PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Louder than words
http://www.mixcloud.com/azaiez/pink-floyd-louder-than-words-the-endless-river-bbc-2-world-premiere-09102014/
Určitě, stačí mi poslat echo, třeba přes nějaký báby z Vlasty starý jako Pompeje ;o)
Echoes je dokonalost, čirá genialita. A Marigolde, až se někde potkáme, třeba na nějaký novinářský projekci, můžeme dát řeč o tom, co za zážitek je sledování Live At Pompeii.
Chudáci floydi! Ale nakonec, uauuu, že si unudlánci všimli...
Ako som už spomínal, Meddle je u mňa narovnako s týmto aj s WYWH. Páčia sa mi diváci vo Fearless aj ten brechajúci pes, na mňa ten album pôsobí neuveriteľne oddychovo. Echoes je samozrejme genialita.
Tak udělanost nad Echoes sdílím. Psajkedelik část je něco úžasnýho, ale je mi jasný, že to není pro každýho. Ale znova musím připomenout Saucerful of Secrets, teď teda vyloženě na tu skladbu, páč i když to žádný most asi ještě nebyl, pro mě jde o masterpiece naprosto srovnatelný s Echoes:)
Marigold - [25.3.2013 19:21]
myslim, ze neni nikdo, kdo by nemel rad Echoes(aspon tu zkracenou depsychedelizovanou verzi), ze stejne desky jeste One Of These Days. Presne jak pises, predznamenani veci brzkobudoucich.
Az do vcera to vyzeralo, ze MP ma novu dosku na cele citatelskeho rebricka, ale ten dnesok to pinkfloydakom trochu doj.ebal, hlavne ta jednotka od Viclefa je pekna:).
Mari: jj, tá pasáž asi medzi 15:00 - 19:00 ako sa to stupňuje, to je jedna z najkrajších vecí, čo som ja v hudbe osobne zažil
No, "naprosto chladným" mě GGITS samozřejmě nenechává, to jsem trochu přepískl.....
Myslím samozřejmě Echoes a Meddle :o)
Strašně zbožňuju Echos... ani ne tak celou tu desku, ale ten track, podle mě je to něco jako most k těmhle klasikám. A když to hrajou live v Pompejích, je to čistá pohádka.
MiBaCZ
Tak to uz je vyrok hodny poriadneho pomstitela:D
Money mám ještě rád kvůli té druhé půlce. Tam to hnětá! Nejslabší je pro mě ve finále ten Gig, nedá se nic dělat - udělaný a nabékaný je to všechno sice krásně, to slyším, leč mě to nechává naprosto chladným...
...a nejlepší Floydi před Dárksajdem jsou přece na Saucerful of Secrets!
Nedostižný vrchol
Prostě není nic lepšího.
Martin: To zasejc jo..
unáhlil ses synu, naprav své hodnocení
keby len všetky vidlákoviny vyzerali podobne ako "Money"..
Skvele album. Milnik. Cloveku se ani nechce verit, ze to natocila ta stejna kapela(sestava), jako predchozich 5 desek(ano az na vyjimky se mi nelibi), protoze toto je naprosto jina liga. A i kdyz mam osobne radsi tvorbu bez Waterse, tak TDSOTM patri spolu s nasledovnikem k vecnym klenotum.
Skvele album. Milnik. Cloveku se ani nechce verit, ze to natocila ta stejna kapela(sestava), jako predchozich 5 desek(ano az na vyjimky se mi nelibi), protoze toto je naprosto jina liga. A i kdyz mam osobne radsi tvorbu bez Waterse, tak TDSOTM patri spolu s nasledovnikem k vecnym klenotum.
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Atmosférický black metal / post-metal. Hodně odlehčená produkce plná vybrnkávaček, náladových pasáží a košatých atmosférických vsuvek. Zuby se moc necení, možná občas mléčné jedničky. Příjemný poslech, vyloženou hitovku však na "Succumb" nenajdete.
Šíleně plodný oneman projekt, Aaron Edge se utrhl ze řetězu s sází jednu desku za druhou. "Agglomeration" je třetí z letošních již pěti alb. A překvapivě to drží slušnou kvalitu. Pokud tedy máte rádi dusivý sludge doom s výbuchy disonantního šílenství.
Hulváti z Jura sú takí naši DARKTHRONE: o pol generácie mladší a s koreňmi v grinde miesto blacku, no doživotne verní metalovej klasike (s čoraz hrubším zvukom). „Kromaňon“ a „Abeceda nenávistí“ sa zapíšu do zlatého fondu. Zbytok asi nie, čo vôbec nevadí.
Oproti EP "God Made Me An Animal" ubral Greg Puciato (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN), ale i skupina jako celek, na nekompromisnosti, objevují se více i zpěvné a melodické polohy, nicméně je to stále hodně nasraný a uřvaný post-hardcore té nejvyšší kvality.
Strhující rozsáhlé kompozice, které buď zcela pohltí, nebo unudí. Já se hlásím k první možnosti. Je to jako snové divadlo severského death metalu. Za mě je to zatím rozhodně jedna z nejzajímavějších desek letošního roku.
Singl „Winter Storm Vigilantes“ je povedená záležitost, která byla slibnou návnadou na nové album. Velká očekávání byla nakonec zbytečná. S trochou dobré vůle se na albu najdou dvě další slušné skladby, jinak je to stále ten samý a nenápaditý kolovrátek.
Vložit diskusní příspěvek