OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
skoda preskoda, posledna doska RoF bola naozaj vydarena... end of an era...
...Fabio priznal ze tam uz dlhodobejsie panuju velmi napate vztahy. Cakal som ze to zapichne hned po poslednej placke.
Ale tak stale mame ANGRu s jeho hlasom + milion a jedna hostovaciek u vsemoznych power/speed/heroic spriatelenych kapiel :-)
RoF bez Fabia ? Tak to už asi skonci aj cela kapela.....pre mňa sokujuca sprava.
Tak toto vyzera ako velmi pozitívny znak obrodenia:
RHAPSODY OF FIRE - Into the Legend
https://youtu.be/__6VtmQxsg0
Poslouchám to album už po třetí a stále nenacházim co by se mi na nom mohlo líbit. Nebejt tam Fabia, tak se to nedá ani poslouchat. Myslím, že tímhle si hodně pohoršily a jestli takhle budou pokračovat dál, tak přídou o hodně fanoušků, který radši budou sledovat Lucu Turilliho. U mě hodně velkej propadák...
Nech to bejt Zdenos ...
... a zkus něco (třeba jen o pár let) staršího.
nenakazen predchozi tvorbou mi nova deska nevadi, celkem ok
Luca Turilli u mě vyhrál po všech stránkách.
...navyse uvod: 11 - Sad Mystic Moon, si az nechutne vypozicali od Dimmu Borgir: Progenies of the great apocalypse
nuda, nuda, nuda
Oproti Turilliho verzii Rhapsody, totalny prepadak, ktory nezachranil ani bozsky Fabio
asi cerpaju z knihy Dictionary OF English + sukromne hodiny u DeMaia
OFf fuck //:=]
omlouvám se za příspěvěk off topic, ale opravdu už sem alergický na "siláckometalové" party a jejich názvy písní, kde je vždy "něco of něco", fakt invence jak prase
tady ti Taliáni to dotáhli k dokonalosti:
název: OF fire
deska: OF steel
písně: OF light, OF pain, OF tears, OF steel
vstává mi z toho pleš na hlavě hrůzou
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek