PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Tak už to vím......po vyslechnutí nových Sabaton je tohle balzám pro mé uši.
Já to tedy ještě neslyšel, ale zvuk z Port Royal prosím nééé...
Deska moooc dobra! Retro ako sfina aj so zvukom ala Port Royal. Hafo reverbu na spev
song solidní, na desku jsem zvědavý a těším se. RW nemusí nic moc vymýšlet, kovaní fans jim žerou všechno :-)
Tak snad po prdele někdo ocení nejlepší desku od Victory!:-) Po posledních děsech se docela vytáhli a to se musí ocenit!
Kdyz nudu, tak jedině s Running Wild. Samozrejmě na klasiku uz to nema, ale chci tu káru táhnout s nimi, resp. s ním:).
Jo ze zvědavosti to poslechnu stejně jako nový Sabaton,schválně co bude větší nuda.
Ne ne, jen piš jsi odborník na slovo vzatý. Nejhorší je, že jak teď dlouho nic zajímavýho nevyšlo, tak poslouchám tuhle koninu a v hrůze zjišťuju, že se mi to snad začíná líbit...sem to dopracoval.
pošli ho, uděláme z něj tvojí recenzi, to čtenářové ocení daleko víc;-)
Kdy už bude recenze na nový Runnig? K příležitosti návratu pirátů k bambitkám jsem složil oslavný poem.
jinak v textech je jasně zmíněno jméno Roberts, takže pisatel z MA je nejspíše poněkud prostý duchem :D
z wiki cituji: "He is sometimes confused with Charles Bolles, called the "Black Bart" of the American West." Takže to funguje :D
A čo k novej skladbe dodáva nejaký aktívny pitomec na Metal Archives:
An official lyric video was released for "Black Bart".
"Black Bart" (track 7), born Charles Earl Bowles, was an English outlaw and stagecoach robber operating in Western U.S.A. in the late XIX century.
To je samozrejme pravda, ale skladba je o pirátovi Bartholomewovi Robertsovi z 1. štvrtiny 18. storočia, rodákovi z Walesu.
:D kéž by Sasso zaskočil i za Larse, bohužel umřel už v roce 2007, tohle je Sasso junior.
dobry je za 3...Angelo Sasso za 1
Tak překvapivě to tak strašné jako posledně není! Sasso zamakal a je to tentokrát stravitelnější. Jinak Sasso je samozřejmě mnohem pestřejší než Lars, to ani srovnávat nejde!:-)
Jó Černej Bárt. Angelo JEDE! Když to porovnám s Hardwired, tak tam je prostě jasný, že ten Lars má v Sassovi těžkýho konkurenta. Zvuk kopáku bych řekl že má Running trochu debilnější, což jsem si už myslel že nejde, ale fakt toho Larse trumfnul. Rytmicky jsou na tom dost podobně. James versus Kasparek, to je těžký. Kasparek je tam sám, takže musí i hrát ty sóla za Kirka a na pozadí i riffy takže je vlastně lepší kytarista než James, ale zase ne tak dobrej jako Kirk, protože má tý sóla kratší. Zpěv taky tak na stejno a vlastně i těch motivů v tý hudbě je podobně. Celý to vypadá, že Metallica je slušnej revival současných Running Wild. Akorát že samozřejmě nemá v klipu ty kanóny a bambitky, což jí ve výsledku dost podráží nohy. Ale jinak dobrý. Naši vosmdesátkový kluci tomu navždycky povládnou.
Pieces of eight, pieces of eight, ha ha ha!
Jó! Rapid Foray. Bambitka a šavle. A to je právě vono jak potřebujeme protože plavby pod červenou vlajkou není nikdy dost. Ralf to tetokrát pojal hodně dobro a družně, takže už žádný motorkářský mikiny z kenvela, ale hezky zase šátek na mařenu a chytit se pára klasiků. Čili Verne, Cooper a ten dokonce v epický hymně, trochu toho westernu na východě a hlavně příběh na motivy populárního seriálu Simpsonovi Černý Bárt. Luboši, tohle bude žrádlo. A že to Ralf jako Kája zvládá sám? Musíš, Ralfe, musíš. A limitovaná podložka Running Wild na myš...no neber to!
je to Král.
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek