OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Majstri melancholickeho dark progu su späť!
Novinka The Storm Within rulz!
S každým poslechem je to lepší a lepší.
Je to přehnaně uplakanej patos jako na Hymns To The Broken, ale nová deska je v průměru aspoň o trochu rychlejší a místy agresivnější. Na minulý desce byl pořádnej metal jenom King Of Errors, tady je toho trochu víc. Vadí mi ten úbytek rychlých songů v jejich tvorbě v posledních letech, tak tohle je trochu náplast...
TSW
No panejo. Od reunionu s původními členy (tím myslím samo Henrikem) určitě nejsilnější materiál. Navíc mám pocit, že to bude ještě dál růst, což jsem s předchozíma pár deskama (tím co přišlo po Torn) určitě neměl :)
Novinka je venku, první poslech, zatím to vypadá kvalitativně minimálně na úrovni předchůdce. Další poslechy ukážou víc.
Môžu aj viac než trochu. Progres im nezaškodí. :)
https://www.youtube.com/watch?v=WqoJTWmG4Xs Kluci do toho začínají šroubovat trochu matematiky?
Ohledne slabe ucasti jen doplnuju, je to take hodne o zanru.Tento styl metalovy muziky neni ,,mainstreamovy'' a ve stredni Evrope nema moc zazite koreny. Napriklad v Praze v klubu Exit Chmelnice bylo asi jen 70 lidi. Plne souhlasim,ze opravdovy fanousek si kapelu najde a prijede za ni kamkoliv:-) Byli jsme loni na podzim v Hamburgu a ted zavitali i do bratrske Blavy primo z Prahy :-) Koncert mel vsak v klubu Randall neskutecnou atmosferu!
Recenzia BA koncertu
http://www.metalirium.com/index.php?id=1431547886
Veru som sa aj cudovala, ze tam nevidim nikoho z niekdajsieho supportu Evergrey. Nabuduce sa snad postasti :)
Jajeda a o too som prisiel?!
Nestastne naplanovana dovolenka :-(
Rado sa stalo, nedalo mi nepodelit sa :-)
Nuz, tradicny problem koncertov na Slovensku - biedna propagacia, slaba ucast, nehovoriac o tom, ze podaktori fanusikovia nepridu na koncert, ani keby sa konal priamo v ich meste v najidealnejsom case a zdarma (odpustite mi, no je to tak). Tym nemyslim konkretne tvoj pripad, niekedy sa fakt neda.
No co stoji a aj na tomto koncerte stalo za to, je atmosfera, ktoru vytvorila kapela spolocne s (nizkym poctom) fans. Bola to chutovka :)
Diky za maly report. Tej navsteve 150 hlav sa ani nečudujem, kedze reklama bola asi velmi biedna. Ja sam som sa o koncerte dozvedel iba par dni pred konanim a nedela mi jednoducho nesadla...snad prídu aj nabuduce, hoci moja neučasť ma neuveritelne škrie. Čo už...
Koncert v BA 10.5.2015
Pani z Evergrey sa nam po par rokoch vratili v tej istej zostave (az na basaka), v ktorej som ich videla prvykrat pred 9-10 rokmi. A hoci sa udiali medzicasom s kapelou pomerne vyrazne zmeny - ini clenovia, ustup od korenov, urcita zmena stylu a opatovny navrat k povodnej sedi - v nedelu som mala pocit, ze v kapele funguje presne ta chemia ako dekadu dozadu. Chalani hrali vynikajuco, bolo medzi nimi citit pozitivne iskrenie, predovsetkym medzi Tomom a Henrikom, co sa podpisalo pod celkovy skvely dojem z koncertu. Skladby z najnovsieho pocinu striedali hity (ak ich tak vobec mozno nazvat) zo starsich albumov - pokial sa nemylim, setlist bol ten isty ako o den skor v Mnichove - http://www.setlist.fm/setlist/evergrey/2015/backstage-club-munich-germany-7bc80ac4.html .
Co by som mozno vytkla, bol nie uplne idealny zvuk, a hoci Tom stale spieva dobre, na 100 % mu tento raz neslo. Tieto nedostatky vsak hravo vykryla celkova nalada a uz spominana chemia v kapele.
Bonusom je fakt, ze snad uz 10 minut po skonceni koncertu boli pani medzi fanusikmi, a tak ako na podiu, aj tu boli velmi prijemni a bezprostredni. Hoci su ich skladby pretkane pocitmi ako smutok, strach, zufalstvo, pri „pokeci“ z nich doslova sala pozitivna energia.
Btw. predkapely zo Svedska a Holandska ok, no uprimne som cakala predovsetkym na Ey. To cakanie sa oplatilo a tak, ako ma pred par rokmi odchod Jonasa a Henrika zarmutil, ich navrat spolu s nedelnym koncertom kapely ma potesili :-)
Hrdo radim tento koncert medzi najlepsie, ake som kedy videla a aj tri dni po nom mi spomienka nan sposobuje usmev na tvari :-)
Rock on, guys!
PS: Povodne sa mal koncert konat v MMC, no nakoniec bol presunuty do mensieho Randalu - zrejme pre relativne nizky pocet predanych listkov. Avsak aj tych 100-150 pritomnych dokazalo vytvorit vynikajucu atmosferu, ktoru si, samozrejme, pochvalovala aj samotna kapela.
Po poslednych doskach velke prekvapenie!
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek