PRVNÍ HOŘE - Achtung, Sultan!
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
To já jsem byl na MORu už asi po sedmé a vždy to bylo parádní. S tím nepořádkem mi to nepřijde nějak hrozné. Prostě hodně lidí produkuje hodně odpadků na všech srovnatelně velkých festivalech je to stejné. Co se týče zvuku, tak ten byl letos nečekaně vydařený - u většiny kapel byl úplně čistý a vyloženě problémy se zvukem měli jen Iron Savior a Dee Snider. Co se týče programu, tak mě nejvíc bavili Saxon (starý pardálové pořád umí!). Mile překvapili Edguy (vystoupení nabité hity a neskutečnou energií) a Vince Neil (spíše jeho kapela než on sám) a to jsem původně na něj ani nechtěl zůstávat, ale kluci hráli fakt skvěle, jeden hit Motley Crue za druhým, bubeník úplný šílenec a když se kytarista postavil za mikrofon a střihnul si pecky od Black Sabbath, Iron Maiden a Led Zeppelin, tak mi spadla čelist. Dobrá byla i Sepultura, ale až v druhé části svého setu, když začala hrát staré pecky z Maxovy éry, na ty novější se publikum moc nechytalo (není se čemu divit). Naopak zklamali mě Battle Beast (ty jejich balady a střednětempé věci naživo fakt nefungují a vypalovaček moc nehráli), Epica (opět jsem se přesvědčil, že tahle parta naživo zní prostě divně - moc playbacků, málo živé hudby) a Running Wild, na které jsem se těšil úplně nejvíc (prostě mizerný set list, absence zásadních hitů a s tím spojená minimální odezva publika).
Zas takový misogyn nejsem, abych vypustil Delain. Té nemůže ani Hanka Černo-Bílá konkurovat, Letos ovšem celkově poněkund slabší, no. Novinka vlastně byla jenom jedma - černá zmrzlina. Trochu málo.
Louis: Mohlo by být :).
:))) Jo, to by byla pecka, můžeme snít dál...:). Já bych se zase chtěl vrátit do roku 1986 a zajít na koncert Sodom do nějakýho zaplivanýho německýho klubu:)
Jj, ideální setlist třeba takhle:
Chamber of lies/ black Hand inn
bad to the bone
Branded and exiled
Marching to die
Diamonds of the black chest
Port royal
Blown to kingdom come
Riding the storm
Death or glory
Battle of Waterloo
Blazon stone
Little big horn
Black wings of death
Pile of skulls
The privateer
The phantom of black hand hill
Wheel of doom
Ballad of William kidd
Agents of black
The final waltz/tsar
Under jolly roger
Victory
RW bol jediny dovod preco by som na tohtorocny MOR siel. Zvysok +- s mensimi ci vacsimi obmenami uz v CR/SK niekde v pomerne nedavnej dobe bol/hral, tudiz nic nove pod slncom...
Už to vidím, sorry, my bad.
Jinak mi setlist přijde celkem slabej, jsou tam tutovky jako Riding the Storm, ale dovedl bych si představit ještě větší nářez.
Každopádně letos rozhodně RW největší lákadlo tohohle festivalu, bez debat.
Tak tak;-)
Zmínka o "thrashové kráse" patřila ještě k Sepultuře.
Wut
Louisi, opravdu jsou Rvnning Wild thrash metal?
To slyším prvně, vždy se řadili mezi přední zástupce heavy/power metalu s menšíma odklonama ke speedu.
Jinak mě trochu mrzí, že se nikde nikdo více nezajímá o VUUR. Anneke je legenda a nikde skoro ani řádek. V každém případě na debut se klepu.
Zajímalo by mě zda ta rudohlavá fanynka EDGUY nebyla ta samá co, co před dvěma roky kurvila 3 koncerty před SONATA ARCTICA. Ta měla to samé chování. Ostentativně znuděnější a pohrdavější ksicht jsem v životě neviděl a měl jsem 100 chutí jí jednu vypálit. A to během koncertů před Arcticou (která stála za totální hovno, mimochodem) dělala takové prostocviky, že si neváhala v první řadě sednout na zem a opřít o zábrany a prosedět celý koncert a zím pádem zabírat minimálně 3 místa... P*ča jedna. Taky jsme jí to dali řádně sežrat a do teď mě sere, že jsem jí nehodil přes ty zábrany do fotokoridoru. Krávy jedny. Mají pocit, že vystrčí na Tobiase kozu a ten si je celej casnej vezme do harému a doživotně zabezpečí nebo co. Festivalové štětky. Jinak na Masters mě tedy ten bordel také zaskočil, ale dle skov kámoše, který se pravidelně účastní každého ročníku to ještě prý není nic proti začátkům festu. V každém případě toi-toiky je kapitola sama pro sebe...
Tu už žiadna záplava diskutujúcich nebude, keďže si si mohol všimnúť, že diskusie na MP sú už veľmi dlho za zenitom.
Inak pekný report, škoda že som tam nemohol ísť.
Zaplava diskutujucich postevacku asi este spinka. Daj im cas.
výstižný report, díky za něj. Oceňuji, že navzdory zdejší záplavě diskutujících posměváčků se najde někdo z redaktorů webu, kdo se na MoR dokáže podívat bez zbytečných emocí a urážlivých poznámek. Pro mě byly nejlepší koncerty Kreator, Sepultura, Rage, Lacuna Coil, Brother Firetribe, Pretty Maids, Death Angel a Saxon. Co se bordelu v areálu týče, letos to byl extrém. V posledních letech mi přišla situace lepší, pravidelně chodily dvojičky brigádníků a nepořádek sbíraly. Teď jsem jich ale tolik nezaregistroval.
Jen bych opravil drobnou chybičku stran data vystoupení RW roku 1991. 21. květen byl původním termínem koncertu na štvanickém kurtu, kvůli onemocnění v kapele byl přesunut na 4. června. Existuje velmi raritní VHS se záznamem tohoto koncertu.
Hmm, pekne... Jen si jdu vymenit pochcany trenky (smichem) a jdu si to precist znova.
MInule jsem zase kecal. Tohle je totiž další dokonalá deska tohoto úžasného tělesa. Radost tohle poslouchat. Už zas.
Trochu prog rock/metalová exhibice. Toho tydlikání a hračičkování je místy opravdu hodně. Ale tito Švédové umí i příjemné melodie a přirozeně plynoucí pasáže, takže jim to předvádění odpustím. Ostatně, když na to mají, tak proč se trochu nepředvést, že?
Žijeme ve zlatých časech českého thrash metalu! Takové období hojnosti prostě nepamatujeme. Kapely na nás chrlí v horším případě dobré, v tom lepším (i v tomto) desky výborné a my si čvachtáme jako ten pověstný manža. Více v recenzi, teď si třepu palicí.
Švédské duo se na svém dalším albu ještě více vzdálilo postrockovým kořenům a dá se tedy tvrdit, že jejich hudba odplavala do specifické formy indie rocku, který se opírá o robustní kostru shoegaze. Opět slušné album.
Další švédský power metal, kterému vlastně nelze nic vytknout. Dobří zkušení muzikanti, kvalitní produkce a chytlavé melodie. Komponování dle osvědčeného mustru, přesto to dokáže zabavit. Dám tomu ještě pár poslechů a poté zapomenu, že to kdy existovalo.
Nepřístupná a temná blackmetalová deska, která spolu s disonantní nervozitou nabízí i death/doomové nálady. Dostat se tomu pod kůži není snadné, ale odměnou je lavina emocí. Střídmá stopáž navíc ukončí ta "muka" dříve, než by to člověku urvalo hlavu.
Sofistikovaně maluje, točí vtipné filmy, v MORTAL CABINET zanechal výraznou stopu, ze Slavíka ho vyhodili, páč jeho světem je hardcore rap. A je z Rumburku, což leccos vysvětluje! Když šel pro talent, Marty si nabral hrstě. Zase ho ukázal, zpíčenec jeden.
Vložit diskusní příspěvek