OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
zvykám si
(ne)čekaně poprocková nahrávka. Nejdříve udivila "robotickými" vstupy v úvodu. Až si člověk vybavil daft punk :) i další momentky nebyly nečekané, kombinace Floydů, Cure a třeba i prey od Tiamat, nebo Umakart. Výsledkem je nahrávka, která dost možná zaskočí, ale je to přesně má krevní skupina. Uvidím co zůstane po pár týdnech.
OK
Velmi se na novinku těším, song je OK. Zdá se, že to snad pánové nepřeženali s Anathemováním a nevznikla kvílivá nuda. Dnes snad začne předprodej CD.
Setkání že je nejslabší? Tohle tvrzení mě hodně překvapilo. Mně se nejeví tak skvělé jako Jeden, ale zase je mnohem lepší než úvodní dvojice skladeb. Každopádně moc příjemná deska...
Akunvst
Přátelé, pokud máte chuť, poslechněte si nové album na našem Bandcamp profilu. Je to malý dárek od nás všem, kteří nás podporují (heiden.bandcamp.com)
Hoyas pravdu máš :) "vybrnkávačky" jasný Sólstafir a pri počúvaní ma ešte napadli kapely ako Klimt1918, Room With A View... ale inak veľmi príjemné počúvanie.
Pocuva sa to fajn,to sa musi nechat.Co ale vadi mne,je ze tam pocujem akoby vela momentov ktore uz som predtym pocul u inych kapiel.Vrcholom toho je song Jeden,ktoreho uvod je cista vykradacka Sostafir-Fjara.
Především moc děkuji za tip, Heiden jsem neznala. Po tom, co jsem se víceméně zamilovala do Dolores a u Obsidian byla taky zaznamenána spokojenost, se tohle hodnotí hůř. Má to skvělé momenty, ale mám k tomu spoustu "ale"...
Recka je ale povedená :-)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek