PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
kua ... www.narcorpses.com
2012
co se tyce (alternativniho) hip hopu 2012:
Death Grips - The Money Store / NLDW / 42ghosts
El-P - Cancer for Cure
Gonjasufi - MU.ZZ.LE
Кровосток - Студень
Why? - Mumps Etc.
A pokud se vam prici bitches, $$$ a velke kary, zkuste (mimojine i par ceskych) veci z www.narcopses.com
zbytek zajimavosti (co se kde naslo) bez poradi:
Aluk Todolo - Occult Rock
Anthony Green - Beautiful Things
Blacklisters - BLCKLSTRS
Cloud Nothings - Attack On Memory
Exploding In Sound Presents ...
Gifts From Enola - A Healthy Fear
Mouse On The Keys - Machinic Phylum
Necro Deathmort - The Colonial Script
Netra - Sørbyen
Paul Banks - Banks
Wreck and Reference - No Youth
Aj mňa najviac bavili
Diky redakci za skvele tipy v obou dilech, aktualne si davam BERSARIN QUARTETT a je to parada.
Tak jste nam to kluci vysvetlili a ted hybaj zpatky k Superstar a playstation...
Ricardinho - [19.1.2013 13:28]
Absolutby suhlas s Ricardinhom, hip hop potazmo cernosky dykmore hip hop je upadkova forma zabavy mladych frustrovanych a nezamestnanych U.S. obcanov, ktory su zdementneny showbizom natolko, ze im to znemoznuje akukolvek politicku angazovanost potazmo zalozenie lavicovej politickej strany, ktora urobi prevrat na Wall street a raz a navzdy odstrani ich socialne problemy :-))))))
Jony:) no asi tak.
No tak tím pro mne diskuse končí :-))))
Radalf
K tvojej otazke, cely album od Lamara som nepocul, na to by som asi nemal odvahu ani zaludok. Videl som jeho single, uprimne povedane, je to zle. Prave taketo rnb, dancehall a podobne veci, ktore dnes kazdy kopiruje vyslovene neznasam. Kultu
ra tychto ludi mi je cudzia a ich hudba velmi neprijemna. Ked som bol mladsi pocuval som veci ako Dilema, Nazov stavby, Hlas reality atd, takze skor ten poulicny styl, ktory v tebe moze evokovat podobne prirovnania ako to s Dogou:). Dnes uz rap nepocuvam a hlavne americky cernossky styl u kokotov jak nas cigansky 50 cent mi vyslovene otvara nozik vo vrecku:) Dodnes si Dilemove stare veci vypocujem, kedze texty sa mi zdaju skvele a podmazy su prijemne melodie na rozdiel od srackoidneho dnesneho hh a rnb.
Pridam aj ja prispevok do peknej debaty ...z SK/CZ hopu je podla mna najdalej KATO z Prago union.. tu je dôkaz : http://www.youtube.com/watch?v=6aK-pB_S888
a este http://www.youtube.com/watch?v=AIVI0OJds04
jeho texty su genialne, necitit z toho ziadnu pozu a to je vec ktoru na hope neznasam...gangsta póza
jony, pokud poslouchas vic rap, mel bys pls tip na nejaky high quality grime?
jony - [19.1.2013 00:35]
super!
Ricardinho, rozumim tomu nazoru, ale smim otazku? Ty vis, o cem ten clovek zpiva? Kendrick Lamar. Ja to album slysel dvakrat, ne moc soustredene, zameroval jsem se na instr a melodie, a tak jsem jen pochopil zakladni temata textu. Ale i kdybych se soustredil, asi bych rozumel jen asi 70-80%.
Mam duvodny predpoklad si myslet, zes to album moc neposlouchal, samozrejme se mohu mylit. Ale pokud se nemylim, tak nerozumim tomu, proc srovnavas kvalitu textu tech dvou interpretu/desek.
to je mi jasne, pointa ktora predtym usla je - kazdy ma vlastny oblubeny trek, vkus, atd, napr. ja z tych tu nizsie ponukanych linkov dokazem ocenit ako Nie kazda rieka, rovnako tak Death Grips, ci Lamara ,(ked nema zrovna teply podmaz/hlas.) ale co sa tyka duse a srdca tak su mi predsa len blizsie tie skladby od Dilemu aka Michala Dusicku .) a tu moj prispevok k ,,dobremu rapu,, https://www.youtube.com/watch?v=_czrpe-0mG0
Sorošovho
"a nepredist to aspon vetou - podla MOJHO sukromneho nazoru"
hmm, a podla koho nazoru by to asi tak mohlo byt?
na metalopoli se už dávno jen o metalu nepíše. se stím smiř
aby som sa posral z vas
ked chcem citat o rape idem na hip-hop.sk , bbarak.cz, pripadne hocaky zamorsky ,,vychyteny,, blog a uz to tu zacina : kendrik lamar je top true rap, niee h16 je lepsia, ale prejdem k podstate nejdem si tu merat kto ma vacsi kokot = lepsi hudobny vkus, ale nazvat prispevok : Druhý stručný průvodce VYTECNOU hudbou roku 2012 , a potom tam nasupat take sracky a nepredist to aspon vetou - podla MOJHO sukromneho nazoru.. to je ako keby Michal David uverejnil na svojej stranke - TOP 10 najlepsich dubstepovych songov za 2012, a na prvom mieste by bol Rytmac z jeho vykradackami zamorskych produkcii...nejak mi unikla pointa ale aspon som si ulavil
Argumentovat zrovna tímto u Good Kid, M.A.A.D City je HODNE velký fail.
Meresz
Dilema tieto veci napisal v 90tych rokoch, davno pred celym H160 boomom
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Atmosférický black metal / post-metal. Hodně odlehčená produkce plná vybrnkávaček, náladových pasáží a košatých atmosférických vsuvek. Zuby se moc necení, možná občas mléčné jedničky. Příjemný poslech, vyloženou hitovku však na "Succumb" nenajdete.
Šíleně plodný oneman projekt, Aaron Edge se utrhl ze řetězu s sází jednu desku za druhou. "Agglomeration" je třetí z letošních již pěti alb. A překvapivě to drží slušnou kvalitu. Pokud tedy máte rádi dusivý sludge doom s výbuchy disonantního šílenství.
Hulváti z Jura sú takí naši DARKTHRONE: o pol generácie mladší a s koreňmi v grinde miesto blacku, no doživotne verní metalovej klasike (s čoraz hrubším zvukom). „Kromaňon“ a „Abeceda nenávistí“ sa zapíšu do zlatého fondu. Zbytok asi nie, čo vôbec nevadí.
Oproti EP "God Made Me An Animal" ubral Greg Puciato (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN), ale i skupina jako celek, na nekompromisnosti, objevují se více i zpěvné a melodické polohy, nicméně je to stále hodně nasraný a uřvaný post-hardcore té nejvyšší kvality.
Strhující rozsáhlé kompozice, které buď zcela pohltí, nebo unudí. Já se hlásím k první možnosti. Je to jako snové divadlo severského death metalu. Za mě je to zatím rozhodně jedna z nejzajímavějších desek letošního roku.
Singl „Winter Storm Vigilantes“ je povedená záležitost, která byla slibnou návnadou na nové album. Velká očekávání byla nakonec zbytečná. S trochou dobré vůle se na albu najdou dvě další slušné skladby, jinak je to stále ten samý a nenápaditý kolovrátek.
Vložit diskusní příspěvek