OBSCURE SPHINX - Emovere
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Metalopolis již 20 let pravidelně přináší informace a články převážně související s metalovou hudbou. Často však zavítáme i do jiných než metalových anebo vůbec hudebních oblastí a nezřídka tak nabízíme i obsah mimo hlavní záběr našeho webového magazínu.
A nezachrani to ani detsky zbor.. a podobne picoviny..
Suhlasim, v duchu poslednych Dimmu Borgir..teatralne, s mnozstvom vaty, prehnanej symfonicnosti..na stare veci sa to nechyta a i od Satanist to ma na mile daleko.. ako do atmosfery tak i zvuku.
5/10
Taka hura picovinka. Akurat pre Rudka, aby mohol pisat tie svoje obrovske superlativy.
Hrozná píčovina tohleto.. Starý Behemoth mám rád,jak jejich blackový období(Grom) tak i to deathmetalový(Satanica a hlavně Apostasy) ale I Loved You at Your Darkest je nabubřelé,teatrální nic.Už Satanist bylo na hraně ale tohle je příšerný,takový deathmetalový Dimmu Borgir.Dobrá obchodní značka,dobrá hudba už dávno ne.Fakt škoda.
Už to jde hodně mimo mě. Satanistu jsem bral jako takovou hranu toho, co v rámci "načančanýho" metalu ještě beru, že může mít něco do sebe, tohle už se dostává o kus za tu hranu. Neříkám, že to nemá kvality hráčský, skladatelský, aranžérský, produkční, ale už to je subžánr, co mi nic neříká. Možná dvě, tři skladby jo, ale celá deska ne.
Formálne pekne spravené avšak dokonale bez obsahu. Pripomína mi to jedlo zo školskej jedálne. Nutričné kvality spĺňa na výbornú ale za to úplne bez chuti. Verím že pre široké masy výborné ale pre hľadačov rozličných odtieňov nekonečného spektra chutí zbytočne investovaný čas.
Behemoth nastúpili cestu kolotočiarskej teatrálnosti (v štýle napr. Dimmu Borgir, Therion, Ghost...) už dávnejšie a tento album je akýmsi logickým výsledkom ich dlhodobejšieho snaženia. Len na tomto CD už ani to prvoplánové vyvolávanie ducha veľkého Satana nedokáže kapelu úplne spasiť. Proste im to všetko s každým ďalším albumom verím menej a menej. A preto v tomto tvrdom redakčnom battly dávam svoj hlas jednoznačne Hooyovi+vidím tu priestor ísť s hodnotením ešte nižšie.
Stále netusim co si Rudi predstavuje pod pojmom "tvrda hudba/muzika".
Behemoth je TOP v Black metale. Jej nový album je tomu dôkaz. Od tejto poľskej bandy som ešte nepočul slabý album. Perfektná práca vynikajúci zvuk. Nemám výhrady
Tři skladby s celkovou stopáží 29 minut, tomu říkám správná plocha pro EP sludge doomového stylu. Studiový návrat po mnoha letech se polské skupině hnané charismatickým ženským vokálem jednoznačně povedl.
Jedni z mála u nás (ne-li vůbec jediní) představitelé zatuchlého hnilobného death/doomu o sobě dávají vědět novým EP, jehož trojice chorobných songů také jasně demonstruje fakt, že tato obluda už dozrála na úroveň plnohodnotného alba. Čím dříve, tím lépe!
Pokračování, která neukončují děj, to mají těžké. Druhé Silo je pomalé, vláčné a nestane se v něm vlastně nic, co by se nevešlo do jednoho dvou dílů. Nečtenářům knih navíc nemusejí být zřejmé všechny pohnutky jednajících. Tak snad to třetí řada narovná.
Ruské skupiny většinou ignoruji, ale než jsem si všiml, že je tahle z Jekatěrinburgu, upoutal mě jejich starosvětský thrash. Nic převratného se sice neděje, spíš je to jako výlet zpět časem, ale pro pamětníka celkem dobrý.
Keith Buckley (ex-EVERY TIME I DIE) jako by se svými kumpány zkoušel štěstí v hodně melodickém metalcore, nebo možná spíše post-hardcore, ale na mě je to hodně plytké a podbízivé. BETTER LOVERS, kde působí další členové ETID, jsou úplně jiná liga.
Trochu Red Dead Redemption pro čtenářky Marianne. Pod krví a špínou se schovávají scenáristická klišé a dutá schémata revizionistických westernů. Má to sice patřičně gritty look, ale nekouše to. Spousta sentimentu a neschopnosti poradit si s postavami.
Veteráni stonerrockového stylu toho mají za sebou už hodně, ale stále jim to hodně sluší a tak i album roku 2024 v sobě nese odkaz na klasické devadesátky a tedy dobu, kdy tahle skupina tvořila po boku KYUSS historii.
Vložit diskusní příspěvek