OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Torture
Těžko už něco překoná B.A.B. a T.O.T.M. Tohle je až na pár věcí jen další řadové album CC.
první věc je taky hit jako kráva hehe:) mě se to líbí, ale nejlepší song posledních let u CC je pro mě As deep as the knife will go, to je deathová lahoda, u mě fakt srdcovka
Zvláštní věc, mně se novinka zamlouvala už po prvním poslechu a líbí se mi i po dalších. Uvykl jsem si jí krátit cestu do roboty. Jako soundtrack k rannímu cestování MHD je to dokonalé :). Jasně, Torture byla megašleha, ale Skeletal Domain rozhodně není průšvih, jak se leckde snaží naznačit.
Kill or become suhlasim, ale ine a hitovky? :) Album sa mi pomaly taktiez zarezava pod kožu, čo po prvom priam katastrofalnom počuti iba chvalim. Napady tam rozhodne su a takisto tam počujem trocha novych prvkov. Tak či onak, idem si tam hodit Torture ..ten ma snad nikdy neomrzi
No jeden hit je tam určite - Kill or Become patrí doslova do hitparád! :)
tak je to album s vetsim durazem na zapamatovatelny refreny:)) uz je to skoro pop :)
Ten album je vsetko, len nie hitovy človeče :)
mám za sebou půlku alba, a zatím mě to baví teda hodně ... :) celkem hitový vyřvávačky, i zvuk je dobrej, i kdyz Torture se mi asi líbil víc, to bylo nařáchlejší album co se týče těch kytar a hrubosti
no
novinka je prostě klasická...na Torture to nemá, ale žádná ostuda to taky není. Normální deska kanibalů, mě to baví......a abych pravdu řekl, jsem rád, že je na ně spolehnutí....jen ten zvuk byl od Rutana lepší....ale tak, asi chtěli změnu...
Ivoš155: Novinka od Behemoth je prepálená? Really?
Po jednom počutí mi príde že je to dajaké vyčuchlé. Na Torture to nemá a asi nebude mať. Uvidím s ďalšími posluchmi :)
no
mě to ba...a čím dál tím víc....není to sice takovej kopec jako Torture, ale jinak pohoda, jazzz..tedy...kanibal:))
SOm zatial v polovičke novej dosky a zatial som nepočul jeden zmysluplny song. Inač Torture 10/10
Při poslechu "Murder's Pact" mi přijde jako by Paul konečně trochu změnil / posunul dál svůj styl hry na bicí. Spousta lidí se do něj opírá, mě je jeho styl velmi sympatický a nyní mi to připadá jako změna po letech "stagnace". :-)
Mna ta prepalenost najviac zatial bije do uši pri novych OVERKILL. Jedno vypočutie a bolia ma moje "blatníky"...
Dalas - [14.9.2014 10:41]
1*
Hlavně, že to pak všechno vyjde na vinylu:-)))))
S hlasitostí je to přepálený jako u letošních Vader nebo Behemoth..To jiný už nebude..
Hlavně se mi teda zdá, že Rutanovky byly přeci jenom po zvukový stránce dotaženější. Tady mi občas přijde, že se Mazurkiewicz někde utápí vzadu a celý že se to trochu slejvá. Nechci to téma otvírat i tady, už je těch sraček až dost pod Pale Communion, ale nový CC jsou fakt NAHLAS:-)))
CC
Niekde som cital ze Cannibal Corpse je najaktivnejsia a najpopularnejsia death metalova kapela a ich predaj je hlavne z koncertov a na koncertoch (tricka a pod....)
Novy album je celkom v pohode ale Torture ma chytil na prve pocuvania omnoho viac
Momentalne pocuvam Voodoo Gods kde si Corpsegrinder zaspieval a zda sa mi to omnoho zaujimavejsie, na gitaru tam hraje Hiro (polsky SCEPTIC) a jeho hranie sa mi paci uz odkedy som videl ich koncert v Myslave Kosice a zadovazil ich CD
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek