OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
pirat sa nechal pocut, ze v maji 2022 vychadza jeho nova solovka, ktoru nazval "A Beautiful Shade of Gray" a ako bonus na nu nahral cover od Led Zeppelin "Ramble On"... tesime sa...
Impermanent Resonance mě letos potěšilo více než Dream Theater (s čímž jsem vůbec nepočítal).
naturalizovaný Američan :-)
apropo... Labrie je kanadan, nie american
Wildoer nahrál i Stigmata od Arch Enemy.
Ten obal dělal Travis Smith, ne? Furt na jedno InsideOut-brdo.. A muzika - DW to (celkem) vystih
Tohle je fakt strašlivá píčovina, nezlobte se na mne:).
James LaSoilwork riffy z 90. let. Uff
Peter Wichers spoluprodukoval a nahraval gitary, Peter Wildoer hral na bicie a reval
v recenzii sa zrejme spomina Peter univerzalne:)
DARKANE.
Peter Wildoer nehrál přece nikdy v Soilwork ne?
SPEV
James spieva o čosi viac falzetom a emocionálnejšie ako to mal vo zvyku v DT. Tiež aj vokály sú napísané tak aby zapasovali viac do moderného outfitu. Jamsov hlas nie je tak charizmatický ako u iných vokalistiv v žánry je viac "civilný". Predsa len porovnávať ho z halfordom, Tate, Minightom či Dickinsonom ho nemožno čo sa týka charizmy.Porovnal by som ho s Le Bon z Duran Duran. ))
"LaBrie zde zpívá uvolněně, nikdo ho netlačí do rejstříků, na které už nějaký ten pátek nemá, a je to zkrátka slyšet" Samoždřejmě, že ho nikdo netlačí, protože si dělá zpěvy na sebe, ale to že by na to neměl je pěkná blbost!!!
Fajn
Výborne napísané pesničky až na ten zvuk v štýle teenegerských kapiel ako Sonici či Dead by april. Myslím, že James sa nepotrebuje vtierať do priazne teenegerov. Stačilo len zostať pri klasickom zvuku a dať do vokálu trošku viac mužnosti :-) Ináč album je skvelý vyvážený hoc ku koncu trošku stráca šťavu. Myslím, že piesní mohlo byť menej stačilo len natiahnúť stopáž a nechať sólo gitaristu nech si poridne uľaví :-) 8,5/10
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek