OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
*Splattered
U mě momentálně vedou Defleshed and Gutted (USA), Anomalistic (Brazílie), Cerebral Paralysis (Rusko), Splatteted (USA) a už mrtví Guttural Engorgement (USA).
miso
PS:
ak sa ti nahodou zapacili australcania Aversions Crown , co je sice skor deathcore, ale prvy album Servitude ti odporucam , tak na australsky merch su dobry 24hundred.net , tam to ale zabija zasa postovne , ale niekedy vychytas zlavy na tovar tak sa to da,
miso
tak ja zastavam nazor ze ked uz sa mi nejaka kapela paci a nieje zo skupiny "tych za vodou" tak sa snazim podporit , na toto je najlepsie si najst facebook profil kapely co sa ti paci a cez ti najdes najlepsie linky ale vacsinou priamo z labelu, ako spominal moj brat richardinho.) tak inherrited suffering, (u nich ale treba mat svatu trpezlivost pripadne zo 3 maily napisat lebo prilis sa neponahlaju stym posielanim zasielok, ale zatial mi vzdy prisla ) potom new standard elite, sevared records, amputated vein,
ale ak chces tipy merchu vseobecne tak co sa EU tyka tak je najlepsi - impericon, indiemerch, co sa US tyka tak zasa bigcartel.com, a vzdy treba pozerat ponuku tych stranok v roznych krajinach napr. niekedy sa ti viac oplati kupit album kapely z UK cez stranku z US, a ked si prepocitas naklady a konverzny kurz vyjde ta to lacnejsie.)
Fuu Misko, na toto niesom asi najlepsi clovek. Vseobecne nejak metalovy merchandize neriesim, uz mam aj svoj vek a nejak ma tieto veci neberu. Naposledy som nosil mikinu Metallica asi pred 12timi rokmi:)). CD kupim vacsinou priamo od labelu, napriklad Inherrited Suffering, ktory patri Vladovi, ex-vokalistovi z AP, posiela aj sem. Tam som videl aj trika, mikinym siltovky atd. Na toto by bol lepsi Zombo, ked sa zapoji, urcite ti odpovie. Ten ma vselijakych siltoviek a mikin viac ako dost:)))
Tak ono Matti Way je asi celkovo jednym z najlepších growlerov súčasnosti a AP sa veľmi páči aj mne. Už by pomaly mohli poškuľovať aj po novom matroši.
Inak, Ricardinho, nevieš o nejakom dobrom netovom obchode, kde by mali všetky tieto BD slamove pochutinky, tiež dobrý textil, trika, mikiny a tak... odkiaľ objednávaš trebárs ty s ktorým distrom si spokojný? Lebo sa mi zdá, že tieto veci u nás len tak poľahky nezoženieš... možno sa mýlim, nepohybujem sa v tomto odvetví dlho... Za prípadné rady, díkes.
Presne ten isty cover urobili aj Kraanium na poslednom albaci
https://www.youtube.com/watch?v=nHq6HYwdUVo
Abominable Putridity uz davno vlajkovou lodou slamu je, uz len to, ze na Anomalies mali taku vokalnu kapaciu ako Matty Way a na featuringu snad vsetky najvacsie hviezdy USBDM vokalu (Magana, Ochoa, Athos) o niecom svedci:). Ja som sa k slamu dostal prave cez ich Anomalies, takze u mna v serdci maju specialne miesto:)
Fúha, díky za tip, parádna nakládačka! A ten cover Abominable P. nemá chybu. Z tých rusákov sa už stáva pomaly vlajková loď slamu.
Zdravim svojich, odporucam upriamit pozornost na cesko-anglicku kapelku Pathological Abomination
http://www.metal-archives.com/bands/Pathological_Abomination/3540389547
Na vokale Paul z Carnal Disfigurement a Eardelete, skvela vec.
https://www.youtube.com/watch?v=8rou3emvFw0
Goretrade je tiež dost solidny len je to celé prilis rychle, málo hojdavych drviciek:). Dobri hupavi kolumbijci su Cercenatory, nový albac vydali aj peruanci Raped by Pigs a husti slamik su aj chilania Urogenital Macrophage. Juzna Amerika ide, dúfam, že solidne tipy vypadnu aj zo slamoveho speciálu
Ricardinho
hej? odporucas Amputated? ok ja som zatial napocuval najviac Goretrade a je to prijemne prekvapenie pre mna, Amputated som sa vyhol koli coveru klasicky ale tak ked ty pravoverny suteren davas 9,5 tak tomu dam sancu.)
Tak z tejto trojky suverénne najlepší Amputated. Toto je poriadny deathik. Zaujímavé je hlavne to, že co typci ubrali na slame, nahradili pre mňa dost neocakavane deathcorom. Očividne vplyv nového vokalistu, za mňa 9,5
Amputated na Wading Through Rancid Offal hrali fakt solidny slamik len ma tam neskutocne srali tie prijebane intra pred kazdou skladbou. Dufam, ze sa uz znormalizovali:). Na slameny special sa tesim, uz len Kyojin je dost solidna vec, ostatne co ine cakat od clenov Devour The Unborn alebo Guttural Secrete. Viac takychto reciek, menej trtko geek metalu
Ešte nešiel.
vazne? tak ten slameny special mi nejak usiel, vdaka idem to vysnorit
Kyojin je už napísaný v slamenom špeciále.
Jon Zig na mikrofone? to som teda zvedavy a vdaka za tipy ako vzdy, inak label Inherited suffering ma aktualne vypredaj cd cca za 10$ kus a nasiel som tam aj toto : 巨人大虐殺 (Kyojin Daigyakusatsu) vcelku solid brutal deathik s trochou slamu
http://www.youtube.com/watch?v=uRqHdUW0mq0
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek