OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
ohladom koncertu v randale ... bubenik z ol si dotiahol druhu kapelu, za to velke plus.
Novinka je skoro perfektna. U mna jasna kupa. S kazdym pocutim to len rastie.
Pěkně se to poslouchá.
Velmi dobry, vyzrelý a hlavne napadity album. Pre mna osobne niekde medzi Mabool a All is One
Videl som.zatiaľ iba novy clip,kde spieva Hansi z Blind Guardian..vyzera to.zaujímavo..každopádne ak bude cas tesim sa na koncert v Ba v Randali!!!
Co hovorite na novy orient album ....... po jednom vypocuti kopec zaujimavych momentov
Orphaned Land som mal kedysi veľmi rád (bolo to ešte v časoch, keď ich v našich končinách málokto poznal). Keď vydali prvé dva albumy, bola to bomba, originál, niečo dovtedy neslýchané. Potom s dlhším odstupom času spravili "Mabool", vec, ktorú už nikdy neprekonajú. Posledné dva meteriály mi už akosi nešmakujú, nemôžem si pomôcť.
Nech sa už na to vykašlú radšej.
yossi odchadza :-(
tento rok zacina byt zaujimavy :-(.
... Orphaned Land and Yossi Sassi part ways
Zklamání
No teda... s Orphaned Land to jde už od poslední desky z kopce, ale toto??? Možná může někomu být sympatická jejich multikulti snaha, ale hudebně je to odpad... sladké, podbízivé, vypočítavé. Dobré maximálně na blízkovýchodní vesnickou zábavu. Jdu si pustit El Norra Alila než začnu tuhle mnou kdysi milovanou kapelu nesnášet...
kobi blyant ?
budte aspon presni - kobi je ateisticky zid s tureckym obcianstvom :-).
to pocitac
Kdyby to byly Němci nebo Norové to by se to sundavalo viď?
Takze su to Zidia, hlasaji mir, spravedlnost, takze kolem a kolem to jsou vsechno mooc pekne veci, hraji sracku, tak je nesundame....protoze bod jedna - su to Zidia, hlasaji mir, spravedlnost....dokonale.
zatím jsem nadmíru spokojen, parádní pocitový album, Brother je úžasná skladba, valí to ale od začátku do konce velmi dobře
Ja by som zas MYRATH ani velmi neprecenoval, to ze je posledny album skutocne skvely a ze sa konecne oprostili od toho Symphony X ksichtu je chvalihodne, ale na samostatne headliner tour to este nebude stacit
Myrath
No, já bych Myrath nepodceňoval. Poslední CD je díky zpěvákovi dost arabský a taky dost dobrý, čehož si dost lidí všimlo. Takže vyprodá ...
s myrath to bola len blba otazka. prilis casto sa opakuje inspiracia myrath tu, tam ... a pritom myrath je "len" symphony x smrncnute arabskym etnom.
2m_h
Nevypreda, na MYRATH pri ucte k ich kvalitam tak maximalne 100 ludi - British
vypreda myrath kc dunaj? :-P
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek