OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
"Dostaveníčko s parťákem"
A co mala scena? Podle me cesti FDK a Primary resistance ten vecer nasadili latku hodne vysoko....
Z čtvrtka mě nejvíc štve že jsem neviděl Anthrax a Whitechapel. U Anthrax mi to posralo počasí (protože jsem po Maidenech dostal angínu) a zrovna jsem dobíral antibiotika. A o Whitechapel jsem po celodenním horku úplně out usínal ve stanu, že to bude nářez mi bylo jasný.
BRUTAL ASSUALT 2013 - DEN PRVNÍ
ABSTRACT ESSENCE - průměr, dle přihlížejících jejich zpěvák zhubl
PROXIMITY - průměr
COFFINS - věčnost než začali, pak pro mě nezáživné vystoupení
DECREPIT BIRTH - vynikající, šlapající
MAGRUDERGRIND - občerstvoval jsem se
DR. LIVING DEATH - víc než masky kapely mě pod pódiem dostal v kole pobíhající František z Kouzelné školky (i Kolumbijci z něj byli nadšeni)
NOVEMBERS DOOM - čekal jsem víc, asi by to akustické vystoupení druhý den bylo lepší volbou
HACRIDE - nevím jak ostatní, ale já byl spokonen
PHILM - přijíždí mi parťák, jdu ho uvítat, neviděl jsem, zpětně mě to mrzí, zkusit jinde napravit
DOWNSET - neviděl jsem, s parťákem procházíme areál
BELPHEGOR - ne, ne a ne, desky mě baví, naživo hrůza
DEVILDRIVER - slyším z restaurace na hradbách, zní hodně energicky
DYING FETUS - poctivá řezničina, ale na mě málo melodií a moc textu
ENSIFERUM - parťák jako jejich fanoušek nadšen, já nezklamán
GOJIRA - parťák nespokojen a znuděn, já spokojen, ale čekal jsem přece jen víc
ANTHRAX - toto vystoupení definitivně rozmetalo moje pochyby, jestli patří do CLASH OF THE TITANS. Patří!!!!!! A déšť tomu ještě víc pomohl.
FEAR FACTORY - slyšel jsem jen začátek a konec, což mě mrzí. Zajímal by mě totiž ten Bellův zpěv naživo...
VOIVOD - vzhledem k mému nicku není potřeba víc dodávat. S Anthrax top prvního dne.
ENTOMBED - nuda a donutili mě jít spát.
WHITECHAPEL - určitě by se mi líbili
MARDUK - určitě by se mi nelíbili...
DECREPIT BIRTH - Veľmi fajn, kapelu nemám napočúvanu ale naživo to šlapalo.
MAGRUDERGRIND - pohodička, ale od nich som čakal ešte vačšiu rezbu, asi by to chcelo ešte jednu gitaru alebo bass.
PHILM - videl som začiatok...nuda + predvadzajúci sa lombardo, tak so zdrhol na pyfky.
DEVILDRIVER - Veľmi fajn vystupenie, aj ked stale deza fanfaru považujem za poriadneho pozera.
DYING FETUS - pre mna jeden z vrcholov festivalu, technicke,chytľave, tanečne a brutálne...po chvilke statia som neodolal a vrhol som sa do moshovania..bomba!
GOJIRA - Max to velmi pekne napísal...hudba na odreagovanie aj počúvanie...pre mna daši top festivalu.
FEAR FACTORY - neviem co si mam o nich mysliet... tesil som sa na nich ale ked spevak nevie uspievat ani uvodnu sloku songu Demanufacture, tak asi neni niečo v poriadku... hudba šlapala ale spev bol katastrofalny. A ešte jedno mínus hnusne nazvučene kopáky, brrr...
ENTOMBED - videl som asi len jeden song a prislo mi to ako pohodový deathik so super zvukom...
WHITECHAPEL - ich som fkat akosi nepochopil, podla mna to nemalo absolutne tah na branku a pri sypackach to so mnou ani nepohlo.
MARDUK - rozporuplne vystupenie...potesila ma Imago mortis.
Inak mrzí ma že som nevidel FDK ale prekrývalo sa to s dying fetus, tak snad nabudúce.
BELPHEGOR - Kapela která naprosto neumí prezentovat svojí hudbu naživo. Vokální variabilita z desek se smrskne na jediný rejstřík, nevýrazný zvuk kytar nedá šanci vyniknout specifickým harmoniím. Ani se nedivím náhodným přihlížejícím, kteří v průběhu setu odcházeli s poznámkami o průměrném black metalu.
DYING FETUS - Pjekný technický DM. Zvuk jim zrovna docela přál, tak jsme si mohli užívat tancující prsty leštící palisandrové hmatníky.
ENSIFERUM - Hopsa hejsa. Mimořádně blbá muzika a ještě mimořádněji blbá volba setlistu ignorující starší materiál, kdy byli Ensoferum alespoň dobrou žánrovou kapelou.
GOJIRA - Francouzi potvrdili pověst špičkové moderní metalové kapely, která se trefila do vkusu mimořádně širokému okruhu posluchačů. Gojira je všechno co chcete - progresivní, hoblující, melodická, nářezová, přímočará, promyšlená, metal k tanci i poslechu.
FEAR FACTORY - Tohle někoho baví?
VOIVOD - Skvělý koncert, který mě konečně přiměl se téhle kapele více věnovat. Seděl jsem na tribuně a hltal ten proud energie.
ENTOMBED - Úplně mimo mísu.
fotku Voivod nemáme, ta baterie se dodatečně ještě týká FF ;)
Pripajam sa k ospevovaniu setov Anthrax a obzvlast Voivod.Potesil asi najstarsi povodny song na festaku Death rider.Prosim pod text Voivod surne dodat fotku Voivod,ta opustena bateria bicich FF k Awayiovi nepasuje,on lavou zadnou zabucha aj na hrnci s pokrievkou, nepotrebuje k tomu taky velky aparat s 10 slapakom ako pojedaci hamburgerov s falosnym spevom:)
žabožrouti
jááj, není to oslovení tak ňák..neslušné?? :)))
Veru, parádni boli. Joey spieval ako pán.
ANTHRAX neskutocna energicka jeba. Ta radost z hudby a hrania...by som si aj 3x po sebe pozrel. :D
PROXIMITY - pre mna velke prekvapenie, pocul som prvykrat a hned som si utekal kupit ich CD za ludovych 60,- Kc (v Marshall stane bolo dokonca za 50,-:)
COFFINS - otras, na kieho krista tahali tychto looserov az z Japonska, to snad nebol ani death metal, iba take paberkovanie na 5kovych akordoch
DECREPIT BIRTH - nazivo este 2x brutalnejsie ako z dosky, prevalcovali to vsetko, zaverecny cover Death mal riadne grady
MAGRUDERGRIND - old school jak prasa, pre mna nic extra
PHILM - hudba totalne o nicom, ale Lombardo je pan bubenik, nevsedny zazitok
BELPHEGOR - v klube ma bavia viac, po par skladbach idem na pivo
DYING FETUS - perfektny set a hracske vykony, tato chaska je istota
ENSIFERUM - kupodivu ma to vcelku zaujalo, aj som si zahopsal
GOJIRA - nebavia ma ani z dosky ani nazivo, z povinnosti som si pozrel 3 skladby a dovi
ANTHRAX - suverenne najlepsie vystupenie celeho festivalu, radost z hrania a uprimnost, ten dazd do toho nemal chybu, miestami som mal pocit ze na Brutal dorazili Iron Maiden, velka kapela ponukla velky zazitok
FEAR FACTORY - hruza des
VOIVOD - druhy najlepsi set na festivale, skladby z novej dosky vyzneli paradne, Snake robil ksichtiky, Away to s usmevom odbubnoval a Chewy je clovek na spravnom mieste
ENTOMBED - pozrel som si zopar songov, ale neprinutili ma zotrvat na bolavych nohach, odchod do hajan...
já je viděl právě jen na Sonipshere, tam byli fajn, ale tady naprosto válcovali :)
Anthrax a jedno z nej překvapení?
Naopak zcela podle očekávání.......viděl jsem je X-krát a vždy to mělo koule jako bejk. Jediné trochu volnější bylo kdysi na Sonisphere, ale to bych přičetl ještě jistým rozpakům po hodně čerstvém návratu Belladony.
Jenom jsem měl pocit, že T.N.T. byla zbytečná....radši bych v omezeném festivalovém čase dal o jeden vlastní kus víc. I když koule taky měla.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek