PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
kupim knihu
kupim knihu Revoltikon. ponuku prosim na e-mail : tomkrat@centrum.sk
na facebooku hypnos
Ty dva chybějící odstavce se teda někde najdou?
REVOLTIKON VYPRODÁN
Vydavatelství Mystic production dnes ohlásilo poslední, šest set šedesátý šestý, prodaný výtisk REVOLTIKONU. Přesně 106 dní od zahájení prodeje je tedy vyprodáno...
Jasně, chápu. Taky se tak nějak živím psaným slovem, o to víc jsem "haklich" na stylistické a jazykové minely. Nicméně Brunův vypravěčský styl nezpochybňuju, jeho knížka je opravdu strhující.
Martin L.: U nás to není lepší. Nejlepší je, že odevzdáš text, někde to dva měsíce leží, pak Ti ho pošlou v deset večer a ráno v šest to má být hotový. A strašně se divěj, že ve čtyři ráno nevíš ani jak se jmenuješ.
Pozrime sa, kolega :-) O tom, ako to funguje na Slovensku, by sa dala napísať strašidelná knižka.
Stran překlepů a přechodníků: knížku jsem zatím nečetl, takže jen teoreticky - sazba a korektury jsou vždycky největší mor při vydávání psaných textů - nevychytáte to nikdy, a když je tam těch překlepů jen několik (v tak velké knížce desítek), je to heroický výkon. Já se tím vpodstatě živím a osobní zkušenost mi říká - aby se chyby vychytaly úplně, musel by mezi odevzdáním textu a tiskem (pokud je rychlá sazba) být aspoň čtvrtrok, museli by to číst aspoň dva korektoři (dnes tak 100,- za normostranu) a autor sám nemá šanci sám věci vychytat, protože je prostě už nemůže vidět.
Jinak Bruno má výborný vyprávěcí styl a jazykový projev a dokáže čtenáře vtáhnout, což je dar hodně ojedinělý. Klobouk dolů.
Zrovna MP považuju - co se týká formálního hlediska - za hodně dobrou práci.
No asi takhle, člověk, který má rád death metal, Hypnos a Krabathor - což třeba já jsem - Revoltikon zhltá jako děcko probiňáčka. Ale myslím, že to může něco dát i člověku nezasvěcenému. Já jsem svého času docela nadšeně četl Bez ohňů je underground, v době, kdy mi hudba Plastic People neříkala nic - víc mě zajímal právě ten death - a přečetl jsem si i Nikdo to tu nepřežije, ačkoliv Jima Morrisona nemám rád a hudba The Doors mě až na pár výjimek absolutně míjí.
james
Díky za normální odpověď.
ale
je, čtivé to je. Já osobně českou a slovenskou scénu taky v podstatě moc nesleduju, ale tady jsem si početl. Já mám ale pár českých kapel rád a Karabathor s Hypnos k nim patří/ly. Já tu knihu v podstatě přečetl za víkend.
tomimmortal
Právě proto se ptám, jestli je to čtivé i pro člověka, který nesleduje českou scénu. Takže asi ne.
Kvuli odznacku dm skauta ? //:=]
To Hejnovran :
Potom ale nechápu, proč vlastně to chceš číst...
Nejsem fanoušek Krabathoru ani Hypnos a nemám rád death metal. Bude mě to bavit? Má cenu to číst?
věru moc hezká reklama
Rozhovor s Brunom (nielen) o Revoltikon tu: http://rumzine.com/bruno-hypnos
Revoltikon jsem přelouskal jedním dechem hned z kraje srpna a i za mě rozhodně palec nahoru. Na Revoltikon se dá vlastně dívat pouze optikou fanouška (nedokážu si představit, že by někoho jiného zajímala) a jako takovou jde o poctivých 444 stran skvělého čtení. Navíc informačně doslova naditou a s velmi bohatou fotografickou přílohou. Styl/sloh nehodnotím, to nechám jiným. Doporučuji všemi deseti.
A taky parádní počtení. Škoda jen občasných překlepů a špatně použitých přechodníků. Informační hodnota ale nedozírná. Bruno se vyznamenal.
Moc hezká recenze.
Urzovci jsou zpět a vyráží do klubů, radujme se! To by asi tak stačilo. Snad jen drobná poznámka. Minulá deska byla a je až příliš dokonalá. Nová je dokonalá poněkud méně, je pouze vynikající. Kdo by to byl čekal?
Atmosférický black metal / post-metal. Hodně odlehčená produkce plná vybrnkávaček, náladových pasáží a košatých atmosférických vsuvek. Zuby se moc necení, možná občas mléčné jedničky. Příjemný poslech, vyloženou hitovku však na "Succumb" nenajdete.
Šíleně plodný oneman projekt, Aaron Edge se utrhl ze řetězu s sází jednu desku za druhou. "Agglomeration" je třetí z letošních již pěti alb. A překvapivě to drží slušnou kvalitu. Pokud tedy máte rádi dusivý sludge doom s výbuchy disonantního šílenství.
Hulváti z Jura sú takí naši DARKTHRONE: o pol generácie mladší a s koreňmi v grinde miesto blacku, no doživotne verní metalovej klasike (s čoraz hrubším zvukom). „Kromaňon“ a „Abeceda nenávistí“ sa zapíšu do zlatého fondu. Zbytok asi nie, čo vôbec nevadí.
Oproti EP "God Made Me An Animal" ubral Greg Puciato (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN), ale i skupina jako celek, na nekompromisnosti, objevují se více i zpěvné a melodické polohy, nicméně je to stále hodně nasraný a uřvaný post-hardcore té nejvyšší kvality.
Strhující rozsáhlé kompozice, které buď zcela pohltí, nebo unudí. Já se hlásím k první možnosti. Je to jako snové divadlo severského death metalu. Za mě je to zatím rozhodně jedna z nejzajímavějších desek letošního roku.
Singl „Winter Storm Vigilantes“ je povedená záležitost, která byla slibnou návnadou na nové album. Velká očekávání byla nakonec zbytečná. S trochou dobré vůle se na albu najdou dvě další slušné skladby, jinak je to stále ten samý a nenápaditý kolovrátek.
Vložit diskusní příspěvek