OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
to Ivan: moje slova :-)
Tan nejak nijak
V porovnaní s predošlou tvorbou je to zas o krok niekde inde. Po každých dvoch albumoch akoby sa pohli niekam inam. Album znie menej epicky a symfonicky ako prvé 4 albumy. Povedal by som, že sa jedná o akýsi ani sám neviem ako to mám pomenovať no blížia sa k škandinávskej scéne niečo medzi Amaranthe a Dedad by april :-D Piesne sú jednoduchšie, znejú viac trendovo, bez make upu v podobe symfonických elementov a zbytočnej elektroniky. Mám pocit akoby zneli viac infantílne. Chýba mi tam akási grandióznosť akou sa prezentovali na Silent force, Heart of everything.
tak snaha sa ceni ale niekedy to vyznie strasne nasilne a nefunguje to ako ten feat. od Xzibita http://www.youtube.com/watch?v=92cBaQ6WUVc
Vidíš, a já tam ten "prvoplán" nemám. Mně to fakt vychází jako snaha něco udělat jinak. Nakonec, je to fuk. Něco jsme si k tomu řekli, co na tom, že to vnímáme jinak. Kdo bude mít zájem, opatří si a názor si uděla sám...
a tam, kde vidíš krok jinam, progres, vidím jen šikovné zaangažování hostů, kteří učinili desku "jinou"
já hodnotím takto Unforgiving, které mám o bod a půl výš, proto je hodnocení takové, jaké je..., můžeš vložit své hodnocení do arény, však to znáš
na srandičky tě užije..
to Hooya
Je to v poho, aspoň někdo je tu příčetný. Nicméně mi nedá nezmínit, že bych bodoval řádově o 1,5 bodu výš. Není to jen obyčejná kulisa. V rámci DG se pak tato věc poměrně zásadně liší od záležitostí předchozích a rozhodně to neleží jen v rovině produkce, která je mimochodem excelentní, až sterilní, což možná mnohým ortodoxním recenzentům může vadit. Zkouším pohled z jiného úhlu, a proto chválím, neb je to velmi líbivé a funguje to! To je přece dobře, ne!? Konec konců, střízlivě vzato lze říct/napsat, že WT natočili v rámci vlastní DG víc než jen slušné, ale navíc jiné album, než kdykoliv před tím, a to je přec pozitivní vývoj, ne? Chválím = 8/10!!! 5,5 + 1,5 = 7 a ten bod navíc dávám WT za odvahu vyhřeznout mimo zajeté a dosud dobře fungující...
Slam špeciál bude (už je hotový) jeden, na toľko ten subžáner zhruba v súčasnosti vydá. A prestaňte sa tu naťahovať, kto má krajšie formičky, resp. nereagujte v diskusii na každú kokotinu a hlavne ich neprodukujte.
Toto tu nie je deathmetalový, grindový a podobný web, takže čím viac iných vecí tu je a bude, tým lepšie, a hlavne takých, o ktorých inde nepíšu. Nejaké resty o "veľkých" veciach tu môže prísť vybľakovať hocikto, lenže z tohto písania pohyby na účtoch nie sú, preto si každý redaktor píše to, čo sa mu chce.
No a? Ty tiež v jednom kuse strkáš rypák kde kade a hlavne do vecí, čo ťa ani nezaujímajú.
Vzdy mas ku vsetkemu co povedat tak uz tak z principu
To už je slušná retardácia, dokonca aj na teba a to už je čo povedať.
Zatial som tu ziaden slamovy specialik nezaregistroval. Je super, ze aspon Martin to tu drzi, typci jak ty by to tu naplnili roznymi dronemi, arabetnami, ambientami a podobnou nudou. Lukacopolisu zdar
Inak hlavne v poslednej dobe, ako začal Martin s tými slam death špeciálikmi sa na tie "menšiny" fakt zabúda...
má přítelkyně taky WT žere, ale psal jsem za sebe, ne za ni
S čím se tu má souhlasit? Na MP se vždy zapomínalo na "menšiny"! Odnože metalu poslouchají i baby, viz třeba ta moje, a těm se zrovna třeba novinka WT líbí. Chcete jim to znechutit, zakázat jim to nebo co? Pochvalili jste tu v minulosti spousrtu nukleárních pí*ovin a nikomu proto stydno není. Nakonec, ještě jich spoustu pochválíte! Kde je měřítko vkusu, kvality...? Sám poslouchám/favorizuju úplně odlišné spolky, ale vždy budu respektovat, že někomu se WT líbit můžou, jinému třeba Masterplan a dalšímu třeba (z mého pohledu) prasárna Dillinger Escape Plan! Holky, vdolky, každej žerem něco jinýho... Nebo ne?
nech si holt zarobi, aby mohol vydavat taketo bokovky:
http://www.forallweknow.net/
skvela muzika, hadam bude pokracovanie
Dá sa s recenziou súhlasiť aj nesúhlasiť. Hydra je hutnejšia a vyrovnanejšia, pri Unforgiving sa mi stalo, že som jednu dve skladby preskočil, duatá veľmi oživili prejav WT oproti predchádzajúcemu albumu a patria tiež medzi to najlepšie (WT/XZIBIT) ale aj najslabšie (WT/TARJA) na doske. Súkromne som si to ohodnocoval skladbu po skladbe a u mňa to vychádza na 7,8/10
Taky mi předchozí album sedlo poněkud líp (+ to bylo moje první setkání s WT), tam mi nepřipadalo že má slabší místo a klidně bych dal 8/10.
Tady mi připadají jako slabší skladby Dangerous (a to má pro mě, čistě papírově, největší potenciál) a ještě jedna...asi Dog Days (už si nejsem jistej), no ještě zítra poslechnu a uvidím jakej bude závěr.
v tom je právě ta pointa, že já bych minulou desku bodoval někde okolo sedmi bodů, proto jsem tady musel jít níž, ale jinak jsem rád, že neřešíme nějaká čísla :)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek