OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Koncert v BB
Nejdem radsej komentovat, akym sposobom bol "zorganizovany" vstup ludi do haly - ti, co tam boli, vedia...
Co sa tyka samotneho koncertu - zo zaciatku to bol zvukovy mismas (a to som stala pri zvukaroch!), no ked sa dostal zvuk do normalu, bola to parada.
Instrumentalne vykony v poriadku. Tobias behal, vtipkoval, a hoci ku koncu bol zjavne hlasovo dost vycerpany (nie je sa pri takom dlhom koncerte co cudovat), celkovo bol jeho spevacky vykon ok.
Zo spevakov by som vyzdvihla vynikajucu Amandu, Herbie Langhans potvrdil, ze si svoje miesto v takomto projekte pravom zasluzi, Oliver Hartmann velmi prijemny.
No aj ja patrim k ludom, ktorym lahodia najma pani Kiske a Lande. Michi Kiske daval ako pan, vytiahol aj nemozne, okrem toho mal fantasticku pavuciu choreografiu, ktora vyzerala naozaj zabavne :-D A Jorn Lande isiel ako pila, jeho hlas ma neskutocnu silu. Inu, sam Tobias zmienil, ze neexistuje nic, co by tento clovek nedokazal zaspievat. Btw. Miso s Jornom si evidentne rozumeju aj po ludskej stranke, kedze - ked boli obaja na podiu - sa spolu ohromne zabavali. To plati aj o Herbiem s Amandou.
Celkovo bolo citit zo zucastnenych velmi pozitivnu energiu, radost z toho, co robia. Publikum ich za to nalezite odmenovalo, a ked sa dostali na rad najznamejsie skladby, veruze si vacsina ludi z plneho hrdla zaspievala :-D
Az na niektore organizacne nedostatky (hoci som rada, ze sa EPG pozviechalo a zasa robi koncerty, a to v roznych castiach Slovenska) hodnotim celu show len a len pozitivne.
no co, melodysilaci, ako sa pacilo v BB/BA?
Tak tedy Ronnie Romero? No není špatný, snaží se:) Jenže Lande byl navíc vždy o dost chorobnější, prostě magor:) I technicky je jinde, Lande "umí! Coverdalea, Ronnie by to evidentně nedal. Každopádně mu ty Rainbow přeju...
Byl jsem tam též! Louža má recht! Byla to opravdu SHOW jaksepatří!
Díky za tip, juknu na to!
No to jsem si myslel, než jsem zaslechl tohle :-)
https://www.youtube.com/watch?v=tUBjVvLoRoY
Tenhle kluk teď bude zpívat tu šňůru co pojede Blackmoore. Přiznám se že nechápu proč si tam nevzal rovnou pravýho Landeho :-)
Louža
Díky za postřehy
Lande je prostě jinde, bohužel zatím nemá nástupce...
prijemne sa to cita, tesim sa na velkonocny pondelok v Blave...
Člověk si může o nové desce myslet co chce, ale holt se musí uznat, že Lademu a Kiskemu se v duetu na živo dost špatně plive do ksichtu. Ten koncert byl skutečně náramnej. Hodně to naředili těmi rockovými věcmi, které mám rád a docela málo hráli z prvních dvou desek, což bylo super. Naopak se vůbec nelekli dlouhých skladeb, jako Scarecrow, Let the Storm, Wicked Symphony, nebo Stargazers. Bob Catley je borec a stejně tak Herbie Langhans, který toho tam odedřel ve sborech požehnaně. Nejslabší článek kupodivu nebyl Tobi, ale transsex Eric Martin alternující v některých skladbách za Tobiho (chápu že tři hodiny v kuse se to nedá, ale nemůžu uvěřit že mi Sammethův hlas chyběl) a kupodivu v některých skladbách naprosto příšerný Ronnie Atkins z něhož pravda dost neférový duet s Kiskem udělal ukázkovýho blba. Pěveckou olympiádu nicméně ještě víc překvapivě, nevyhrál Kiske, ale naprosto drtivý Lande, který svým hlasem ostatní rozerval doslova na sračky. Vůbec to neznělo jako projekt, ale plnohodnotná kapela. Viděl jsem pár koncerů Maidnů, které byly horší než tohle. Hala byla vyprodaná. Paráda. Absolutní.
Po koncerte
Vcera bol koncert Avantasie v Prahe. Prial by som si aby tam autor recenzie bol a mohol vidiet co si o jeho recenzii mysli plna hala Forumu Karlin. Hrali az 7 kuskov z noveho albumu. Ako sa ukazalo veci ako "Mystery of a Blood Red Rose", "Unchain the Light" a "Let the Storm Descend Upon You" su skutocne koncertne pecky. A ani pri "Ghostlights", "Restles Heart and Obsidian Skies", "Lucifer" a "Draconian Love" sa nikto nenudil. Je to paradny album nie len na pocuvanie ale aj na koncerty.
JP strikes again aneb debata o mnozstve vypocuti je tu zas...
Pocul auto recenzie vobec ten album?
Neviem co pocul autor recenzie ale ta verzia Ghostlights co mam ja je upne ina a je super. Plna dobrych sladieb. Haunted je mimochodom ta najlepsia z toho. Dee to dal paradne. Je pravda ze na prve pocutie som nebol az tak nadseny ako teraz ale na 3-4 pocutie sa mi to dostalo do ucha a je to pecka. Predpokladam ze aj autor recenzie si to pustil viac krat, alebo nie? Okrem spominaneho "The Haunting" su paradne aj veci ako "Unchain the light", "Babylon Vampires" a "Ghostlights". Tobias Sammet je povazovany za nejlepsieho autora speedmetalovych skladieb v sucastnosti pravom. Tak, prosim, dajte tomu albumu sancu, nie tak ako autor recenzie ktory mu tu sancu nedal.
Hele Safro, doporučil bych The Metal Opera I a II a The Scarecrow (prvních 5 určitě).
...nuda....nuda...
..snaha byla, nahrávka nedokáže udržet posluchačovu pozornost..
9/10
Safra! To mám asi opravdu špatný vkus, protože mě se tohle album strašně líbí. Já jsem začínal na Pearl Jam, GNR, takže co by jste mi vlastně doporučili z toho melodického metalu?
kto nehromadi digipacky je podvratny zivel zabijajuci pravy metal
Peter: co z toho máš v digipacku?
The Metal Opera I - 9/10
The Metal Opera II - 10/10
The Scarecrow - 8/10
The Wicked Symphony 9/10
Angel Of Babylon 7/10
The Mystery Of Time 6,5/10
Ghostlights 9/10
absolutny suhlas s kamzom!
Ale no tak páni....
Dobre sa to pocuva..budme radi ze Tobík je aky je.. aj ja ma skoro celu disko..predchadzajuci album ma vobec nebavil..ale tento ano spolu s novym Megadethom a Drímom Teatrom :-) vyborne a pocuvatelne albumy! Aby sa nezabudlo:
The Metal Opera Part I. 10
The Metal Opera Part II. 11
The Scarecrow. 8
Angel Of Babylon. 6
The Wicked Symphony. 7
The Mystery Of Time. 5
Ghostlights. 8
Uzivajte hudbu a ved komu sa to nepaci v pohode prepnite dalej :-)
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek