OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
ghosteen
Skeleton Tree pre mňa nebola až taká sila ako Push The Sky Away, napriek tom stále úžasná hudba. Trilógiu baladických albumov má ukončiť tohtoročný Ghosteen a po prvých dvoch vypočutiach, kedy som si najskôr pomyslel, že zase balady, sa to začína fantasticky rozvíjať na album roka.
Skončit ve víně, kavárenský smutek.
Boli ste niekto pozrieť Nicka a TBS v Prahe alebo vo Viedni?
Skočil som do Viedne, mám to bližšie a dobre som spravil. Nick akoby zo seba striasol ten najťažší smúok a 2,5 hodinový koncert zvládol s neuveriteľnou energiou a nasadením.
Skeleton tree v láske veľmi nemám, ale naživo sa veci z neho vôbec nestratilli. Šoklo ma, aký hluk a zlobu vie narobiť, keď sa "naserie" (koniec Jubilee Street, Tupelo, a iné).
Playlist vyskladaný spravodlivo, na nič podstatné sa nezabudlo.
Bol som včera, ale išiel by som aj zajtra.
Pekná recka, ale už som to tuším niekde čítal :-)
Ale jo Rudi, asi čtu moc rychle, a už mi to pomalu zapaluje.
Nicméně si pořád myslím, že se můžeš vypořádat pouze s tím, že umíráš a s tvojí smrtí se musí vypořádat jiní.
Ale to už jsem na tenkém ledě filozofie, kam rozhodně nepatřím.
V každém případě, stálé zdraví.
Vysporiadať sa s vlastnou smrťou = vieš, že zomieraš.
Ako napríklad Bowie.
Dá sa ľahšie vysporiadať s vlastnou smrťou, alebo so smrťou niekoho veľmi blízkeho?
No ty vole ona.idnes hadr. Pokud má tedy někdo zkušenost, s tím, jak se vypořádat s vlastní smrtí, tak ať mi napíše a podělí se, možná si mi to bude jednou hodit, nebo a ať radši hned osloví nějakého slovutného vydavatele, ten z toho jistě udělá kasovní trhák.
Jinak album naprosto špičkové, je to přesně jako v tom nejmenovaným filmu, když na tiché louce jeden druhému povídá, slyšíš tu hudbu... ano, ta hudba je v tobě, jsou to emoce, které tě nutí žít a Nick tohle všechno jenom přetransformoval do tohoto minimalistického hudební skvostu.
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek