OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Theories of Flight
toto je album na aky som cakal od FW. Slabucky darkness in....ma riadne sklamal ale toto je to prave orechove. Navrat do formy a som rad ze kapela pochopila ze dlhe prestavky medzi albumami nikdy nikomu neprospeli. 9 rokov od FWX a Darkness bolo na skodu veci. Fw maju nato aby svoju poziciu na hudobnej scene jasne vylepsili ale len ked budu hrat a castejsie vydavat albumy prave ako Theories......za mna 9/10
dt je v ntc, fw v randale. o tom nie je ziadna diskusia.
darkness in a different light nebolo sklamanie, len pri porovnani s 5 radovkami predtym, to je jednoduche slabsie. ale teraz su spat :-D.
ked tak pocuvam nove album, je to spev ako v mmc ... viac prirodzenejsie ... resp. nizsie polohy. live by to mal adler davat.
první poslech je moc fajn
Jojo,dobrý to je.
FW a DT jsem nikdy nesrovnával, podstata obou kapel je prostě jinde, a asi i prodeje:). Každopádně Autothrall na archivech zas tak nadšený není. Mně se to ovšem líbí fakt hodně.
Theories of Flight je genialny album. Ked sme na Raya Adlera zaciatkom roku pindali, ze to na poslednom albume Redemption uz nedava, tak na novinke FW spieva ako vino (podla mna najlepsie odspievany album FW). Hudobny aj zvukovy vrchol tohto roka!
Jasne by sa mali hanbiť....kde sú DT dnes a kde je FW?.......asi sme všetci blbci co zboznujeme DT však?! Nevadi každopádne dufam že Theories bude lepší ak um ako predošlý nemastný neslaný!!!
nove album vonku ... a je to opat navrat na vrchol. dt by sa mali hanbit.
Nadhera:
https://www.youtube.com/watch?v=8kkJ8qtgLBY
Hodně melodické a dost heavy. METAL:)
Matheosovy riffy jsou většinou opravdu dost heavy, i když tak z hlediska první signální nepůsobí.
Jojo vypadá to slibně,na ty se hodně těším.
Je sa na co tesit:
https://www.youtube.com/watch?v=q1O7W9PKMEE
DT+ FW-
FWX bylo super, tohle nikoliv. Letošní DT jsou významně lepší.
Souhlasím jen ohledně DT jsem jiného názoru. Právě tu auru tam cítím a proto mi DT pasují mnohem víc.
Pro mě první album FW od Perfect Symmetry, do kterého se nemůžu dostat. Chybí mu určitá chemie, aura, která obklopovala předešlé klenoty. A ačkoliv je Jarzombek vynikající, tak mi ZATRACENĚ chybí Mark Zonder. Geniální FWX překonána nebyla. Ale jinak je to album výborné a DT převálcovalo.
Jen stručně. Něco tomu chybí po tolika letech. Nic extra.
Podle mě ukázali to, co je od nich nejlepší.
Přesně jak je v recenzi "Pokud máte rádi starší alba a vkusné variace očekávatelného, budete zřejmě nadšeni. My ostatní si řekneme, že „Darkness In A Different Light“ je příjemným kusem muziky (...), dobré jméno kapele však rozhodně nepokazí.
Rozhodně mě z Progmetalové vesnice potěšili víc než DT.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek