OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Z Hammerfall odcházejí Anders Johansson (místo něj David Wallin z PAIN) a Fredrik Larsson (místo něj se vrací na basu (!) Stefan Elmgren). U Johanssona mě to po posledním rozhovoru ve Sparku vůbec nepřekvapuje, docela jsem se divil, že s těmito názory v kapele vůbec ještě je. Stejně mi připadal vždycky "nějakej divnej" :-) a když jsem je viděl poprvé ve Vizovicích, tak hru oproti deskám vyloženě flákal. To samé, když jsem viděl záznam z posledního Wackenu - hráli "Dragon lies bleeding", čekal jsem smršť kopáků a ono - NIC. To samé v těch Vizovicích v "Secrets".
Carloss
jasne...kazdy si vypocuje co jemu srdcu blizsie jest.
Ale preto sa nemusim navazat do inej muziky/kapely (navyse pokial mu mierou vrchovatou zaplati ucty a este sa nieco zvysi na nove Porsche:-) )
Myslim ze Hammerfall vydali v ramci uz, i tak dost "vycerpaneho stylu", nadpriemerny album.
A to já si raději poslechnu právě SPOCK´S BEARD než Hammerfall.
Panzerschreck
chlape myslim si ze vypredane koncerty s tisickami fans ktrori ocenia prave tuto ich sucasnu podobu hovoria za vsetko!
A len tak na margo... hudobne a technicky zvladnuta musika napr. SPOCK´S BEARD prilaka na koncert 80 ludi. HAMMERFALL a im podobni (EDGY, ACCEPT a pod) 10-20x tolko:
Potrebuje to este nejaky komentar? Muzika sa robi pre fans
Jojo co jim jde je,aby zněla každá písnička jako hymna jako sviňa,ale na mě to nějak nepůsobí a docela mi to i vadí.
Vyborny album. Balada sice slabsia na ich pomery ale prave HF vie co je to carovna a dostojna balada.
Jeremy
..chlape, to si vážne myslíš, že vysoké čísla predajnosti zaručujú aj kvalitu? Myslíš že je tam nejaká priama úmera??? Hm, podľa tohoto by dnešným pop rádiovým srágorkám nesiahal taký Mozart, Wagner atď. ani po členky :o))
No jo...tak to zbývá napsat jen ďakujem Sweden ďakujem!!!!!!!!!!
Doufám,že na to nemá autorská práva......
Ty vysoke pozice tak nejak odpovidaji tomu, co si o tamni oficialni/mainstream hudebni scene a hudebnim vkusu myslim //:=]
obdobna situacia ako u noveho Judas Priest.
Redakcia sice vyslovila nie priliz pozitivne postoje, ale predaje a rebricky hovoria za vsetko:
Sweden: #1
Germany: #4
Czech Republic: #4
Switzerland: #5
Finland: #10
Austria: #13
France: #67
Belgium: #84
Netherlands: #105
UK: #110
Výborné album, za dva roky si dobili baterky a zatímco před pauzou nevěděli coby, teď dali dohromady to nejlepší co dělá Hammerfall Hammerfallama a výsledek je velice povedený.
Jako vždy vtipný vike
Hummerfall - Farts On Fire
dosť lacná kolotočárina ale hodná kresby na obale
s hodnocením redakce se neztotožňuji, je to velmi povedená a chytlavými melodiemi nabitá deska. HF samozřejmě recyklují sami sebe, ale dělají to s vkusem a jistotou. Pauza kapele evidentně pomohla. Oproti např. posledním Sabaton je to v rámci žánru o třídu výš. 8/10
Parádní deska, chrochtám blahem.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek