PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
ani s určitým odstupem neodstupem mne neopustilo nadšení z této desky ... celkem mne potěšilo i letošní miniLP. Nechci hlásat kacířské myšlenky ... ale porovnání aktuální tvorby Gathering např. s novou nahrávkou Drive od AVG .... vyznívá výrazně ve prospěch zpěvačkou odesané formace :):)
po hudobnej stránke je ten album skvelý, no neviem sa preniesť cez spev. ani nie tak hlas, pretože ten má silje dobrý. ale veci, ktoré si vymýšľa a najmä texty, ktoré sú na mňa príliš "ženské".
Tak to jsem zvedavej co na to takovej ex-diehard-fan jako ty rekne. Jsem se pres zdejsi souvisejici clanky dostal i k (zrejme posledni) solovce Anneke a vydrzel jsem jen dve skladby z youtube a i tak se malem zalknul zvratky... Take Me home a namatkove My Boy (konotace na Joy Division prislibovala, ze to nebude ta nejvetsi mrdka...) jsou uplne desivy skladby. Predtim byla jeji solo tvorba prevazne jen nuda, ted je to primo hruza.
"popový album pre metalových poslucháčov" to naprosto vystihuje, pricemz si neumim predstavit prave horsi kombinaci. A s tim, ze deska Gathering bude "alternativnejsi" to byl taky dobrej odhad, i kdyz o buhvijakym umeni se mluvit stejne neda, tak oproti te solovce by se zdalo uplne cokoliv ambicioznejsi...
Kdyz si clovek vzpomene treba na tuhle krajanku Anneke grooveshark.com/#!/s/Man+Who+Scares+Me/4XBmA8 , tak se muze jen marne ptat, co ta druha dela do prdele v nejakym zebricku.... (recnicka otazka samozrejme, cim vetsi zumpa, tim vetsi uspech)
to jistě, aby se tomu vyhnul obloukem
nečakal som práveže na nič, ale uznaj, pochvala od dreckusa človeka nahlodá..
čekal jsi jen na dreckuse, tak to je jiná
idem na to..
tak po par poslesich porad vicemene spokojenost, i kdyz je tam na me moc kycovitejch momentu (ale ty byly samozrejme i s anneke), vyvazujou to zase ty fakt hezky... tak jsem nad nima po predchozi desce lamal hul prece jen predcasne :)
fíha..
ja si to tuším hádam teda aj vypočujem :)
heh, ted jsem kdesi nahodou zjistil, ze vyslo loni tohle album... posloucham asi ctvrtou skladbu na youtube a zni mi to MNOHEM lip nez predchozi potrat West Pole. Sice porad slabsi nez starsi desky, ale aspon zmizela krec, je tam zase aspon rochu te jejich magicke vyklidnenosti, i kdyz trochu zavani rutinou. A taky me nesere zpevacka, prestoze porad zni jako anneke-wannabe.. ale opet je aspon jaksi prirozenejsi.
Vzhledem k tomu, ze jsem Gathering po minule desce uplne vypustil z hlavy a zatratil, prijemny prekvapeni.. jsem zvedavej na celou desku po nekolika poslesich.
aa: lamb mozna v nekterejch skladbach jo, kdyz bych si predstavil, ze se posunuli vic ke kytaram
a takych LAMB tam nikto nepocuje?
Touché - Vike
Co já bych si bez tebe můj dobrý počal. Desku samozřejmě vůbec neposlouchej.
Nekriticke adorovani kepaley za zenitem z pera redakcniho poteru zavrsene o(d)brylenou 10... jasny signal, ze tehle desce bych se mel spise vyhnout //:=]
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek