OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Výbornej koncert, ale zklamaly mě 2 věci - ta prostřední pasáž z Illumination Theory je na zabití, málem jsem usnul (ale třeba je to jen proto, že poslední desku ještě nemám úplně v uchu) a 2. zklamání, a to velké - konec Finally Free, kde když jsem viděl Portnoye, tak mi jen spadla brada a tady - NIC. Jen takové zběžné přejetí přechodů a vůbec nic. Taky mi Mangini přišel nějakej zaraženej (už na videích odjinud), na Luna Parku byl samá srandička a na Benátský se mi zdál taky víc v pohodě. Ale jinak - PARÁDA. Hlavně kus Awake a Scenes jsem si moc užil. A Dramatic Turn se mi taky moc líbí. Tak snad to bude stejně dobré i dál.
Jak píše DKM, ještě že došlo na Scenes From The Memory...před 5 roky to bylo byl lepší...ale zvuk přepálen jako prase, ubrat tak o 20% a byl to mistrovský koncert plný kudrlinek
Ježiš, já mám DT docela rád, ale tahle nekritická glorifikace a adorace mě u jejich skalních fans občas docela sere :D Jako by to bylo nějací hudební bohové. Na jejich koncertu jsem byl jednou a nikdy víc, nudilo mě to. Doma si je občas poslechnu z cdéčka, ale naživo už je nikdy nechci vidět.
Ne, John Zorn, blbe.
Na podium sestoupil Astar Seran?
Ilumination Theory
Kapela předvedla skvělý naprostostrhující výkon ale zarazilo mně naprosto chladné publikum které reagovalo jen naprosto sporadicky a zdálo se mi že se nenudilo jen pří střední pasáži Iluminátů a právě tato pasáž na mně vsouladu s nádherným videem hluboce zapůsobila a ještě teď mi působí zimomravky a tlačí se mi slzy do očí-ten kdo motevřel své srdce ten to pochopil a rozhodně se nenudil ...obrovské a jasné poselství z vyšších sfér v tom bylo prostě ve zkratce vše...a celý koncert -osmý div světa...
Povedené
Jako fanda DT musím nekriticky potvrdit, že se jim to docela povedlo... Hlavně výbornej setlist (přičemž prostředek Illumination Theory to skutečně docal zazdil, ale pak se naštěstí opět dostali do tempa)
Koncertov je tolko, ze na DT akosi nezvyšilo...tento setlist ma bude este velmi dlho mrziet :( Awake/Scenes 4ever
vyborny playlist, tesim do Katowic.. pri veciach z Awake sa jednoducho a proste poserem
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek