OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
tojeokej.
whiplash
novy album zatial dobre, pocuvam to asi tyzden , niekde mi pride uz tych vyhravok prilis, ale zasa je to dobry protipol jednoduchsieho slamiku co pocuvam vacsinou. posledna skladba "Fundamental Process" zatial naj
Čo hovoríte na nový album?
https://www.youtube.com/watch?v=--ubJ062_PE
tato placka má fakt magickou AURU/basu a nejen jí/.
Již dvakráte jsem se aktivním poslechem vrátil k téhle desce (tentokrát po někola měsících) a již dvakráte byl jsem nucen zvednout své předešlé hodnocení. Deska, od které bych fakt, že vyroste až tak vysoko rozhodně nečekal. Jenže ona roste a roste. Moje předešlé výtky týkající se jakési prázdnoty materiálu na úkor technických onanií byly dokonale rozcupovány důkladným našprtáním tohoto pozoruhodného debutu. Na první a vlastně i na druhý pohled to na ty onanie opravdu vypadalo, ale nakonec se ukazuje, že kapela do nich nikdy nesklouzne a píseň jako taková je vždycky na prvním místě. Všechno má hlavu i patu. Produkce je vynikající, náplň alba jakbysmet, zavírák je pak doslova impozantní. Takže třetí ponoření se do Aury zafungovalo a já tomu vlastně pořád ne a ne uvěřit. Překvapení jak sviňa. O to příjemnější...
super album. Aj z bookletu vidno ze chlapci 8 a 7 strunové gitary a 6 strunovú basu ovladajú. Odporučam Vám ešte kapelu BROUGHT BY PAIN kde časť ludí z Beyond creation tiež hraje
Kdybych nevěděl, tak si nechám uříznout prst, že je to nová deska od Obscura. A k tomu mimořádně vydařená deska. Co na tom, že tak trochu kopírujou, když se to tak dobře poslouchá. 9/10
no huraaaa ..uz som zacinal mat pochybnosti o Metalopolise ...som sa bal, ze vam tento album usiel ked tu dlho nic nebolo k tomu
No, ja som po prvom vypočutí vcelku spokojný, tak uvidím, čo to bude robiť po ďalších.... Bližších komentárov sa zatiaľ zdržím...
Dobre
s onanii samo nesouhlas, treba coexistence nebo the deported neni honitba ani zdaleka, zadne neucelne exhibovani, vsechno tam ma svoje misto. Ziva nahravka, zadna steroidova umelotina...
-------
btw v rec neni nic o tom, ze hrajou jako Origin... srovnani je v kontextu tlaku a soudrznosti materialu.
Super album, basa samozřejmě nejlepčí, jak jinak :)
Reaper: Rozdíl je v tom, že ArchSpire prostě "kopou", zatímco Beyond Creation ne. V recenzi jsi zmiňoval Origin, to tam neslyším vůbec... Spíš v těch ArchSpire.
K8: jaky ty vidis rozdil dejme tomu mezi Archspire a BC? (zvedavost).
No je to na hranici. Navíc se připojuju k nezrovnanadšení z vokálů.
Augury, ArchSpire, Obscura i Necrophagist mám rád. Toto je podle mého jen onanie a nic víc.
milda ma vydavatelstvo? O__o
Vynikající album, které se jen tak neoposlouchá. Vše podstatné je perfektně vypsáno ve výstižné a tradičně kvalitní recenzi. Osobně mi krapet nesedí vokál, jinak bych hodnotil asi i výš..
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek