OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
Je to super zahraný a poctivá práce, ale trochu mi tam chybí něco, z čeho by mi úplně běhala husí kůže. Ale uvidí se v kontextu alba.
Hannes je zvíře!
Hate Eternal - What Lies Beyond
To nové opět rozmazaný bordel, jak to mám rád.
https://www.youtube.com/watch?v=kdPEE8_u8cQ
Fanoušci Hate Eternal se k novince zatím nedostali, protože se těší na objednanou knihu o lokomotivách kladenských železáren.
Co říkáte na první skladbu z novinky?
https://www.metal-archives.com/images/7/2/9/1/729199.jpg?3023
http://www.ringo-cech.cz/images/content/content/bitva-u-lipan-mala-netfjo.jpg
Za mě tam právě temnota je, což beru za klad. Vlivy Behemoth - možná trochu jo, ale to není špatně, Rutan to prostě zkusil udělat majestátnější a dramatičtější a protože mám tyhle aspekty v DM celkem rád, tak jsem spokojen.
S tým coverom albumu máš stopercentú pravdu, je skvelý. Taktiež mám rád takúto "klasickú" maliarsku školu. Mimochodom nezapočal takúto estetiku práve Morbid Angel na Blessed are the sick?
narovinu řeknu že na desku jsem se těšil a nakonec až tak moc nejásám .podle mne se tam vkrádají vlivy behemoth v některých skladbách a snaha o větší epično .co se týče bubeníka je slyšet že povětšinou hrával v moderněji založených kapelách .prostě my tam chybí u této desky temnota a i dynamičnost .ale beru že se rutan vyvíjí což je určitě dobře ale já si rači pustím všechny předchudce této desky .hodnotím tak za 7 bodu za mne trochu zklamání
Hrubovcak = velmi vhodné jméno pro metalistu, Westmoreland postraší leda Vietnamce.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek