OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Jen bych doplnil, že čistý zpěv (alespoň podle co je psáno v kreditech) na albu "The Parallax II: Future Sequence" obstarává kytarista Paul Waggoner, nikoliv Tommy Giles Rogers Jr. jak se píše v recenzi i tady v diskusi.
Mě ten čistý zpěv hodně připomíná The Mars Volta a album se mi hodně líbí, obdobně jako "The Great Misdirect".
moc dobry je ten novy song... sice nic nove ale fajneee
...sorry, nevšimol som si predošlý príspevok ...
AUTOMATA: PART 1
https://www.youtube.com/watch?v=Tq8u0uDK61E
Condemned To The Gallows
https://www.youtube.com/watch?v=Tq8u0uDK61E
novy song z pripravovaneho dvojalbumu Automata
Tak ja musím povedať (napísať), že tento album je pre mňa miernym sklamaním.. spevák Tommy dostal na albume podľa mňa až príliš veľa priestoru pre svoj čistý spev, ktorý nie je práve ťahákom tejto bandy a ten balans čistého spevu a screamu/growlu je na albume oproti minulým albumom narušený..album taktiež obsahuje príliš veľa takých divadelných vsuviek a melódií.. na albume sa nachádza niekoľko fakt super momentov, ale príliš často sa tam nachádzajú momenty, ktoré idú odniekiaľ nikam.. skupina sa na albume baví a neberie sa príliš vážne, čo je fajn, ale proste je z toho veľký mišmaš.. počúva sa to v pohode, ale čakal som proste viac.. asi najslabší album od ich debutu.. a takto Colors je stále neprekonaný
Coma ecliptic
Chlapci dostali zo seba maximum a ja im za to nadelim maximálny počet bodov. Zatiaľ asi najlepšia vec čo som tento rok počul.
Tak tak, zřejmě nejlepší věc co zatím vydali.
Coma Ecliptic
... vysoká spokojnosť, BTBAM majú stále čo povedať ...
Nezklamali.
Coma Ecliptic
Tihle syčáci mě asi nikdy nepřestanou překvapovat a bavit! Nové album je lahoda!
šmakuje
Zrovna si pouštím novej song Memory Palace z chystané desky :-):
https://www.youtube.com/watch?v=NTguAViukgg
Ahoj
h.a.n.i.s. máš pravdu. Kluci si přečetli jak se to dělá venku a jdou do toho. BTBAM je k ničemu. Poslouchej jinou muziku.
Dalas...
..mne sa hodne páči štýl, akým si napísal recku z hľadiska obsahu aj formy a navyše o výbornom albume. Všetko je fajn:-))
...sám píšem podobným spôsobom ...
:-) Dlouho jsem letos nepsal, tak to proste muselo ven a kosaty sloh je jen logicke vyusteni:-)
Recenze
Nebudu reagovat na ten flame war v ostatnich prispevcich. Chci jen autorovi podekovat za recenzi a trochu polemizovat nad slohem, ktery pouziva. Budu uprimny, ta recenze je obtizne zkousnutelna, nektere souveti jsem musel cist dvakrat, abych pochopil pointu. I pres potrebu kosateho textu si myslim, ze v jednoduchosti je sila. Takze bych doporucil trochu samotny text projet korekci s gumou a nuzkami, pred publikovanim (i presto ze vim ze to celkem boli delat skrty v textu, ktery clovek sam tak dlouho pise :) )
Kazdopadne jak uz jsem rikal na zacatku, za recenzi dekuji, navnadila me na BTBAM... jdu si je pustit.
</offtopic>
Mayak: a ty nejsi anonymní? Co příspěvek, to snůška vulgarit. Je pravda, že ten JDEJSC taky nebude žádný mílius. A teď mi to dejte sežrat.
add. hlúpy tzv. Jano ...
..takto to vyzerá, keď sa anonymne prihlási zamindrákovaný, ušmudlaný zbabelec, sebeistý svojou anonymitou internetu... tu si sa druhý krát vysral...ale zoči voči mne by si sa posral ..a ja ti raz v pohode naložím na holú...
http://www.zive.sk/anonymita-na-internete--je-to-vobec-mozne/sc-3-a-267944/default.aspx
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek