OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
SKINLESS už je napísaný.
BRUTAL
Zdravím všetkých ľudí na death metale odchovaných.
Ale ludia nehadajte sa ved vsetci mame radi brutal death metal, tak dufam že o nič nejde.
V prvom rade patri vdaka p.Lukačovi, že mna osobne na tuto kapelu upozornil a podla recenzie si ju zozeniem, inak to že vydali u COYOTE je zarukov dobrej hudby.Z toho Turecka su fakt dobre skupiny-Decaying purity,Decimation, Cenotaph.
Inak aj Slov. brutal scena ide hore. Potrvdzuju to aj CRANIOTOMY-su super, dalej BRUTE a samozrejme MORTALLY INFECTED.
Inak pana redaktora poprosím aspoň zopar viet na kapelu čo mna teraz zaujala-su to nový SKINLESS.Nejvem ale ja z nich idem do kolien.
S pozdravom
Píšem si to, čo chcem ja, radšej nové kapely než tie, ktoré už každý pozná. Nový album Craniotomy je fajn, prinajmenšom to nie je tuctový spotrebný slam a názvy skladieb nie sú také upachtene pseudoperverzbrutálne, skôr je v tom kus nadhľadu alebo srandy a to beriem. Z tohto pohľadu vysoká trieda určite. Ak by tu recenziu chceli, tak by sai ozvali, zrejme im je to jedno, som s tým v pohode. Pokiaľ ide o písanie recenzií, pravidlá si nastavujem podľa seba. Pokiaľ ide o domáce kapely, tak veci typu "mohol by si si stiahnuť náš materiál a urobiť recenziu?"(netýka sa to Craniotomy) určite riešiť nebudem, tieto recenzie nepíšem preto, že je to moja povinnosť, ale preto, že sa mi to občas ešte stále chce.
RS2
zas sa ti nelubi ty cigan? .) ten novy albac Cranio nen vobec spatny , ale ten predosli sa mi pacil viac. ale zasa asi to chce este napocuvat a ono to "porastie" ako tu zvykne hovorievat miestna somelierska slachta .)
Len taká otázka na autora článku. Pred nedávnom vyšiel opäť nový albac slovákov Craniotomy. Je to dosť solídne, Na slovenské pomery nadpriemer jak máločo, vo svetovej scéne to mieri do barze o prvú ligu:). Na týchto turkoch neni, až na label, ktorý pár dobrých albacov vydal, nič zaujímave. Viem, že si to vysvetľoval už minule, niečo o tom, že slovenské kapelky sa musia snažiť a keď neposlu sami promac tak nepises. kedze nemyslím, že ti turci alebo Rusaci poslali promo, myslíš, že je tento dvojaký meter OK? A fakt to neriesim kvôli nejakej slovenskej scéne, každý kto už čítal nejaký moj príspevok vie, že mi je celá metalova scéna dosť ukradnuta. Ide skôr o to, či si čitatelia nezaslúžia poznať kapelu, ktorá hráva na najlepších slam/bdm festakoch a vydáva na amputated vein. Neber to jak rypanie, pýtam sa zo zvedavosti
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek