OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Destrage 1*, The Contortionist a The Safety Fire jsem znal jen zběžně a po koncertě opravdu nemám důvod se o ně nějak víc zajímat, nudnější vystoupení než byli contortionist jsem snad v životě neviděl. Protest the hero dobře zahraný, ale nuda. Dost to zachraňovala stand-up vystoupení zpěváka.
Takže souhlas s RIPem, po Destrage se mohlo jet domů:)
Mayak
Som rád, že sa páčilo, môžem poukázať ešte na Torrential Downpour- Truth Knowledge Vision 2014, nie je to až také originálne ako Contortionist, ale oslovilo ma to
torrentialdownpour.bandcamp.com/album/truth-knowledge-vision
ad Jakub
...ďakujem :-), Lantlos - "Melting sun" je celkom príjemný tip (po troch posluchoch celého nového CD), ale oproti posledným dvom albumom takých The Contortionist predsa len kapela (resp. album), akých je subžánrovo porovnateľne relatívne viacero (napr.Alcest)
Kapela z Indianapolisu je predsa len nositeľom nejakej novšej pridanej hodnoty do sveta metalu resp. rocku)
... ale aj títo Nemci obohatia obzor, takže OK ...
Lampa
Kody: S tim vylidněním jsem měl stejnej pocit....přišlo mi že po The Contortionist odešla minimálně čtvrtina klubu.
Mayak
Skús ešte Lantlos - Melting sun 2014
www.youtube.com/watch?v=mFJSM3kvBQ4
RIP
...tak díky za objektívne zhodnotenie, najmä koncertu samotných CONTORTIONIST, špekulovali sme prísť do Plzne až z východu Slovenska kvôli nim ...
A recku na "Language" by som si tu tiež hodne rád prečítal, sotva niečo interesantnejšie z môjho pohľadu vyšlo v tomto roku z tu hodnotených subžánrov ...
Uvažoval jsem tam jet právě kvůli Contortionist a taky Faceless, ale když odpadli, tak jsem se na to vykašlal. Jinak nová deska Contortionist je více než dobrá. Sice minulý album mám raděj, ale stále to je mimořádná kapela. Doufám, že se tu objeví recka na Language.
Já se na The Contortionist těšil nejvíce z celého večera; jejich poslední album mě nesmírně baví. Takže mě jejich podivný, studený, jakoby "zahuhlaný" set bez špetky charizmatu zklamal.
Jinak: Zdálo se mi to, nebo se po vystoupení The Contortionist klub trochu vylidnil?
A to jsem si myslel, že jsem jediný blázen, který nosí špunty do uší na předkapely, které mě nezajímají :-)
ucpávky jsme také měl, takže to bylo OK :)
To, že je posledná kapela strašne nahlas je už stereotyp, kôli tomu nosím na klubové koncerty zo sebou aj špunty do uší . ..
souhlsím, při protest the hero to bylo rozhodně nejvíc nahlas a poměrně i zbytečně
Zvuk (?)
Ke své vlastní škodě jsem si nechal ujít Destrage, jelikož jsem šel hlavně na PTH, přišel jsem až před nimi. K výkonu nemám výhrady, ale zvuk mi přišel brutálně přehulený. Neznat jejich songy, měl bych problémy s orientací. Ale v Lampě jsem dlouho nebyl, tak jsem možná odvykl...
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek