OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Vittra to jo:) Nebyt toho vokalu bol by to jeden z najlepsich albacov ever
Eda: jj, asi tak. Olivius uz s nima vystupoval zive, dle meho by se na dalsi radovku celkem hodil, hlavne diky slusnemu & srozumitelnemu frazovani (viz "Harvest").
Death Tyrant samozrejme vyborne, tahle deska skutecne potesila. Nove tipy? Spis nez nejake extra tipy zkusim nadhodit par mene znamych jmen: Chaossworn, Denicalis, Mordant, Ninnuam nebo treba Warheim. Stylove +/-
Maredis: co se tyce serialu, tak zatim nejake plany nemam, spis bych se rad "obcas" narazove ohledl za nejakou tou "zasadni" deskou, prvni urcite bude "Vittra"...
Chrobak: kdepak ;-)
poklona
Reaperovy recenze jsou best.a ty výlety do minulosti až pravěku excelentní. Očekávám zas nějaký seriál o melodic black death kapelách :-)
Recenze jako vždy kvalitka!!
Ale tentokrát se mi zdá, že autor konečný verdikt nadhodnotil. Což mě konkrétně u něho překvapuje :-)
Snad se z toho Necrophobic dostanou, i když... :-(
To Reaper: Je to škoda, čekání bylo dlouhé a očekávání velká, ale zase asi neznám kapelu, která by tak dlouho vydržela prakticky bez stylového a kvalitativního zakolísání. Pořád je to nadstandartní záležitost, ale laťka byla minulými alby nastavena hodně vysoko... Novým frontmanem má být údajně vocal z NAGLFAR...co tvůj názor na DEATH TYRANT - Opus de Tyranis ?? Podle mě masakr a v mezích stylu o pořádný kus před novinkou NECROPHOB´S. Nějaké nové typy v rámci dané hudební větve ?? Díky
Jen pravý metalový dandy vyplňuje i kolonku adresa!
OK :)
------------------------------
Eda: ze zacatku jsem z toho mel pocity o dost horsi, pak se to zacalo vybirat, ale stejne. Najdes tam hodne stripku, ale zadnou zlatou cihlu. Vis jak to myslim. Podrobnejsi informace o odchodu bohuzel nemam, v Nifelheim pusobili oba, momentalne se ale participuji jen na projektu Black Trip... coz je zanrove tak trochu jinde. Kazdpoadne jich je skoda a na "Womb..." je to znat.
tak Reaper vzdycky psal erudovany a celkem ctivy recenze na urovni, co mi pamet saha..
Super napsane, bravo, pane recenzent!!!
výborne napísané
Skvělá recenze! Tu mezeru na postu kytaristů - skladatelů prostě nebylo možno zacelit. Jinak Grostesque jsem zrovna nedávno poslouchal, fakt bomba. Loni vyšla jejich stěžejní kompilačka dokonce na vinylu (Century Media), bohužel jsem trošku zaspal:(
Zdravím Reapera a díky recenzi. Je to naprosto přesně vystiženo. Ramsted a jeho nápady tam strašně schází , kromě 3 songů je to úplně jiná kapela..a to jsem se tak těšil. Je to roztáhlé, rozpláclé a rádobysymfonické... Nějaké přesnější info proč předešlá kytarová sekce odešla? Viděl jsem je cca 3 měsíce po odchodu z Necrophobic v Einhovenu na Metal Meeting v řadách Nifelheim..
Já tedy nevím jak vy, ale já jsem si při čtení pochutnal.:-) 1. Kapela co neznám, 2. zajímavě podanej text, 3. mnoho informací.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek