OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Ale jsme:).Vždyť pohádkové rekvizity,přehnané efekty je první čím se kritici Hobita ohánějí.
Jinak RIP to napsal pěkně,ale trochu se nestotožňuju s tím,že film má temnotu a brutalitu LOTRA.
Já jí tam zas tolik nevidím.Bilbo je postava velmi "pohádková",trpaslící nejsou hrdinná družina,ale jsou archetypální spolek různých povah(od moudrých a protřelých válečníků,přes bojácné nebojovníky, až pomalu k "puberťákům"),Gandalf je ten starý laskavý čaroděj,nikoli hybatel děje ve Středozemi,a celý příběh nemá tu "osudovost" LOTRa,řečeno lakonicky "zas o tolik nejde,jen o jednu horu".
Prostě bych to fakt nesrovnával,Hobit je hodně svébytný balanc mezi pohádkovostí a fantasy.Kromě prostředí,pár postav a několika narážek ,zase tak blízkou spjatost s LOTRem necítím, a jsem za to rád..
Sme vôbec v rovnakej diskusii? Veď o efektoch tu melieš len ty, nikto ich nespomenul :D
Inak RIP to vystihol pomerne dobre viem sa s takým hodnotením stotožniť.
To bych neřekl,příběh je naopak zpracovaný velmi dobře(vzhledem k tomu,že Hobit je kniha spíše pohádková.)
A k výtkám co se týká efektů atd.tak jen toto:Pán prstenů,taky používal tehdejší maximální trikovou techniku(bitvy,olifanti,krajina, pevnosti..) a vyrážel před lety dech..
Dneska je to jinde a najednou je ještě detailnější,akčnější a efektnější svět fantasy na obtíž?Ale no tak:)
Stačí jedno,nesrovnávat to s LOTRem.Ono ani nejde pořádně srovnat ty knížky(samotný Tolkien je nerad stavěl vedle sebe!!),natož filmy.A jsem rád že Jackson se o to taky nesnaží,a točí Hobita po svém a výborně..
Vám sa nezdalo, že príbeh samotný je tvorcom akoby na príťaž?
Můžu se zeptat,jak by měla vypadat přítomnost "Tolkiena" ve filmu?
Jako jaká jsou kritéria,pro to,aby byla adaptace knížky dost "Tolkien"??
Fakt by mě to zajímalo,protože kritizovat na fantasy výpravnost,početné rekvizity a monumentální efekty mi přijde dost mimo...
Prikloním sa k Onanovi.. S veľkým nadhľadom celkom bavilo, skrátka hollywoodska naháňačka s rozprávkovými rekvizitami. Ale Tolkien (opäť) nikde. Soundtrack na rozdiel od jednotky odfláknutý, čo je škoda, pokojne mohli rozvíjať motív Misty mountains, lepšie by to držalo pohromade. 7/10, ako zámienka na večer s priateľmi dobré.
O tom nikdo nepochybuje, onanyme //:=]
Som asi videl nejaky iny film.
dělaly
Jedničku pro mě dělali scény typu Měchuřinovitej vládce/zmrd z Morie a jeho pád do hrobu mrtvol.:-) Takové vtipnosti zde chyběli, "Poušť" zatím nejslabší ze všech pěti filmů ze Středozemě.
trochu lepší než jednička, sice spousta momentů, který byly na facepalm, ale jako u jedničky to, i přes to natahování a vycpávání, celkem utíkalo a v kině mě to nenudilo, drak byl dobrej, sudy taky, Legolas vypadal jak ve svém redneck alkoholovém období s tou dekou a ovarem kolem obličeje
Nim: Překlad názvu je převzat z knihy (přeložil František Vrba). Na mapce je tím vyznačeno místo okolo Osamělé hory.
No já bych řekl přesně naopak, tzn. děj moc neupaluje kupředu a bavil mne trochu méně než v "jedničce". Jsou tam stěžejní místa, co jsou fakt silný - sudy, pavouci, ...a kuriozně musím říct i ten drak, i když koukat se na draky mi přijde v osmatřiceti letech trochu trapný, ale dobře. Mezi tím však nabubřelý kecy, trpasličí krávovinky a elfí upřené čumění. Tak 7/10.
Kdo sakra překládal ten název..
S tím Legolandem výborná glosa, přesně tak.
Jinak včera jsem to viděl podruhý, na rozdíl od 1. dílu, u kterého jsem se na opakované shlédnutí nudil, tohle běží. Sudová scéna je bezmála geniální (tenhle prostorovej masakr umí fakt 3-4 lidi na světě včetně Cuaróna, Spielberga a Camerona), Esgaroth zatím nejlepší, co v Hobitech udělal (ten krásnej tyjátr!), ale to natahování je demence.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek