OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Jo, taky jsem toho názoru ...
...tak Space police velmi podareny album. Tobi to skratka vie....
To The Axxis - první odstavec byl myšlen jako určitá nadsázka , a tedy i "netušené skladatelské možnosti Tobiase Sammeta" :))
Ja neviem, u Edguy uz davno plati, ze v najlepsom treba prestat. ...
nejdem sa nejak vyjadrovat k hudbe lebo ju uz dlhsiu dobu nepocuvam obcas kvoli spomienkam,proste niektori ludia pri nej zostanu cely zivot a je pre nich vsetkym, niektori idu dalej a dostavaju sa k uplne inej hudbe sto ludi sto chuti,len som sa chcel vyjadrit k vyroku autora recenzie ze je to ,, muz netusenych skladatelskych schopnosti´´nic v zlom urcite ano je sikovny mozno ked vybehol a tak ale je to v podstate to iste nemyslim si ze je to nieco nedpriemerne je obrovska kopa inych skladatelov ktory sa mi zdaju byt omnoho dalej! a to nevravim o inych zanroch ako napr. black alebo urcite nove kapely ktore posuvaju hudbu uplne inde a ich zaner sa ani neda viac menej pomenovat...im sa takych chval nedostava aspon na tejto stranke skoro vobec...len som chcel napisat moj nazor lebo neviem ci Tobbias i ked proti nemu vobec nic nemam je az taka hviezda ako vsade pisu poslednu dobu ho vidim len na prednych strankach casopisov a to podla mna v bilzkej dobe nebudu len hudobne...:-)ale nech sa im dari...ale paci sa mi ze sa aspon furt smeje!
Ono už v podstate na troch posledných albumoch hrajú stále to isté, ale z nejakého nevysvetliteľného dôvodu sa mi to stále celkom pozdáva, taká relaxovka na pozdvihnutie nálady :-)
kupodivu
sa mi ten album počuva velice dobre...
a te vsuvky v pandora box ma vyslovene potešili...
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek