou zapsáno do historie. Saxoni mě v té době masírovaly jednou peckou za druhou no Wheels of Steel , Strong Arm..., Power and the Glory kurňa to byli časy...Dokonce i předělávka Set me Free tušim od Sweet z tohodle alba je mám dojem nad originálem, prostě kdo tohle album nezná jako by nežil !!!
Nebezpečný sludge, doom, post metal s nádherně kanální francouzštinou. Zahulený zvuk a dusivé nálady, až se z toho svírá hrudník. À TERRE mě na první poslech dostali, uvidíme jak trvanlivé to bude.
U retro hevíků je klíč jednoduchý: buď to kopne, nebo ne. U těchto Švédů je situace ihned jasná. Příjemně dobový zvuk, přesvědčivý projev, jednoduché háky a príma veteránská atmosféra. Výsledkem je žánrově trve kolekce, kterou člověk vděčně vdechne.
Ejhle, špičkový německý debut našťouchaný bravurním technickým DM. Má to dost valérů, skvělou balanci mezi melodikou a zrůdnou agresí, zábavný vokál a explozivní basu, která evokuje klasiky žánru. Němci působí dojmem, že se pro první ligu narodili!
Košatý technický death, agresivní náklepy střídá progresivní hravost a přestože se jedná o brutální formu death metalu, je to i dostatečně čitelné. Povedený zvuk dává vyniknout všem instrumentálním parádičkám. A tempo je většinou zabijácké. Palec nahoru.
Tento šťavnatý mix proto-black/deathu s thrashovým zurvalstvom, nasratosťou a rýchlosťou sa mi veru pozdáva. Švédom to krásne hrá, tento debut u slovutných Century Media sa veru podaril.
Nové album skotských MOGWAI opět těží ze soundtrackových zkušeností skupiny, ale současně je cítit snaha vrátit se k postrockovým kořenům a především po produkční stránce ostřejšímu soundu. Tady bude co naposlouchávat.
Postmetalový koktejl, ve kterém je namixováno hodně rozdílných vlivů, od DEFTONES přes náznaky TOOL až k post rocku či dravému i melodickému post hardcore. Trochu zvláštní koktejl, ale říz to rozhodně má.
Vložit diskusní příspěvek