OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Všimol som si, že ma osud zavaroval, len mohol viac vyberať prostriedky :-D
to ML
Martin, hlavne tam bolo dost take pocasie, kvoli ktoremu si odisiel skor z posledneho festaku, na ktorom si bol ;)
Bol tam Rudi, niečo chystá, ale videl len niekoľko kapiel, tak sa to potom snažte pochopiť. Ja som vážne uvažoval, že po rokoch si na festival skočím práve tam, ale prišli kadejaké okolnosti a plány na dovolenku som musel zrušiť.
Trochu off - z Gothoomu nechystate report nahodou?
jo ti amoni :-D kapela tak opravdová, že i parta skutečnejch vikingů by proti nim vypadala jak banda pozérů. Ještě, že měli na podiu ty papundeklový dračí hlavy, s něma jsem se hned cítil jako na severu.
v patek zahrali nejlepsi sety Krakow, Devin, Shining, Combichrist a zejmena Radiolokator
Piatok u mňa slabučký a človek si mohol s určitosťou uvedomiť ústup BA z brutal death a grindových pozícii... :-(
Devin parádna rocková show, Shining zaujímaví a originálni, ale 3 piesne stačia.
Čo ma totálne dorazilo, boli Amoni - pre niekoho možno zábava a nadhľad(?), pre mňa smrť metalu a koniec sveta :-/ Odrhovačky + smiešna pódiová show a naozaj som bol v depresii pri pohľade na narvaný headbangujúci areál...
Našťastie česť BA zachraňujú fantastickí Broken Hope. Skvelé!
Z redakce jsme byli všeho všudy tři .... k THE OCEAN i NIGHTFALL mám žánrově z lidí co byli na BA nejblíže já, takže by to stejně bylo zřejmě na mě. Poslední tvorba THE OCEAN se mi posledních pár let nelíbí a viděl jsem je živě nesčetněkrát, neboť v jeden čas se vmáčkli snad ke každému druhému koncertu, co se v okolí konal (ať to byli OPETH, ANATHEMA nebo ROTTEN SOUND), takže jsem jimi na dlouho dopředu přežrán, takže jsem raděj fotil SFU a BLINDEAD. Při NIGHTFALL jsem datlil už článek aktualit, který ještě tu noc šel ven, ten jsme dokončil někdy ve půl čtvrté ráno a šel se vyspat, abych byl ráno čerstvý na SPASM :)... ale pokud se THE OCEAN fakt polepšili, tak si je zase někdy odchytnu ... ono to nebude těžké :))
The ocean byli jednodušše geniální. Pelagial považuju za jejich nejlepší desku a hrálo se hlavně z ní, ale došlo aj na nějaký kousky z Precambrian a (pokud se nepletu) i anthropo/heliocentric. Ve stanu bylo strašně, ale spral to ďas, za takovou lahůdku propocený triko prostě stálo.
Nehledě k tomu, že ve stejnej čas hrající SFU jsou podstatně vyčpělejší :D ale to je samozřejmě jenom můj pohled
RIP...ja som si oboje pozrel, ale akosi nechápem jednému, bolo Vás tam ako hadov z Metalopolisu a žiadna recenzia..
mno klidně doplňte jaký to bylo, pokud jste je slyšeli ... ale pochybuji, že THE OCEAN byli lepší než s Webersem před deseti lety
To bylo na m_h :)
Se generuje automaticky pokud vim.
..hm, ani The Ocean, ani Nightfall...
the ocean nikoho nezajímali? odehráli naprosto neuvěřitelně skvělej set :-) a hlavně s dobrým zvukem, nato že byli ve stanu
v kolonke diskografie je nespravny shining.
Oceňuju tenhle styl reportáže - pěkně pár slov o kapele, hned pod ně fotky a hotovo. Má to šťávu!
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek