THE GENOTYPE - ONEIRONAUTS
Mexická odpověď na AMARANTHE. Je to trochu ostřejší, v základu více do deathu, téměř bez čistého mužského zpěvu a méně chytlavých melodií, ve kterých má zase navrch Mörckova parta. Ale je to dobré.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Darkmoor:
nene, já jsem jen fanda, RESPECT k Přelouči :-)))
doleziti*
Tzn kousek od nekdejsiho mista konani BA - tudiz BA byl/je AGRO //:=]
Vikousi, mne to hovorit nemusis, ja mam nazor ludi (az na tych co si fakt vazim a mam rad, pripadne su pre mna nejak dolezity) dost podstatne v pici:)))
mocky - RESPEKT
(jen upřesnění, bukovyna není na Moravě, respektive určitě je, neb bukovyna je všude, ale tahle je u Přelouče:)
Agro použil Belo prvý raz, nie?
Hudba ma spoustu privlastku/charakteristik bez ohledu na vas 2stavovy vztah/nazor (ne)libi... Zkuste tolik neresit, co si kdo mysli o vasich srdcovkach nebo hejtech...
Suhlas, a este niektora, jak napriklad cigan, na picu:))).
Jsou dva druhy hudby - líbí se mi x nelíbí se mi.
Hudba podla mna dobra a zla, niektora jak napriklad cigan, na picu:). Trtko, ktory ma potrebu stale zdoraznovat jak je AGRO na hovno a pod jeho uroven, je taky isty keket jak jeho radikalny zastanca. Ked treba, zobrat vidle a lopaty do kotla a poriadne intos pozerov zosekat:)
vike:
já taky nevím, ani po tom nepátrám, ale poprvé jsem to viděl u Holy Agra, kterého příspěvky bych si koupil i knižně hned :-)
Pametnik, s nadhledem, hyckejme si ho! //:=]
PS Tezko rici, jestli se agro nebo hobluj atp narodili na MP, ale nemam problem tomu uverit.
A jak rika (kdysi zajimavy) klasik:
So just shut your face and take a seat
Because after all, you're just talking meat...and music?
Well, it's just entertainment folks.
tak já se Vám pokusím přiblížit, kdy se tento výraz sem dostal. V roce 2002 tady na tomhle servru byla ohromně velká diskuse - ohledně pokud si dobře vzpomínám Manowar. Do téhle ohnivé diskuse stejnou měrou přispíval jistej nick Archimonde, což byl v té době zpěvák ManowarRevival někde z Moravy (na kytaru tam hrál teď už dlouholetej kytarista Power 5). A jedním z jeho oponentů byl přispěvatel s nickem HOLY AGRO. Ten specifickým moravským akcentem psal zprávy od nich z "Bukovini" a používal (podle mne) poprvé termín agro metal. Od té doby ho používám i já. Já nevím kolik z Vás co dělalo v roce 2002, troufám si tvrdit, že někteří ani nevěděli jestli průmka, gympl nebo učňák. Na svoji obranu bych rád uvedl že jsem opravdu fanatickej sběratel nejen metalu a že některé věci, které po vzoru 2002 sám nazývám agro, bezmezně zbožňuji a samozřejmě - vlastním. Proto jsem si v neděli pustil Fighting the world ze 180 gr vinylu a podobně. Ale jelikož do všech těchto věcí vrážím nekřestanské peníze, tak se úlně v klidu o těchto věcech (jako řekněme něco jako "hudební koncesionář") naprosto svobodně vyjadřuji. A nikoho nad to nepovyšuji, opravdu je můj osobní názor, že texty na Pleasant shade of grey od FW jsou pro mne subjektivně lepší než text Ressurection by erection. A ve svém prvním příspěvku jsem si jen povzdechl, že kapely jako FW mají na koncertech 10 x méně lidí než Powerwolf. To je všechno. Opravdu si nemyslím, že Ray Alder nebo Paul Masvidal neprděj a proto je Attila Dorn horší. Jen jsem si povzdechl, že tyhle kapely které (mnohdy i prvoplánovitě) hrajou na "líbivou" strunu, tak mají vždy mnohem větší úspěch. Ano, i Rytmus, někdo ho uváděl jako příklad sračky. Tak je potřeba si uvědomit, že tenhle cigoš přesně umí jak vytočit peníze v takovém množství že se nám o něm ani nezdá. Nebo Kabát atd. Takže tak, rozčilujete se úplně zbytečně.
Petrucci - [8.11.2013 08:09]
! AMEN !
Flussořy, Úpýřy, Drýmy, Behemoty, sklidí sa surovyna a ida sa na pyfky, pohodička, ... a né abych si pořád stěžoval, že sůsedův traktor jede rychlej a na první pohled vypadá složitějc.
No veď práve preto je to najambivalentnejší a najnevyhranenejší metal, takže najviac progres. Nechápem, prečo tí vodiči stále reptajú.
K tomu se ale hodí všechno.
Agro je všetko, čo sa hodí k jazde na poľnohospodárskej technike.
Hlavne nechapem co vás na tom pojme sere:). To že nejaký novinár alebo iný keket napíše,že je nieco agro?:). To vám niekto taky dokáže znechutit vašu hudbu? Alebo je pre vas názor nejekeho pisalka dogma?:). Majte to v pici a chodte si svoje, hrdo a s ohladom iba na podstatnych
Líp bych to nenapsal:-)
Mexická odpověď na AMARANTHE. Je to trochu ostřejší, v základu více do deathu, téměř bez čistého mužského zpěvu a méně chytlavých melodií, ve kterých má zase navrch Mörckova parta. Ale je to dobré.
Jak může znít doom metal s blízkovýchodními vlivy, když se urve ze řetězů a nabere na rychlosti a progresi, to ukazuje v Londýně sídlící parta kolem výrazné zpěvačky Niny Saeidi. Tahle hudba nakopává zadele.
Hned první skladba naznačuje, že u DEUS MORTEM se věci začínají měnit. Poláci posunuli svůj BM do čistějších a melodičtějších vod. Jistě, řízky se občas klepou nekompromisně, nicméně i tak je ústup do přijatelnějších sfér znát. Osobně mi to ale nevadí.
Jeden z nejvíce obskurních rituálů roku 2024. Lidé (?) okolo IMPETUOUS RITUAL / GRAVE UPHEAVAL vyrukovali s neotesaným black/death metalovým manifestem. Divokost, chaotičnost, ale zároveň i slušný skladatelský skill. Hudba dle mého gusta. Více za týden.
Timothée Chalamet sa vraj na place nechal oslovovať Bob; naučil sa hrať na gitaru a spievať ako Dylan. Film, pokrývajúci roky 1961-65, stojí na hereckom a hudobnom výkone hlavných hviezd (a na skvele zapracovaných piesňach). Inak sa do hĺbky príliš nejde.
Vtipné intro je naozaj iba začiatok skvelého zážitku, ktorý nám opäť pripravili odviazaní a radostní Švédi. Tento let do Taškentu je naozaj veľká paráda. Vzletné melódie, príjemná atmosféra - hodinka uletí ako nič. Opäť raz nesklamali!
První deska po návratu Bobby Lieblinga z vězení potvrzuje teze o starých psech a nových kousích. Pro alespoň s nějakou starší nahrávkou obeznámené jedince album moc novinek nepřinese, na druhou solidní standard temného rocku/doomu ze staré školy potěší.
Vložit diskusní příspěvek